Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dnešní bilance:
5:00 2 lžíce jogurtu, broskev
18:30 1 piškot
20:00 2 piškoty 🙈 😅
Ještě že mi drahý koupil nějaké suchary
Ahoj holky, mám dotaz k progesteronovym čípkum.. Celkem to ze mně vytéká (musím mít intimku) a na to že budu dnes aplikovat ještě jen třetí den, už mně z toho vše svědí 🙈 nic moc v tom vedru… Máte nějaký tip? Nechci k tomu mít teď nějakou mykozu, před KET. Uplne cítím, jak mi to změnilo pH v pochvě.. Pomohlo Vám třeba vlhčené obrousky, nebo sprcha vícekrát za den? Omluvám se za hloupý dotaz…
A ještě dotaz - zaváděli jste i v den KET? Mám ho až 13:30 a teď nevím, jestli ráno zavést 🙈
@Betisek1 ahoj.. já mám teda amelgen, ale taky s tím mám od začátku problémy. Osvědčilo se mi umývat se ve sprše žínkou, protože jak je ten Amelgen mastnej, nejde to jen vodou a prstama dolů
.
Jinak se sprchuju 2×-3× denně, používám speciální mýdlo a celkem to jde.. co chodim do práce, tak sem si na zkrocení ranní dávky pořídila i intimní ubrousky. Jinak malá intimka mi nestačí. Než se toho zbavím (tak 3 hoďky po aplikaci té ranní dávky) musím mít klasickou menstruační vložku.
V den KET určitě zavádět. Byla jsem na et po 9.ráno a normálně jsem v 7 zaváděla. Oni si to tam všechno umyjou 😊 (taky sem nevěděla, řekla mi to až embryoložka, když sem se na to ptala).
Nejdůležitější co ti můžu předat je to, že si na to za pár dní zvykneš a bude to i míň vytíkat, ale chce to cvik a zvyk.. 😊 😊
@qwertzuika děkuji, jsi poklad! Mně teda intimka stačí, i na ten výtok si zvyknu, jenom to svědění je nepříjemné 😅 no snad to zvládnu obrouskami a mýdlem a nebudu pak ještě řešit mykozu 🤣 už jenom to by mi chybělo 🤣
@Betisek1 rozhodně bych doporučovala nějaký kvalitní přírodní pipimýdlo.. mě hodně vyhovuje Lobey 😊
Hodně intim mýdel i ubrousků mají celkem agresivní složení, na to, pro co jsou určený ![]()
A umývání jen vodou prý není dostačující.. ještě bych ti preventivně poradila zařadit do jídelníčku hodně kysaných mléčných výrobků.. acidofilní mlíko, zákys, jogurty.. to taky prý pomáhá ty naše “jižanky” dát dohromady 😂 😂
No holky, na utz nic. Fakt nic ![]()
Takže se uvidí z krve. Říkala, že musí vyloučit mimoděložní a že když HCG buď přes 1000, tak musím přijít za dva dny a když ne, tak za týden.
Jsem dnes v 5. týdnu přesně, tak doufám, že bylo jen moc brzo a stoupá to u mě pomalu no. Jinak mě teda prďolka naštve ![]()
Ty jo holky, ja tedy vubec problem s tim amelgenem nemam.Ale ja mam asi fakt hodne silne svaly panevniho dna.Ze me to vytece vzdy jen kdyz zatlacim na záchodě na curani. Jinak treba uplne minimalne proužek, vetsinu casu ani intimku nepotrebuji, stalo se mi asi dvakrat ze jsem mela trosku na kalhotkach, kdyz jsem si ze začátku brala intimku tak jsem ji vecer vyhazovala cistou. A co se tyce svedeni tak to take nemam vubec. Naopak, nechci aby to nejak vyznelo blbe ale mne teda spis voni uplne takovou tou zdravou,,mlecnou" vuni. Podle toho jsem vzdycky poznala ze je pH a flora a fauna a nevim co jeste se tam nachazi v poradku. Jinak kdyz uz jsem nekdy problem mela tak se mi nejvice osvedcili takove tabletky IDELYN Beliema a ty teda se rozpoustely uplne krasne, tam snad i pisou ze nevytekaji, a fungovalo to hned. Dalsi moznost je výplach ja delam preventivne nebo po MS jen cistou teplou vodou a detsky irigator.
@Malineka urcite je jen brzy, po pravde ani nechapu proc chteli delat UZ, vzdyt kazdy gynekolog rekne ze drive jak v 6TT UZ ani nedela ze tam stejne neni nic videt 🤔bude to dobre uvidis 😌
@Snehovapusinka @Malineka
Až půjdu na utz budu 5+3, takže v 6.tt a podle doktora by měl být vidět gestační váček.. Nic jinýho a možná ani to ne - teda aspoň tak mi to řekl.. buď zatím klidná 😊 😊
@qwertzuika no ja myslela jako ze 6.TT ukonceny a dele, alespon takhle mi to vzdycky rikaly kamosky.
@Snehovapusinka jj, to bylo spíš na Malineku, aby si z toho nic nedělala 😊 😊 ale máš pravdu..
@Snehovapusinka píše:
@qwertzuika no ja myslela jako ze 6.TT ukonceny a dele, alespon takhle mi to vzdycky rikaly kamosky.
po ukoncenem 6 tt už býva srdičko, v 5+3 byl u mne jen embryonální pol bez srdce.
@Anonymní píše:
po ukoncenem 6 tt už býva srdičko, v 5+3 byl u mne jen embryonální pol bez srdce.
Juju a prave proto vetsinou řeknou ze maji prijit az po tom 6.TT protoze nekteri doktori ani nepotvrdi těhotenství dokud neni srdicko. Myslim ze tim chrani pacientky aby prave nebyly zbytecne vyplasene kdyz jeste neni nic videt.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.