Podle manžela nic nedělám, on naopak dělá vše

Anonymní
1.9.26 20:34

Já nedělám nic,manžel vše.

Ahoj,

jak téma napovídá, máme to doma teď těžké. Dle manžela se o domácnost stará on. Já nedělám nic. Máme rok a půl dítě.

Já se celý týden starám o naše dítě. Je velmi aktivní, takže to je zahul. Do toho vařím pro mě a dítě. Manžel jezdí, takže si jídlo kupuje, případně když je doma, vybere si co chce. Já udržují domácnost čistou - vysavam, vytíram, peru, vařím, nakupuji, řeším pojistky, stk, opravy auta, zvířata a stále to je málo.

On přijede domu, je dvě hodiny s dítětem, je hrozné unavený. Jednou týdně, někdy dvakrát uvaří. Občas vysaje. Ohledně dítěte mi přijde trochu nezodpovědny. Dítě ji v 18.30. Pak koupání. Já byla pryč, samozřejmě půl 8 a dítě hladový a neumyty…

Začíná mě to štvát. Hlavně když se ozvu, tak on říká, jak tady kmita… Například když dítě usne, se prostě lehce poklidi… A pak klid. On něco udělá a pak leží na gauči, takže je vše na mě.

Přijdu si, že tohle je nefér vůči mě. Ano, chodí do práce ale nemá to tak náročný. Nelíbí se mi to. Když se ozvu, tak jsem špatná a hádáme se. Můžu se zeptat, jak ho donutit, aby se staral taky? Protože při každý věci, co má udělat, má buď zkroucený obličej nebo připomínky a nedej bože, abych po něm chtěla něco nad rámec…

Buď jsem moc povolila a udělal si ze mě služku nebo nevím… Co mám dělat?

Nebyl takový. Já vařila - on myl nádobí. Já prala, on vesel prádlo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13229
1.9.26 21:06

Zapisuj každou vykonanou činnost. Poté ho konfrontuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17252
1.9.26 21:33

No musím teda říct, když to tady tak čtu… a to není zdaleka poprvé ani podruhé atd., že mám bez chlapa svatý klid a pohodu… :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16937
1.9.26 21:34

Takže je chlap doma kdy? Každý den? Jezdí, ale pak přijde domů? Co děláte o víkendech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
1.9.26 21:40

A v kolik chodí z té práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23417
1.9.26 21:46

Ja nevim a to se chcete hadat a treba rozvest kvuli domacnosti? Tak si taky dojdi s ditetem nekam na obed a nevar furt nebo si jidlo obednej, vse nemusi byt nalestene a treba pani na uklid 1 tydne, kdyz vam to pomuze, tak proc ne. A nehrotila bych, ze dite ji ci se koupe v jiny cas a treba kdyz se koupani vynecha, tak se taky nic nestane. Prijdes mi takova nastartovana a v nervu, aby bylo vse dokonale. Ono z te prace taky muze byt clovek vystaveny, jestli tedy dela ridice, tak ten provoz je o nervy a muze byt unaveny. Ty taky muzes byt unavena. Tak si to treba zjednodusit a poridit mycku, susicku a dalsi vymozenosti. Vklidu bych na nej hodila treba starost o auta, kdyz jezdi, tak tomu nejspis vic rozumi, tak at se stara on. Ono na silu nekoho nutit neni snadne a jestli to za to stoji. Tak treba bude trochu neporadek a nebude vse dokonale. Zas bych uklid neuprednostnila pred vztahem se svym muzem a otcem maleho ditete. Treba si taky lehni na ten gauc s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31312
1.9.26 21:48

Fals bych si tu praci a vse treba tyden zapisovala. Tvoje i jeho. V pripade konfrontace bych mu bez dohadu papir ukazala.
S nekterymi chlapy nema smysl se dohadovat, cerne na bilem by mu mohlo pomoci si uvedomit, kdo co doma dela. Nebo nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17252
1.9.26 21:52
@Sany80s píše: Více

Prosím tě, kdo by to dělal?
To by bylo asi jako někde na prvním stupni ZŠ… :mrgreen:
Tak přece jsme už dávno dospělí lidé a tudíž bychom měli dávno vědět, když už si teda založíme rodinu, jak se zařídit. ;)
Ale zrovna tohle, je za mě, celkem stupidní. :nevim:
Pokud si chlap není schopen sám uvědomit, jaké jsou jeho povinnosti, ohledně dětí a společné domácnosti, tak buď se sám nad sebou včas zamyslí a bude se snažit udělat všechno proto, aby to fungovalo jak má a nebo to pak bohužel, může dopadnout všelijak… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
1.9.26 21:59

Kdyz to čtu, tak toho děláš hodně, je velké množství žen, které s malým dítětem ani neuvaří. Mam podobně staré dítě a je to očistec, když jdeš něco dělat, tak ti mezitím prcek udělá bordel. :zed: :D
A když řekneš, tak udělá? Jde hned? :think: :) Jestli ano, tak bych mu rikala, co ma delat a úkolovala ho: “Bez umyt nádobí, prosím”, “Prosím Tě, pověs mi prádlo” Asi to bude vyčerpávající, ale samotného ho to nenapadne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
1.9.26 22:00

Hádat se kvůli úklidu je nesmysl, psát si něco na papír ještě větší. Dítě máte oba, tak se oba starejte. Nedělala bych vědu z toho, že ho jednou vykoupe později nebo mu dá jíst později. Ono by to mohlo mít úplně opačný efekt. Přijdou daleko větší stresy, než je tohle. Takže bych byla v klidu a lehla si taky na gauč.
Určitě bych ho neúkolovala jako malé dítě. Je dospělý a dobře ví co má dělat, no a jestli to neví tak ho to nenaučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16937
1.9.26 22:08
@Hanča1234 píše: Více

Asi tak, proto jsem se ptala, jestli je chlap denne doma a tak :nevim: Prijde mi, ze ma ona vse nalajnovano a beda, jak neco chlap udělá jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
1.9.26 22:12

@Dahlia0409 To by u nás neklaplo. Nemůžu teda říct, že by se přítel nestaral o děti, ale nikdy neměl nalinkované, kdy má koupat atd. Představa že přijde z práce a říkám mu co vše má dělat..nevím nevím.
Není dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
1.9.26 22:17

@Hanča1234
Koupání a spaní chapu, dite by melo mit rezim, ale na druhou stranu, jestli se to neděje pokaždé, kdyz s nim je, tak bych to taky tolik nehrotila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
1.9.26 22:20

@Pjúdoo ne vždy se vše musí dodržovat. Těch info je málo, aby se dalo něco poradit. Ono taky, jestli přijde domů a ona je většně mrzutá, tak to může blbě dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16937
1.9.26 22:21
@Hanča1234 píše: Více

Přesně tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...