Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ještě nestracej naději. Pamatuji si na ten můj zatraceny 6.den po ket. To sem přesně začala krvácet taky ono to nemusí být tak tragicky ale on to dost nareduje progesteron který určitě zavadis. Když to napíšu hrozně u nás byla lepší krev než když sem hnědé spinila. rozumím ti je to enormní psychická zátěž. Jestli můžeš zalehni nohy nahoru a co nejvíc ležet. Se synem to nepůjde moc dobře ale pusť pohadky, dej nějakou zábavu u který můžeš ležet různý hry jako člověče atd ( nevím kolik malými je )
@Lucinta ahojky. Promiň, jen zpětně pročítám a mám trochu maglajz - jsi v druhé skupině pod jiným nickem? Jen ať mi to může doklapnout, že jsi to ty nebo zda čtu od 2 různých žen, které mají obě dceru Sofii ![]()
@krevetka93
@123_nik
@Jane486
@Srabek
Holky, nesmírně si vážím podpory, povzbuzení a pochopení, které jsem potřebovala
, jste úžasný a každá máte kus pravdy…
Ja bych řekla, že jsem takovy trochu “vůl” co vlastně celý život druhé poslouchá, naslouchá, dělám vrbu, podpořím, pomůžu, nasměruju, celých 18 let jsem naslouchala pacientům a utěšovala, podporovala a při mateřské se tim i tak lehce živím… Ale mam pocit, ze si některé lidi, co mam blízko srdci, budu muset pustit dál, i kdyz mi to je lito a bylo období, kdy jsme si byly blízké, ale je to asi jako ve vztahu, kdyz je to jen o tom, že už nám to spíš ubližuje, než abychom z toho mely radost, tak to neni dobře…
Jsem rada, za každou jednu z Vás, samozrejme mam kamarádky, které jsou skvělé a jedna může být uz 2 roky bé Francii a stejne je mi podporou a názory blíže, než kamarádka 50km, která potřebuje ve všem srovnávat a soutěžit, nebo se předhánět
. Ja tenhle styl chování bohužel neznám, holka z Moravy, jine hodnoty
. Děkuji Vám za názory, sdílení i podporu
.
@Srabek
Dekuji
Ale tohle vim, ze je v háji, na těžší take nic neni, jen neco opravdu neviditelného. Takze je ro ztracené. A ja nikdy nešpinila ani nemela krev, u předchozích KET kdysi. ![]()
@Soncak píše: Více
Ahojky, ne ne, nemám jiný nick, asi snad už víc jak 10 let jen tento… a jsem jen tu
a s naší Sofinkou. Pravda, ptala jsem se v jedné diskuzi na Clayo, ale momentálně žádnou jinou diskuzi nenavštěvuji.
Pocházím z Moravy, ale 10 let žiju a pracuji v Praze, bohužel, nebo bohudík mi Praha charakter a hodnoty nepokřivila a s manželem se oba těšíme do domečku 30 minut od tohodle blázince a poměřování všeho možného
.
6.den ale nic vidět být ani nemusí proto já třeba testuju fakt až ten 16.den i když sem krvacela tak sem prostě netestovala. A třeba protože je to jinak tak to třeba ještě bude. Nechci ti dávat falešné naděje já to taky nemám ráda ale dokud neřeknou v car vysad léky tak není nic ztraceného. Máš bolesti?
@Lucinta Ahoj, to já měla a mám dlouhodobě naprosto opačný problém. Tím, že se vědělo, že se u nás nedaří a všechny kamarádky postupně těhotněly poprvé, podruhé, většina i potřetí, tak asi v rámci soucitu se mnou téměř nic nesdílely. A mě to neskutečně mrzelo. Teď mi říkají, jak mi závidí to kočárkování a kafíčkování a já jim říkám: no, ale já nemám s kým. Nemám takovou žádnou blízkou kamarádku, protože všechny začínají u dětí řešit pubertu. A když se chci svěřit s nějakými miminkovskymi problémy, tak jen mávnou rukou a řeknou. Njn… to známe, ale počkej až.. a mají vzájemné pohledy, jak ony ví a já ne…
Mně nikdy nebylo líto, že některá kamarádka otěhotněla, vždycky jsem měla upřímnou vnitřní radost a chtěla to s nimi sdílet, ale prostě to nešlo. A fakt mě to mrzí.
Oba extrémy jsou špatně a podle mě je pro lidi, kteří v tom nejsou děsně těžký odhadnout, co říct, jak zareagovat a jak se k nám chovat. Zároveň chápu, že je to i o komunikaci. Ale člověk prostě v té situaci nemá moc energie na řešení nepříjemností a hlavně z toho nechce vyjít s nálepkou histerka. Drž se a koukej jinam ♥️
Já zad spinila a krvacela vždycky jen když se jedno embryiko nechytlo tak nic
![]()
@Srabek
Nebudu zatim vysazovat. V pondeli si dojdu na krev a uvidim, co mi pak řeknou v car. Ja take nechtěla testovat drive ale jak jsem začala slinit, tak jsem začala i testovat
. Boli me v podbřišku ale to uz od KETu.
@Srabek samozřejmě.někdo opravdu testuje zbytečně brzy(ale chápu je😊) Já také vydržela netestovat až do doporučeného dne.Jen mi není jasné proč až 16 den, protože většina Car doporučuje 14 dní, někde i 12 tý. To už je rozhodnuto, Nebo si měla 3 denní embryo?
Zkus vydrzet a fakt odpocivej. Jestli muzes dej malyho na vikend k nejaky babicce at mas cas sama na sebe. Mě taky celkem bolí od opu dost v trislech. a mám bolavy prsa a strašně a úplně tmavý bradavky ![]()
@Srabek
Syna bohužel nemám kam dát. Babička má pracovní víkend a partner také. ![]()
Me po opu bolelo snad všechno 😫.
Mam 5denni a vždy sem měla a vždy napsali až 16.den tak sem nad tím ani nepřemýšlela a ani mi to nějak nevadí chci si co nejdéle udržet tu možnost že bude mimi. V hlavě už siju vybavicku a koukám na nějaký krásný latky
hold když to teď nevyjde sou ještě 3 nanuky
ale nějak si nechci pripoustet neúspěch. Já je taky chápu ale přijde mi že to pak ještě víc stresuje ![]()
@Srabek a do kterého Car chodíš? opravdu slyším poprvé testovat až 16 den
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.