Jak a kde uchovat škvarky

8115
24.2.16 18:36

Jak a kde uchovat škvarky

Ahoj holky, právě jsem doskvarila škvarky a mám jich nějak moc :-(, jak a kde je uchovat, aby vydržely? Děkuji.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

teckaa
24.2.16 18:39

@myskalucka lednicka?

  • Nahlásit
  • Citovat
13387
24.2.16 18:41
@myskalucka píše:
Ahoj holky, právě jsem doskvarila škvarky a mám jich nějak moc :-(, jak a kde je uchovat, aby vydržely? Děkuji.

Já bych měl zájem.. :mrgreen:,mňam.. :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4986
24.2.16 18:43

@myskalucka No, nějakou dobu v lednici vydrží, ale je lepší je zpracovat, třeba upéct placky, škvarky s vajíčkem, škvarková pomazánka… Já je běžně mrazím pro další použití.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5186
24.2.16 18:43

V ledničce, kde jinde - buď nasucho samotné, nebo klidně i zalité sádlem…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8115
24.2.16 18:43

@teckaa : a nezkazi se? :think:, vydrží tam třeba 3 týdny?
@Bjustřík : pošli adresu, objednám ppl ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18881
24.2.16 18:43

V lednici vydrží klidně dva měsíce, někdo dělá pomazánky, placky atd

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8115
24.2.16 18:46

@Anturie : otázka je, jak dlouho tam vydrží :think:, teď chci udělat pomazanky, ale zbytek mužů spotrebovat až za 2 týdny. Máma tvrdila, že babička je vždy nasolila a dala do sklenic a do komůrky :think:
@histep : sadlem zalévat nechci :-(

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13387
24.2.16 18:47
@myskalucka píše:
@teckaa : a nezkazi se? :think:, vydrží tam třeba 3 týdny?
@Bjustřík : pošli adresu, objednám ppl ;)

ne děkuji-bylo myšleno samozřejmě s humorem.. :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.2.16 18:49

Řekla bych, že jdou maximálně uchovat 2 měsíce. Nebo zpracovat v pomazánku se sádlem

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7662
24.2.16 18:52
@myskalucka píše:
Ahoj holky, právě jsem doskvarila škvarky a mám jich nějak moc :-(, jak a kde je uchovat, aby vydržely? Děkuji.

Do lednice, do nějaké dobře těsnící nádoby - stačí šroubovací zavařovačka.
Jestli jsi je solila už při škvaření, tak už znova solit netřeba.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8115
24.2.16 18:52

@ka2ka : tak to jsem chtěla slyšet, děkuji ;-), myslím, že tak dlouho nevydrží, ale budu je zpracovávat až tak za 2-3 týdny.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8115
24.2.16 18:53

@Bjustřík : já vím, taky jsem to myslela s humorem :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8115
24.2.16 18:54

@Bersaba : nesolila, budu solit až teď.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4986
24.2.16 18:55

@myskalucka No, 2 týdny vydrží určitě, stejně jako sádlo, je to v podstatě to samé, záleží na tepelné úpravě. Ale trochu bych je prosolila, holt jistota je jistota.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama