Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@adrusenkaaa brala jsem antinu kvuli uspani endometriozy. A taky se jim lepe upravuje cyklus. Mela jsem kratky protokol s prodlouzenou kultivaci. transfer 1 embrouse 4.den kultivace
@Martina225 píše:
Všechny zdravím. Minulý týden jsem byla na screeningu. Z větší části byl věnován mě samotné. Jsem stále ještě nastimulovaná, jako slon. Cysty v děloze i na vaječnících. A minulý týden jsem od úterý do pátku špinila s bolestma, že jsem ráda, že dojdu na záchod. Riziko potratu mám prý větší![]()
Mrňousek vypadal dobře, ale našel se ještě ve dvanáctém týdnu žloutkový váček
Dnešní kontrola ukázala, že žloutkový váček zřejmě zmizel. Protože, ať doktorka hledala, jak hledala, nenašla. Říkám si fajn, tak snad to bude už lepší. Pak se ptám, jestli krev, kterou mi brali 29.12 byla i s vyšetřením na downa. Doktorka řekla, že mi to teď podle utz vypočítá sestra. Sestra mi řekla, že se to vypočítává, až v únoru
. A pak mi řekla, že pojedu na vyšetření do Ústí. Tak se jí ptám, kvůli čemu? A je to tady… prý kvůli věku ( je mi 34 let) musím na amniocentézu. Tak jsem se hrozně vyděsila a řekla, že raději zvolím krevní test. Sestra mi na to řekla, že to je teda možný, že to můžu i odmítnout. A že tam se domluvím. Do toho mi asistovali dvě ženský, co se na mě koukali, jak na blba a já tam zase stála, jako to pako vyděšená. Na plodovku jít nechci. Vzhledem k tomu, jak se doteď cítím a stále ležím v posteli, nehodlám do sebe nechat píchat nějaký jehly a ohrožovat mrňouse. Nevím, kam se mám s tím krevním testem obrátit? Na oddělení, kde odebírají plodovku?
Tam asi ne. Dělají ty krevní testy, jenom v Praze? Vůbec nevím. Každopádně chci bejt připravená, ať něco nezanedbám…
Ahojky, mě je taky 34 a odběr plodovky jsme odmítli, rovněž kvůli věku, ale doktorka se klonila k tomu, že když krev vyšla dobře a i v rodině nemáme žádný problém, tak se nic neděje. Krev mi brali na genetice v nemocnici. Takže je opravdu na Vás doma jak se rozhodnete. Držím Vám palečky ![]()
@adrusenkaaa jo jo to je moje první ivf, měla jsem mt a sp, takže jsme proto šly do ivf. Jinak už mám 3 syny, kterým bude 19,17 a 13.
@Leňásek27 píše:
Ahojte holky, tak mám kontrolu za sebou. Gestační váček 4 mm a uložený správně.Jen jsem trochu blázen z toho hcg. Mám tady 2 hodnoty : beta- hcg 1371 a hcg po naředění 3224
Rozumíte tomu někdo?? Jinak další uzv. 23.1., možná už bude
Ahoj těhule
![]()
@adrusenkaaa píše:
Trošku jsem studovala ivf. holky jaký doporučujete protokol???holky po jakých protokolech jste otěhotněly??Moc se mi nechce do dlouheho protokolu, beru se i antikoncepce u toho…
Já měla dlouhý … Bez antikoncepce, mám Leidena…
@macik1976 Skvělý, ono méně vajíček často znamená lepší kvalitu a ve výsledku více embryí ![]()
Ahoj děvčata, tak snad se podařilo správně vyfotit tu naši princeznu ![]()
@Ecil díky,já doufám, že budou ti naši roštáci v pátek, když budu volat OK
@MartiJára píše:
Ahoj děvčata, tak snad se podařilo správně vyfotit tu naši princeznu
Krásná Anežka a jak pózuje…od té by se měli ti naši zmeťouři učit ![]()
@1985bara Jojo..Krasne se vyzivuj miminka, pockej vsak jak budeme vipdat m hubenourky po porodu. ![]()
@MartiJára Krasny obrazek.
Jinak gratuluj k pozitivnimu vysledku.
![]()
Dnrsni brisko.Uz mi ani neni ta mikyna co mi byla minuly tyden volna. ![]()
@adrusenkaaa to je individuální. Ja po krátkém protokolu nic, po dlouhém jsem tehotna a jeste mame mrazáky. ale žádnou antikoncepci jsem nebrala!!!
@jahoda 2 píše:
Dnrsni brisko.Uz mi ani neni ta mikyna co mi byla minuly tyden volna.
Jahů, krásný pupoš
Ale stejně si pořád takový drobek. V porodnici hned necháš všechna kilča.
@Tinkka ja mam také screening negativni!!! A riziko DS 1:1 550 a tech ostatních 1:22 000. Mam 35let, doktor říkal, ze v mem veku je 1:300 dite s DS. Ze mi to tema ted tama jeste snížili a neni nutný odběr plodové vody. Samozřejmě jdu na 2.screening. Ja nejsem zastáncem odběru kdyz testy jsou ok. Pokud jsou testy pozitivni je to jiná.
@Tinkka těma testama jsem chtela napsat.pisu na mobilu a děla si to co chce. Tak bud v klidu, mas 1:1 400, pamatuju si to dobře ne.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat