Jak by jste se zachovali při vztekání?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak si ji mela nechat, at udela bum. Priste si to rozmysli… ne, vzala bych ji a sla s ni delat
neco jineho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Prostě pustit, oznámit jí to, že spadne a pak pustit
přes zadek, i když je to přes plínu, nedávat, proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Poridila bych kočárek, kterej bych nemusela pridrzovat, ale posloužil by jako aktivni choditko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Stoupnout k hraně skříně, hlídat pád a nechat ji. Proč hned plácat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Taky bych ji prostě nechala spadnout Případně zabavit kočárek a nechat
vztekat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Chceš bít roční dítě za to, že chce objevovat svět a zkoušet věci sama???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Navíc teda v roce uz se ti přeci začne pouštět, stoupne si u stolu a pokusí se udělat pár krůčku, to ji nenechas a pořád ji budeš pridrzovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@a12 píše:
Navíc teda v roce uz se ti přeci začne pouštět, stoupne si u stolu a pokusí se udělat pár krůčku, to ji nenechas a pořád ji budeš pridrzovat?
No, spis se to tvari, ze porad mlatit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak primárně je chyba přidržovat v chůzi dítě, které ještě samo
nechodí.
Dítě se má rozchodit samo. A nechat padat, jinak se to nenaučí.
Bít roční (!!) dítě je nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Neexistuje situace, kdy je spravny dat diteti na zadek, akorat nekdy rodic neovladne svuj vztek. Neni absolutne nikdy a za zadnych okolnosti, ani kdyz se rodic neovladne, dat na zadek rocnimu miminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit

@misuled píše:
Neexistuje situace, kdy je spravny dat diteti na zadek, akorat nekdy rodic neovladne svuj vztek. Neni absolutne nikdy a za zadnych okolnosti, ani kdyz se rodic neovladne, dat na zadek rocnimu miminu.
Z 99 procent souhlasím, ale mám jednu situaci, kdy si stojím za tím, že to správné bylo, když jsem synovi dala na zadek, a to ve chvíli, kdy již několik měsíců pětiletý ubližoval mladšímu tříletému, pořád ho škádlil a zlobil a provokoval, nemohla jsem si dojít ani na WC. Důvodem nebyla žárlivost nebo něco, jeho prostě bavilo, jak mladší brečí, dělal to pro zahnání nudy… Když jsem byla s nima, tak pohoda, ale nechat je minutu samotné a už to jelo. Nezabíralo nic, dostal na zadek a je to o hodně lepší.
Myslím, že když někdo úmyslně ubližuje druhému a nezabírá jiná metoda, tak to adekvátní je.
Jinak roční bych nechala kontrolovaně spadnout. Vztekat se ti ještě nějaký ten rok bude, zvyklej si. Přejde to až tak po 3. roce.
Příspěvek upraven 10.01.21 v 22:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Hezký večer, má dcera (1 rok) je to dost temperamentní a tvrdohlavá. Dnes když jsme si hrály, vozila panenku na kočárku a já ji jako vždy přidržovala, protože ještě neumí sama chodit. Byla málo vyspaná a tak byla trochu protivná a začala mi odhazovat ruce a řvát, abych ji kočárek nedržela.
Jak by jste se v takové situaci zachovali? Pustit jsem ji nemohla, protože stala zrovna u skříně.
Zkusila jsem ji to vysvětlit, že udělá „bum“ když ji pustím, ale nic. Jako by neslyšela. Je správný v tento moment dát dítěti na zadek, přes plinu přes kterou to si myslím ani necítí?
Prosím o názor a radu jak by jste se zachovali vy?
To snad nemyslíš vážně
Fyzicky trestat roční dítě za zcela přirozené chování…
Rada je jednoduchá - přestaň ji přidržovat, ať se snaží sama. Není důvod, proč bys měla dítě držet, když se snaží chodit. K tomuto období pády přirozeně patří – a rodič, který se jim snaží za každou cenu zabránit, dítěti dělá medvědi službu po všech stránkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ať malá sama zkouší co dovede, klidně ať spadne na zadek, takových pádu ještě bude než se naučí sama chodit. Akorát bych si stoupla nebo dala ruce před různé hrany aby si neublížila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Odvézt ji od skříně, říct ji že ji pouštíš a možná udělá
bum.
Jak se to má jinak naučit?
Nejsem zastáncem plavání dětí přes ruce, zadek,… Ale ať si každý
dělá jak uzná za vhodné. Ale u ročního dítěte které ještě spoustu
věcí nechápe mi to přijde opravdu moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Gynekolog v Brně (při PCOS)
- Lehký průjem při antikoncepci
- Partner mě při hádce uhodil a je agresivní
- Výtok při braní HA
- Přítel se při sexu ještě neudělal
- Jak to probíhá v soudní síni při rozvodu?
- Písnička v Ulici v díle 3923 při setkání Jany a Jardy.
- Žádný orgasmus při sexu
Hezký večer, má dcera (1 rok) je to dost temperamentní a tvrdohlavá. Dnes když jsme si hrály, vozila panenku na kočárku a já ji jako vždy přidržovala, protože ještě neumí sama chodit. Byla málo vyspaná a tak byla trochu protivná a začala mi odhazovat ruce a řvát, abych ji kočárek nedržela.
Jak by jste se v takové situaci zachovali? Pustit jsem ji nemohla, protože stala zrovna u skříně.
Zkusila jsem ji to vysvětlit, že udělá „bum“ když ji pustím, ale nic. Jako by neslyšela. Je správný v tento moment dát dítěti na zadek, přes plinu přes kterou to si myslím ani necítí?
Prosím o názor a radu jak by jste se zachovali vy?