Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kriistyna Chtěla jsem Ti napsat, že nemůžeš chtít všechno najednou a že kdyby už bylo srdíčko, co budeš dělat do prvního screeningu… Ale měsíc je teda hodně dlouhá doba
Snad Tě v caru vezmou ![]()
@Lamicka2016 Jen počkej, až Ti do pusy samy polezou psí povely
Já často říkám, že výchova psa a dítěte do tří let je prakticky totožná - chceš, aby reagovali na jméno, čurali na vyhrazených místech, zastavili se před přechodem a nervali se s ostatníma. Muž to úplně nesnáší, protože pes a dítě je něco úplně jiného
No a tuhle ho slyším, jak přísným hlasem říká: Ne! NE!! Fuj je to! To nesmíš! Tak jdu za ním, abych psa trochu přiseřvala - a on tam peskuje Anku, která se hrabe v květináči
![]()
@Lamicka2016 drápky zatim nestrihejte, zezacatku se jen piluji sklenenym pilnickem
a bradavky je nejlepsi vzdycky po kojeni oplachnout, protoze nekdy ty detske sliny hojeni moc nepomahaji a pak vymacknout par kapek mleka a opatrne je „zatukat“ vetsinou to pomaha lepe nez vsechny masti… ![]()
@Ba-stet
já se občas pristihnu jak si poplacam na stehno a řeknu no pojd honem
a fuj to nesmíš je klasika
holky my jsme praštěný stejně vsechny ![]()
Holky tak dnes to tu na mě padlo. Měli jsem jít domů ale žloutenka ráno 236 a hlavně mám zatím stále mlezivo, sice prsa nalite a tvrdá ale jde jen mlezivo. A nakojime sotva 5g rozdíl a měl by být 15-25. Normálně jsem to ráno obrecela a nevím jak s ním. Prisaje se hezky, ale usíná u toho. Teď už dostal 20 umělého a jak jel chudáček.
za dvě hodiny nejpozději budeme zkoušet znovu, ale to mlezivo mu prostě tak nejede a nemá snahu jet v kuse a usíná.
@Lamicka2016 já to měla s Deníkem stejný.. Ale v porodnici nám bylo době, i kojení šlo pěkně..To se rozjede všechno..musis ho prdouska budit. U nás se vše vys*alo až po příjezdu domu. Drž se Pavlinko, ty hormony ti daj zahulit.. Ale to zmaknete
bojovnicek žloutenku vybojuje. Posílám moc sil a piš nám ať na to nejsi tam sama. ![]()
@Lamicka2016 Klid. Zloutenka ustoupí, je ted unavený, brouček. Taky jsem budila a rozkojila se i s dokrmem. Vsechno bude dobrý, neboj. ![]()
Jinak tohle podle my kamarádky nejlepší kojici čaj. Dostal se ke mně druhy třetí den, takze to možna byla jen náhoda, ale do tri hodin po vypití se mi mliko spustilo…
Holkam děkuji, cajk doma mám, i nějaký olejik. Jen je mi hloupé sem hnát Kaju, když to má 60 km a nepustí ho ani dovnitř.
Hlavně doma dal řeší rekonstrukci a krásně se stará o psiska.
Za chvíli jdeme zase na to. Teď musíme co dvě hodiny. Kamarádka mi ještě poradila sprchu před kojením. Prsa mám už tak o dvě čísla větší a tvrdé. Jen nevím proč už se to mlezivo nevystrida ![]()
Dnes měl bobek v plene nacurano skoro až jako červeně. Úplně mě to vyděsilo. Prý nějaké soli s je to normální. No ještě že jsme dnes byli tady. Doma bych už plášila. Asi jsem měla načíst nějaké návody ![]()
Jinak @Payus jestli skytas, tak si na tebe vzpomenu co záchod
ubrousky s dubovou kůrou jsou super ![]()
@Lamicka2016 Jo, to chápu, že ho nechceš honit. To je hrozný, bez návštěv
, ale máte to na chvilku, ty hodnoty žloutenky mi nepřijdou nijak hrozný. Lami, jestli se mi něco v kojení osvědčilo, tak hlavně klid, nestresuj se. Všechno půjde
Já měla jen dva záseky a oba byly, když jsem začala tlačit na pilu a nervit.
A s tou močí, to je hustý
To jsem teda nezažila. Ještě že ses mohla hned zeptat. Já si pamatuju, jak jsem byla vyjevená, když Anka poprvé čurala po řepě. Doteď z toho mám trochu blbej pocit, když to vidím.
@Lamicka2016 tepla sprcha, nahratej ručník, pomáhá i odstrikat, v porodnici jsme i odsavali to byla úleva. Tím moje zkušenosti co se týče kojeni konci
![]()
Mám radost ze ti pomáhají, a naštěstí neskytam
![]()
Holky tak po sprše 25 a teď bez sprchy 20. Byly ho tu pomazlit a pochválit obě sestřičky co dnes měly službu. Tak zkusíme do noci takhle co 2 hodiny s v noci co 3. Jinak jedním prsem kojím a z druhého už samo kape. Sice je to zatím hodně světle bílé, ale není to už voda. ![]()
Denis už pak doma nechtěl?
@Lamicka2016 držím palce ať se brzo rozkojis, bohužel ti nemám jak poradit
![]()
@Kriistyna no neboj já jsem na všem obdobně. Potřebovala bych bych návod na vše.
Malý se ted pokadil, ale krásně spí mezi kojením.
No a já tu sedím a přemýšlím co je horší nechat ho ještě v tom spát jak poupatko a přibalit před kojením nebo ho budit, přebalit a zase uspavat a za hodinu znovu budit ![]()
Vysokou školu na to ![]()
@Lamicka2016 když necháš dýl spát v plné plence, tak se ti oprudí
zkus opatrně přebalit, třeba se nevzbudí
(někdy se to povede
) mně třebas v porodnici říkali, že je dobré přebalovat před kojením, že to mimčo probudíš pomalinku… no a jak jsem dojela domů (a od té doby doteď), to dělám obráceně, nejdřív krmím, pak přebaluju, protože u jídla (i kojení) se pravidelně po… no povšechno
jinak já ti s kojením taky moc neporadím, mně malý pil od druhého dne sám od sebe přes 40 na skoro každé kojení (a je otesánek dodnes)
a na žloutenku musí hodně pít, rychlej to pak ustupuje ![]()
Na mě dnes padla nostalgie
přesně před rokem touhle dobou (za hodinu) jsem bulela v nemocnici u StarDance, když Geňovi nedali deset bodů, pamatujete?
A to bylo taky naposled, kdy jsem viděla televizi
zítra slaví náš chlapeček jeden rok
utekl jak voda a co všechno už jsme spolu zažili
neuvěřitelné ![]()