Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem tu na emimi skoro dennea i ja si jdu pro radu co se tyce manželství…starání se o dětičky..
Bohuzel dnes uz „zase“ hadkaje to porad dokola, ani nevim kde začít
Jsme spolu 8let, z toho rok manzele. Mame dve krasne, zdrave deti.
Po prvnim miminku vse super, staral se, domu jezdil po pracovni dobe. Koupal, prebaloval, choval, pomahal mi hodne. Pomalu po roce, dvou prestaval, jezdil pozdeji z prace… mala ma nyni 5l a syn 1a půl.. A v tuhle chvili je to uplne jindez prace jezdi pozde vecer, kdyz konci driv tak to jen kvuli posilovne, fotbalu, jine praci..ale za celou dobu nevzpominam ze by skončil driv kvuli nam
o vikendu ma posilovnu nebo sedi u pocitace a pracuje. Mockrat jsem mu rikala at je aspon hlida kdyz jsem cele dopoledne u plotny, to taky nefunguje..sem tam jdu s holkama sednout na kafe, to je tak na dve hodinky a tak jednou za 3mesice. Jsem furt jen s prckama, cvicim pres den kdyz maly spi. Vecer taky nikam nechodím.
Co se tyce penez, ano vydělá, velke nakupy udela manzel, kdyz potrebuji tak mi da, ale jde to vetsinou na jidlo kdyz mi nevyjde materska..ale pro me penize nejsou na prvnim miste..
Kdyz si promluvime, skonci to hadkou ze se nerozkraji. Ale stacilo by jednou nejit do posilovny a s nema byt.
Maly zacina byt mamanek, uz nechce byt ani s babi, kdyz se vzdalim od kocarku tak rev
Starsi dcera je uzkostliva, v pokojiku sama spat nechce, ve skolce si na deti dovoluje, postuchuje je, taha jednu za vlasya ja jsem bezradna.
Chci po nem tak moc aby se nam vice venoval?
Ja mam taky furu prace, deti, domacnost, vareni… a kdyz bych to mela vzit tak za smesnou castku, bych chtela videt nekdy je pracovat, byt vecer strhany a dostat za to 6t..nevim proc se tomu rika dovolenaale u me to dovolena neni..
Prosim nejake rady jak mu jeste domluvit, po dnesni hadce jsem fakt nestastna
Ale bojim se kdyz to neciti on u srdce tak s nim nic nehne
a tebe to někdo nutil dělat? myslím že jsi se rozhodla sama ne, jít rodičák. Fakt mi tohle skuhrání leze na nervy.
Myslim, ze bys svoji praci kolem deti nemela prepocitavat na penize, ale spis manzela presvedcit, ze bys chtela mit nejake penize pro sebe. S tim jsi na materskou sla, ze je po tu dobu malo penez a tvuj manzel taky. Jinak co poradna? Nebo vikend s manzelem jen sami dva?
„Po roce dvou přestával, jezdil později…“ a přesto jste si pořídili druhé dítě. To je těžké. Finance nemáte pořešené vůbec, je ponižující, že při dvou dětech je máte takto oddělené. Dospělý muž není malé dítě, abys mu domlouvala, bude si dělat, co bude chtít. Nevím, co můžeš čekat za rady.
Mě by spíš zajímalo, proč se tak změnil, když dřív pomáhal a teď utíká z domu? Jinak podobně to měla známá, ale hned od začátku. Toho jejího taky zajímal jen počítač a posilovna, rodina už ne. Nechápala jsem, jak s ním vydrží a taky po 5ti letech odešla.
Anonymni, ja Te uplne chapu. Ja jsem mu domlouvala, domlouvala, domlouvala, domlouvala a pak to mu tonnejakym zpusobem docvaklo. Ale asi tak po necelym roce.
@Lidym píše:
Mě by spíš zajímalo, proč se tak změnil, když dřív pomáhal a teď utíká z domu? Jinak podobně to měla známá, ale hned od začátku. Toho jejího taky zajímal jen počítač a posilovna, rodina už ne. Nechápala jsem, jak s ním vydrží a taky po 5ti letech odešla.
já to chápu, že vydržela. Pořád čekala, doufala že se něco změní
Hlavně mladé holky/ženy doufají.
@Blackova.K píše:
a tebe to někdo nutil dělat? myslím že jsi se rozhodla sama ne, jít rodičák. Fakt mi tohle skuhrání leze na nervy.
Myslim si, ze si stezuje na nahly obrat v manzelovo chovani.
A nemate hlidani??ze by jsi zacala treba cvicit s nim??proste neco podniknout jako par..rodina…mu to tak vyhovuje..ma vsechno co potrebuje..neda se mu to rict v klidu? ze by jsi s nim chtela byt vic??je pravda..ze si chlapi vubec neuvedomujou kolik stoji deti prace a energie..a ze i kdyz nejsi v praci ale doma…kolikrat je to vetsi zaprah..a taky potrebujes vecer relax..drz se.. ![]()
@Blackova.K myslim ze autorku nikdo nenuti to delat..jenom si chtela postezovat co ji trapi…
@hanka.br. píše:
„Po roce dvou přestával, jezdil později…“ a přesto jste si pořídili druhé dítě. To je těžké. Finance nemáte pořešené vůbec, je ponižující, že při dvou dětech je máte takto oddělené. Dospělý muž není malé dítě, abys mu domlouvala, bude si dělat, co bude chtít. Nevím, co můžeš čekat za rady.
Nechapu proc by meli mit poresene penize podle nejakeho meritka?
@midlajs píše:
Myslim si, ze si stezuje na nahly obrat v manzelovo chovani.
toto trvá už 4 roky a k tomu si do tohoto „hrozného“ vztahu pořídila druhé dítě.
Jsem ženská, ale v některých případech ty mužský chápu. Oni to taky nemají jednoduchý, je na ně velký tlak, uživit a zabezpečit rodinu. Fakt chápu že si potřebují odfrknout.
Anonymni - je to smutny, ze se vam nevenuje aspon o tom vikendu… muj je pres tyden taky zaneprazdeny a takove to vypomahani v domacnosti anebo okolo ditete zadne, (neprebalil kdysi ani jednou, proste totalne nic), ale o vikendech je s nama a jezdime na vylety atd. a stara se holt jinak zase, barak predelaval, zahrada… nekteri chlapi na to „okolo deti a domacnosti“ nejsou, nepomuzou, sami s deckama nic nevymysli kloudneho, ale traveni aktivniho casu aspon spolecnymi vylety a spolecne aktivity rodinne, to by melo byt, mne prijde, ze spis vas vztah ma krizi…
@Blackova.K neskuhram co se tyce me a deti!!! To pozor.. sve deti nadevše miluji a dychala bych za ne..!!
Skuhram, protoze vidim okolo rodiny, kde tatinci funguji na max. I kdyz pracuji do vecernich hodin tak v prvnim volnu jsou s rodinou. Prijdou z prace, jsou s rodinou. A me je to lito.
Podepisuje se to na detech, mala se furt vyptava kdy tatinek prijede, jestli se pujdou ven projit…
@hanka.br. to bylo jeste bez noveho konicku posilovna, byl doma aspon vecer. Velky zvrat byl az po malem. Ted uz ho nevidime skoro vubec.
@midlajs píše:
@Aony co delate na materske, ze je to zaprah? Ja se desne nudim…
tak mi přijeď upéct cukroví. Času mám habaněj, ale tak nerada peču ![]()
Ahoj holky, jsem tu na emimi skoro denne
a i ja si jdu pro radu co se tyce manželství…starání se o dětičky..
je to porad dokola, ani nevim kde začít 
z prace jezdi pozde vecer, kdyz konci driv tak to jen kvuli posilovne, fotbalu, jine praci..ale za celou dobu nevzpominam ze by skončil driv kvuli nam
o vikendu ma posilovnu nebo sedi u pocitace a pracuje. Mockrat jsem mu rikala at je aspon hlida kdyz jsem cele dopoledne u plotny, to taky nefunguje..sem tam jdu s holkama sednout na kafe, to je tak na dve hodinky a tak jednou za 3mesice. Jsem furt jen s prckama, cvicim pres den kdyz maly spi. Vecer taky nikam nechodím.
a ja jsem bezradna.
ale u me to dovolena neni..

Bohuzel dnes uz „zase“ hadka
Jsme spolu 8let, z toho rok manzele. Mame dve krasne, zdrave deti.
Po prvnim miminku vse super, staral se, domu jezdil po pracovni dobe. Koupal, prebaloval, choval, pomahal mi hodne. Pomalu po roce, dvou prestaval, jezdil pozdeji z prace… mala ma nyni 5l a syn 1a půl.. A v tuhle chvili je to uplne jinde
Co se tyce penez, ano vydělá, velke nakupy udela manzel, kdyz potrebuji tak mi da, ale jde to vetsinou na jidlo kdyz mi nevyjde materska..ale pro me penize nejsou na prvnim miste..
Kdyz si promluvime, skonci to hadkou ze se nerozkraji. Ale stacilo by jednou nejit do posilovny a s nema byt.
Maly zacina byt mamanek, uz nechce byt ani s babi, kdyz se vzdalim od kocarku tak rev
Starsi dcera je uzkostliva, v pokojiku sama spat nechce, ve skolce si na deti dovoluje, postuchuje je, taha jednu za vlasy
Chci po nem tak moc aby se nam vice venoval?
Ja mam taky furu prace, deti, domacnost, vareni… a kdyz bych to mela vzit tak za smesnou castku, bych chtela videt nekdy je pracovat, byt vecer strhany a dostat za to 6t..nevim proc se tomu rika dovolena
Prosim nejake rady jak mu jeste domluvit, po dnesni hadce jsem fakt nestastna
Ale bojim se kdyz to neciti on u srdce tak s nim nic nehne