Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Barca2016 jo můj manžel je v pohodě, ale ne ze by za mnou furt běhal a řešil co jim co piju, chová se normálně a spis ještě zkouší na me jestli nevyvencil psy, ikdyž vi ze teď proste ne 😂 ale jak říká : za zkoušku nic nedáš 😂 na transfer pojedeme spolu, manžel chce mít jistotu ze vše bude se mnou ok a nenabouram v centru Prahy! ( a to se mi nikdy teda nestalo jo) 😂 😂 ale zas te chápu, taky chtěla bych jet sama autem, aspoň do Albertu, furt jsme spolu v jednom bytě
, ale manžel od doby stimulaci mi kličky nedává, prej jsem nepozorná 🤦♀️
@Marimas jeee tak v Praze bych sama neřídila, to je pro mě takovej stres ![]()
@Barca2016 Praha je dobra až na ti taxiky a tramvaje 🤣
jako Ja jsem v Praze úplně v pořádku, trosku mi děla problém parkování, ale to jen když třeba par týdnu v kuse neridim. Jako v Praze se mi nic nikdy nestalo, ale jednou jsem jela do nějaké vestnici a jsem dokázala odrit auto o jediný sloup v poli 😂 🤷♂️ 😂 takže Ja jsem sikovna na blbiny 😂 😂 😂
Holky nevíte náhodou zda mužů si dat vanu po opu? Vím ze po ET horka koupel není doporučována ale co po punkci?
Díky
@Marimas píše:
Holky nevíte náhodou zda mužů si dat vanu po opu? Vím ze po ET horka koupel není doporučována ale co po punkci?
Díky
Ne. Nejde o teplo, ale mohla by jsi dostat zánět. Teď par dnu jako šestinedělí.
@Marimas tak vidíš to, já zas tu Prahu na řízení nemusím a spíš to teď krouham mezi těma polema ![]()
Já si dávám vanu téměř každý den, já to miluju, pro mě je to relax.
Ale taky vím že v těhotenství nebo tedy i po ET to není vhodné… Ale vlastně ani nevím proč?
@Barca2016 píše:
@Marimas tak vidíš to, já zas tu Prahu na řízení nemusím a spíš to teď krouham mezi těma polema![]()
Já si dávám vanu téměř každý den, já to miluju, pro mě je to relax.
Ale taky vím že v těhotenství nebo tedy i po ET to není vhodné… Ale vlastně ani nevím proč? [/citace
Horka vana na konci tehotenstvi muze vyvolat porod a behem ET potrat.A jinak po OPU jsou tam vpichy, jak se dostavaji k folikulum, takze koupani ve venkovni vode mi primo zakazali pri propousteni, omezila bych i vanu, nez se to zahoji.
@Barca2016 tak jak tu píše anonym prej kvůli možnému zánětu. Ja jsem někde četla ze také působení vysoké teploty neprosperuje uhnizdeni vajíčka. Ale medicínu jsem enstudovqla tak neřeknu 100% ![]()
Nebere tu někdo náhodou GYNProdyl? Dneska mi ho predepsaly 3 cipky od středy vaginálně a ono to jsou tabolky na peroralni podání. Tak si říkám ze v car se spletla, mam to napsáno o na papíru… ma někdo zkušenost? Kdyžtak zitra jim budu volat ať mi řeknou jak to ma byt správně ![]()
@Simmcaa jeee díky za radu:) Ja jsem taky myslela ze jsou rám vnitřní jizvy a nikdo nechce aby nějaká brebera během koupání zatoulala. Jan Ja tak kiluju koupel s mořskou soli, že už nezvladam ji sobě zakazovat🤦♀️ Ale tak co už, čau sprcha navěky 😭 😭 😭
Ahoj beru taky Gynprodyl a zavadim dolu…
Urcite se nespletli, doktor rikal ze mohu obe varianty, ale vaginalne rychlejsi vstrebani i kratsi cesta
@ButerflyP aha tak to je divné, je psáno na krabičce ze jen perooralně. Ach jo, proč to nepíšou normálně? 😂 🤷♂️ 🥺
Ano je tam psano peroralne avsak kdyz mi lekar v CAR rekne ze pokud nechci aby mi bylo spatne od zaludku (kdyz vi ze chodim do prace) tak mi rekl at v klidu zavadim a ze je to vlastne lepsi ![]()
Takze no stres a klidne zavadej.
Mam davkovani 1-1-2
@ButerflyP jo to budu, ale je to takový matoucí 😂 Ja mam 1-1-1 od soboty večer do transferu asi, musim poradně zas přečíst lékařskou zprávu 🤦♀️ 🤷♂️ Ja jsem dneska úplně mimo, sorry ☺️️
Uplne v pohode, ja obvykle ani ty papirky v lecich vubec nectu. No ja to beru uz od vcerejska a je to v pohode, nic co by intimka nezvladla, a neomlouvej se, neni za co, ja jen abys nevolala do CARu a urcite to budes mit i ve zprave ![]()
@Marimas taky beru Gynprodyl a teda polykam. Mudr ale říkal, že lze oba způsoby. Já mám vyzkoušeno, že blbě od žaludku mi z toho není, tak je i v rámci pracovního procesu při dávce 1-1-1 snazší polykat. Cca před rokem jsem, ale zaváděla, takže se neboj a dej na svého doktora ![]()