Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zatim jsou mi leginy z Lidlu, Crivit take neprosvitaji, ale za cenu tech Lelosi mam troje, ale mozna po porodu si poridim opet na behani nejake nove. ![]()
Maji hezky design ty Lelosi, skace mi to porad jako reklama na instagramu. Takze urcite budou pohodlne jak pisou. ![]()
Ahoj, v CAR otevreno neni, ale ja volam do laboratore, kde jsou 24/7 nonstop, a navic mi rekli ze si musim zavolat a potvrdit ten emryo glue, nebo rict ze ho definitivne nechci.
No to se tedy nemas, jak ti je. At te brzy je lépe.
My si dnes udelali s pritelem vylet do Marianskych Lazni - bylo to pohadkove romanticke, vsude snih na stromech jak v Mrazikovi a hlavne predevsim na dost dlouhou dobu posledni vylet, kdy jsem toho mohla bezstarostne nachodit kolik jsem chtela, uplne nas to posilnilo a uklidnilo, caj, oplatky a pohodicka i v aute ![]()
Uplne citim ze proste sanci co mame nechceme promarnit a promrhat, domluvili jsme se, ze si za tyden po ET vezmu dovolenou, kdyby to opravdu vyslo, at nemusim v praci skladat palety atd…
Dam vedet co mi zitra v laborce reknou na ty nase poklady
![]()
Vsem pohodovy vikend. ![]()
Jak to myslis u prvniho?? Ty uz mas druhe IVF? Nebo mas doma uz jedno ditko?
Omlouvam se, ale jak je nas tu celkem dost, tak jsem byla na tom ze nas vetsina ma prvni IVF a ceka na prvni mimi…
@ButerflyP IVF je to pro nás první, ale snažíme se o druhé dítě.
První dítě bude mít pět let, a měla jsem to štěstí (po tom co nám řekli v caru, mi to zpětně spíš přijde jak zázrak), že jsem tehdy otěhotněla asi do 3 měsíců.
Dost mi proto teď trvalo si přiznat, že tentokrát to prostě už „v ložnici“ nepůjde
a tak jsme vlastně odbornou pomoc v hledali až po 3 letech, celou tu dobu jsem byla přesvědčená, že je problém u mě takže jsem, určitě ne jediná, utratil spousty a sposty peněz za různý čaje, vitamíny, doplňky, cvičení, zaslzela nad menstruaci atd… A nakonec se ukázalo, že příčina je špatný SPG.
Ale věřím, že teď se nám to podaří, myslím nám všem
![]()
@Marimas se divím, že ti volali 2. den, když důležitý je třetí, protože to vznikne morula - pro někoho vhodná a jediná možnost k ET. Pak je velký odpad do toho pátého dne, do stadia blastocysty. Ale třeba je to tím, se vám oplodnilo hodně embryí ![]()
Po kontaktu s C19 pozitivním má být člověk v karanténě 10 dní. Já bych nebyla nadšená, že to lidi nedodržují, ještě navíc chodí do CAR. Podstupujeme IVFko s pocitem, že klinika je bez covidu…
Jinak já jsem třetí den po OPU a teprve dnes jsem nevstala s břichem jak kopačák (teď už zas nafouklé) a píchne mě v něm jen občas. Furt dist piju a bílkovinuju. Krvácení ani špinění jsem neměla ani v den OPU.
@Dicentra27 jo, jo určitě je rozumnější to odložit, především s ohledem na car a jiné nastávající maminky ![]()
Druhy utz
Ahoj, tak dnes velike zklamani, ve stredu jsem byla na utz 7.dc a na leve strane 4foliky, na prave 3 cca 9-12mm, doktor spokojeny, pri davce 400jednotek Gonalu mi hned od 8dc dal injekce Cetrotide 0,25mg. Dnes 10dc a na utz 1folikul na leve strane 18mm a na prave 19mm. AMH mam 1,4 a bez Femary jsem posledni dva roky nemela ovulaci. Doktorka me pripravila na to ze pri OPU tam muze byt jen jedno vajicko. Mame se rozmyslet nad tim, zda budeme chtit hned dalsi cyklus opet stimulovat 450jednotek Gonalu, coz je maximalni davka. Mam spatne geneticke vysledky a vsechny embrya musi na testy, tudiz by pockala i na ty dalsi. Mam takovy pocit ze me folikuly potlacilo Cetrotide
nemate nekdo podobnou zkusenost??
@Anca12345 ahoj, ctu tvuj prispevek, bavili jste se o tom, ze muzete zacit hned dalsi cyklus stimulovat znovu?? Jaky si mela kontrolni ultrazvuky??
Moc me to mrzi, ale musime zabojovat ![]()
Take mam kortikoidy, ale z duvodu APA syndromu, beru spolecne s Godasalem. Jinak oboji me predepsali na genetice, nikoli v CARu.
@Ditu566 mě připadá, že se velikostně vyvíjejí dobře, ten přírůstek na mm odpovídá tomu, jak byly velké ten 7DC.
Cetrotide jsem třeba já měla od 6DC, cykly mám většinou 28-29 dní dlouhé.
Ono může do OPU ještě něco dorůst ![]()
Rozestup mezi IVF je obvykle 3 měsíce, některým klientkám dají měsíců 6. Vzhledem k věku ty doporučované 3 měsíce mohou zkrátit. Bude záležet, jak budou tvoje vaječníky vypadat nakontrole. Ale také je dobré zjistit, co na to pojišťovna, ta si ty 3 měsíce držet může.
Kéž by však na nic z toho dojít nemuselo ![]()
@Dicentra27 Velikostne je to parada, jen jsem z Femary posledni rok mela 12dc foliky 24 a 22 mm, takze pro me hrozny zjisteni, ze diky lekum skoro za 25 000 mam to stejne jako po Femare za 800 kc 😔 o penize tady samozrejme nejde, jen me stve co do sebe picham za sajrajty ![]()
No kvuli tem genetickym testum mi rekla, ze by urcite pockala minimalne na 4 embrya…
Jen mluvila o stimulaci hned pristi mesic
uvidime co reknou v utery po OPU ![]()
Diky ![]()
@Ditu566 a ta Femara se dává při IUI jako minimální stimulace, ne? To moc folikulů nenarůstá? Myslím, že Femara a Gonal se srovnavat nedají ![]()
To IVF je náročný proces, zkus nemyslet na další stimulaci, v klidu si dojeď tohle, po OPU budeš vědět víc.
Ta genetika je pro tebe moc důležitá, tu nepřeskoč. Sbírat vajíčka ti mohou doporučit třeba po jednom s minimální stimulací a odběrem bez narkózy, když vědí, že dobře reaguješ na Femaru… Pokud věříš doktorovi, postupuj podle jeho doporučení.
@Anca12345 já neměla ani to jedno. I jedno může stačit. Držím palce
@Dicentra27 me Femaru nasadila loni v lednu gyndarka sama, nejdriv 0-0-1-nic, potom 1-0-1, nic a pak kdyz mi dala 1-1-1 tam me narostla krasne sliznice i jeden folik na kazde strane, femaru jsem brala az do zari, kazdy mesic jsem chodila na folikulometrii a kolikrat jsem odchazela s tim, ze z takoveho nalezu casto byvaji dvojcata 😔 po ovu jsem mela gynprodyl, ale bohuzel se za cely rok neobjevil ani naznak tehu 🥺 po vysledcich HP v rijnu, kdy se ji to nelibilo nam napsala doporuceni do CAR a tam mi prisli na Syndrom fragilniho chromozomu X, proto ta genetika embrii ![]()
Nevzdavam to, cesta za miminkem bude asi slozitejsi nez kdyz jsme si pred dvema roky mohli myslet
musime byt silne, vsechny tady ![]()
Ahoj vsem ![]()
chtěla bych Vám poslat spousty pozitivni energie, a take víru, že každá naděje umírá poslední.
Takze dokud mate jedno, tak proste verte tomu ze to vyjde at se tahle dobra myslenka obtiskne ve vesmiru a vrati v podobe novorozence k Vam.
Jinak embryjka 5z5, prezili vsechny i AH, zavadet tedy budeme nakonec jedno podporene EG, ostatni mrazime, v mem veku nechci riskovat dvojcatkama, si pockame a treba vyuzijeme KET sourozence jeste do ctyricitky ![]()
Jdete tu nekdo take zitra na ET?? Vzala jsem si v praci radeji volno. Se tesim ze budu vedet, ze v sobe nosim nadeji a me telo se snad konecne prestane branit a ty vsechny leky zafunguji jak maji. ![]()
Mejte snehovou nedeli at nam snezi stesti ![]()