Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@danaet testovat nebudu počkám až na krev. to mám jít 17.5 nene jen po jednom pokud vydrží
@katerina1006 ja taky nechavam vkladat po 1. Myslim, ze vydrzi. Dneska uz jsou ty metody mrazeni celkem setrne. Ale treba to nebude vubec nutne.
@danaet myslím že ano že to bude nutné, nemám vůbec žádné příznaky a hlavně ten 4 den ty křeče. od te doby jsem to nějak vzdala a zkončila i pohoda a klid ![]()
@katerina1006 chapu te. Ja taky davam na vnitrni pocit. I kdyz vzdycky spetka nadeje v hloubi duse je. Taky jsem mela podobne krece jako ty a pak uz nic. A taky nic nebylo. Taky myslim, ze az se to povede, ze to budu nejak vnitrne tusit. Ale kdo vi. Nikdy jsem tehotna nebyla. A priznaku bylo milion. Vsechny utrogestanove. Kdy muzes jit kdyz tak na KET?
@danaet nevím to se musím domluvit na car kdy to bude vhodné. chci nějaké vyšetření zda je ještě nějaké ale nevím co by měli hledat když jsem nikdy. nebyla těhotná a ani nikdy nebyli //
@katerina1006 to nevim. Ja mam PCT, coz je u IVF uplne zbytecne. Je to dobre jen pro moznost prirozeneho poceti. Pak hysteroskopii, pruchodnost vejcovodu, imunologii, genetiku. Jeste vim, ze je nejake special vysetreni na implantacni okenko. Nekdo to muze mit posunute a tudiz se treba delaji transfery v nespravny cas. Ale nevim, jak se toto vysetreni presne dela.
@danaet no uvidím co se bude dít dál. bojím se že nikdy mít děti nebudu. ach jo. poslední dva pokusi a je už konec. jako samoplátci nepůjdem spíš manžel nechce. už to stálo tak dost pěnez a ještě tohle to už by nás asi fakt zrujnovalo.jako samoplátci.
chce se mi strašně a strašně brečet
@katerina1006 hlavne nepanikar. Vsak mate jeste 2 embryjka. Jedno bude jiste zdrave. To, co jste vlozili, mohlo byt spatne. Nemysli hned na to nejhorsi. A kdyby neco, vim, ze je to jine, ale mas aspon manzelovy deti, o ktere muzes pecovat. Ja nemam ani to. A toto 3 IVF taky beru jako posledni. Na dalsi uz nasetrene nemame a uz ani na IVF setrit nechci. Takze ted je to u nas taky bud a nebo, jako u vas. Az na to, ze nevim, jak na tom embryjka jsou a jestli vubec dojde na KET. Ty vis, ze 2 embryjka tam jeste mas. Tak na ne zkus myslet v pozitivnim slova smyslu.
@danaet jo mám ale není to ono to už velké děti. A ty mají svoje zájmy. Krom 8 ten ještě jo.
@katerina1006 jsou na PGS na genetice. Tak cekam stale na vysledky. Do tydne by uz mely byt.
@danaet No myslím na tebe, snad budou jen dobré zprávy!!
Já mám dnes volno, tak jsem se dala do čtení knížky od Dinah Rodrigues Hormonální jógová terapie. Je to hrozně zajímavé. Zkusím začít podle toho cvičit, třeba mě to taky trochu nabudí vaječníky před dalším IVF.
@katerina1006 snad aspon 1 bude dobre. Na jednu stranu uz to chci vedet a na druhou stranu ani ne
. Jinak 4 byly 5-ti denni expandovane blasty a 2 byly 6-ti denni expandovane blasty. Ty dve se vyvijely pomaleji. Ale to nic neznamena. Chromozomalne to muze byt uplne jinak.
@katerina1006 Neztrácej naději, je tu spoustu holek, které nic necítily a pak měly pozitivní test. Zkus na to nemyslet a hlavně se nestresuj tím, že pokud tohle IVF nevyjde, že mít děti už nikdy nebudeš. Už si moc nepamatuji, jaký byl u tebe problém, ale pokud je tvé tělo schopno vyprodukovat ještě vajíčka a máš zdravou dělohu a vejcovody, může to nakonec dopadnou i přirozeně. Držím ti moc palečky ![]()