Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vždycky mě zarazí, když někdo nadává např. na svoji pracovní dobu, že ji má špatnou a že si „nestihne nic vyřídit na úřadech“
Ptám se těch, kteří nepodnikáte…
Jak často chodíte po úřadech??? - nepočítám poštu
Mě ta argunetace vždycky přišla uplně mimo mísu. ![]()
Sama jsem šla na úřady jen při změně OP, koupi auta, bytu…ale to jsou věci, které se mění jednou za sto let…Teď,co jsem na RD, tak jsem byla naposledy v srpnu vyřizovat prckovi pas…od tý doby nic…co vy ?
Srpen 2010 a teď mě to čeká znova, takže taky nic moc. Další návštěva pak bude kdo ví kdy, snad už nebudu dělat změny v údajích.
skoro vůbec. Jen kvůli občance, pasu, jednou kvůli svatbě (a snad naposledy)… takže minimálně…
nevim, co tam všichni pořád dělaj. Snad něco nezanedbávám ![]()
Naposledy minulý měsíc při převodu auta. Jinak na úřady krom pošty nechodím, pokud to není nutné…
Já teda za poslední rok jen kvůli svatbě-OP,řidičák,pojišťovna…Ale nemusí se po úřadech lítat co 3 měsíce kvůli přídavkům nebo nějakým dávkám?My nic nepobíráme tak nevím,ale ve školce jsme pořád potvrzovali nějaká lejstra pro sociálku a pracák a já nevím koho ještě…
Co nejméně to jde:) A na poštu pokud možno vůbec:) Je ale pravda že jsem OSVČ a teď navíc na nemocenské:) Ale myslím, že tam holky chodí kvůli sociálcce? Dokládat příjmy a výdaje a tak, ne?
když nepočítám úřady co musím obějít v práci tak cca 1× za rok ![]()
Myslím, že k úřadům se řadí i sociální, pracák.. A tam je to pak individuální, já do teď na socku vždy aspoň třikrát za rok musela..
Tak to máme 2008 - přihlášení auta, matrika, následně změna pobytu a výměna dokladů, odhlášení auta, které můj bratr zbořil den předtím, než jsem ho na něj měla přepsat spolu s úvěrem, 2009 opět změna pobytu a výměna dokladů, žádost o porodné, příspěvek na bydlení, RP (co dávka, to návštěva), 2010 svatba, takže potom opět výměna dokladů, k tomu nový pas pro malého, 2011 přihlášení auta, nový pas pro mě. Od té doby jsem na úřadě nebyla. ![]()
já sem tam byla naposled kůli porodnému ..jo a s babičkou zažádat o důchod
ted mě čeká rodičák,ale chodim tam nerada..a na poštu taky chodim nerada ikdyž sme tam dělala,stejně mě ty fronty štvou
![]()
Přihlášení auta, pojistky, daňový přiznání každý rok na FÚ, někdy i změny v rámci daně z nemovitostí, každou chvíli ověřování podpisu, po svatbě brutus kolotoč všude kvůli změně jména, jednou za rok něco kvůli bytu u Správy, banka co cca 2 měsíce, prostě každou chvíli něco.