Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Měla jsem to stejně. Denně jsem musela vysát, prach jsem utírala i třikrát týdně, pořád pucovala záchod. Teď je pro mě důležité, aby nebylo špinavé nádobí ve dřezu, ale v myčce, jakžtakž porovnaný obývák. Jinak se mi všude povalují hračky, lehátko pro malou polštáře ze sedačky, protože se po nich válí rád syn. A je mi to jedno. Uklízím denně něco, velký úklid dělám jen, když čekáme návštěvu. Vím, že mám doma čisto, cca jednou za 14 dní myji komplet linku, vytírák jednou týdně a tak 3-4*vysaju. Jinak mám ruční vysavač na takové to nejhorší. Koupelnu uklízím také průběžně, když je potřeba
My s manželem a dvě děti. Vysavam denně, vadí mi bordel na zemi a to jakýkoliv. Kluci už jsou starší tak se je snažím zapojit ale stejně, všude je bordel no. A to se fakt snazim ale přijde mi, že tady asi běhá nějakej šotek, co ten bordel dělá nebo už vážně nevím.
Obden luxuju kvuli kocce a 1× týdne větší úklid. Jinak kazdy vecer poklidim a umyju nadobi.
Nejsi vyšinutá, někdo to prostě rád vše čísté. Mám doma mimino a co nestihnu přes den dodělávám po večerech. Vše se musí prostě lesknout jinak večer špatně spím
samozřejmě jako tobě ten dobry pocit vydrží jen chvilku
nenadělaš nic ![]()
@Netopýr1 píše:
My s manželem a dvě děti. Vysavam denně, vadí mi bordel na zemi a to jakýkoliv. Kluci už jsou starší tak se je snažím zapojit ale stejně, všude je bordel no. A to se fakt snazim ale přijde mi, že tady asi běhá nějakej šotek, co ten bordel dělá nebo už vážně nevím.
Přesně! Šotek je to! Už vím:D
Byla jsem taková před dítětem, jsem taková i s ním. Mám k tomu partnera, psa, kočku. Byt v pronájmu a v koupelně i na záchodě bílé kachličky, bílá linka - tedy naprosté zlo. Uklidím a za minutu je tam vlas, chlup nebo otisk ťapky. Uklízím denně a to mam doma měsíční mimino. Nedá mi to a když usne nebo hlídá partner, prostě uklízím ![]()
Mela jsem to tak pred mimi, a mam to i ted.. kazdy den vysat, vyprat, poklidit obyvak, asi tak 10× denne uklidit hracky, koupelnu otru tak 1-2 do tydne, plus jednou velky uklid savem a tak, vytiram 1 tydne.. kuchyn puciruju vecer, kdyz malej usne, jinak behem dne smejvam nadobi, i pri vareni, prah utiram 1-2 do tydne.. ale proste musim mit furt uklizeno.. jasne ze kdyz je treba osklivy pocasi a clovek ma takovou tu valeci naladu, unavu, tak vyperu treba jen 2 v tydnu, nadobi umyju treba po 2 dnech.. ale vetsinou je to tak, ze malej usne a ja ikdyz bych si chtela doprat aspon 20minut lezeni a odpocivani na gauci, tak jdu uklizet.. kdyz uklidim a lehnu si, malej se budi…
ale jak uklizim proste tak nejak pravidelne, tak neni cas tu mit bordel.. az na ty psi chlupy ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ženy pracující i děti doma vychovávající,
dotaz. Jak často doma uklízíte? Já jsem se svým mužem a psíkem v bytě 3kk, 80m2 a mám pocit, že je to never ending story. Každý den projedu vysavačem (robot) a pak manuálně vytírám (i terasu), uklízím linku, koše, myčka, záchod, obden pak drhnu koupelnu, utírám prach, jedenkrát za 14 dní kartáčem koberec v ložnici…Plus pak samozřejmě ty sezónní věci, to drhnu každý záhyb… a pokaždé, když uklidím mám pocit satisfakce tak hodinu. A to uklízím fakt poctivě a pečlivě. Další den už mi přijde, že je zase bordel. A to oba chodíme do práce a pes po lince a koupelně rozhodně neskáče. Když jsme na návštěve nijak nepozoruji jak mají uklizeno (nad tím tam fakt nepřemýšlím), ale muž mi občas říká, že jsem blázen skoro (v dobrém slova smyslu).
Jak to máte vy? Chápu, že s mrňousem to tolik hrotit nebudu, ale zatím jsem holt asi vyšinutá bezdětná ženská.![]()
A co tam porad uklizis? To jste takovy cunata? My mame male dite tak vysavam kazdej druhej-treti den kvuli male..vlasy drobky. Jinak jednou tydne vytiram+koupelna, wc, prach…peru dle potreby stejne tak lestim kuch. linku. Driv sem taky uklizela jak blazen ale zjistila sem ze mam mnohem lepsi pocit kdyz uklidim az je binec. Vidim ten rozdil a rikam si zase je to pekny. Ale uklizet uklizene z toho nemam radost a vazim si sveho vlastniho casu i sebe abych porad surovala
@Anonymní píše:
Ahoj ženy pracující i děti doma vychovávající,
dotaz. Jak často doma uklízíte? Já jsem se svým mužem a psíkem v bytě 3kk, 80m2 a mám pocit, že je to never ending story. Každý den projedu vysavačem (robot) a pak manuálně vytírám (i terasu), uklízím linku, koše, myčka, záchod, obden pak drhnu koupelnu, utírám prach, jedenkrát za 14 dní kartáčem koberec v ložnici…Plus pak samozřejmě ty sezónní věci, to drhnu každý záhyb… a pokaždé, když uklidím mám pocit satisfakce tak hodinu. A to uklízím fakt poctivě a pečlivě. Další den už mi přijde, že je zase bordel. A to oba chodíme do práce a pes po lince a koupelně rozhodně neskáče. Když jsme na návštěve nijak nepozoruji jak mají uklizeno (nad tím tam fakt nepřemýšlím), ale muž mi občas říká, že jsem blázen skoro (v dobrém slova smyslu).
Jak to máte vy? Chápu, že s mrňousem to tolik hrotit nebudu, ale zatím jsem holt asi vyšinutá bezdětná ženská.![]()
Jednou tydne delam uklid-vyluxuju, vytru, utru prach, vycistim wc a koupelnu. Cca 2× rocne vetsi uklid. Staci, neni treba vic.
Hele ja uklizim 150 metrovy barak stejne jako ty
trochu si myslim, ze je to uz nejaka diagnoza… ja do toho mam kocky a mrnouse.. a vubec to u nas neni znat… ma diagnoza dokonce presla v lasku k dumyslnemu systemu uklidu Fly lady ![]()
Nojo, dřív jsem to tak taky dělala, vysávala denně a pořád uklízela koupelnu, desinfikovala všechno. Teď jsem starší a línější a mám místo 1+1 velký barák, takže fakt nemám na to vysávat denně. Na spoustu věcí jsem postupem času rezignovala, nebo si zvykla. A taky chodím doma bez brýlí ![]()
Há, tak já tu budu za největší čuně. Akorát realita je dost jiná. Uklízím oproti vám tady fakt minimálně. Vytírat každý den, to fakt už nevím KDY bych to dělala, tak ve 3 v noci.
Velký úklid se snažím dělat 1× týdně, někdy ani to nevyjde, každý den uklízím co je potřeba. Ale s mými megahyper dětmi jsem fakt kolikrát ráda, že se v půl 12. stihnu osprchovat a i to nádobí zbyde na další den. Nevím kam bych je musela zavřít, abych si v klidu uklidila a naleštila 100 m2 každý den. Neposedí a nepočkají ani minutu.
Z moderních pomocníků mám akorát pračku, jinak nemáme žádné roboty, myčku, sušičku.
Mám ráda čisto a myslím si, že mám doma čisto - ne naleštěno. Fakt neřeším každou kapičku na kachličkách a šmouhy na zrcadlech. Prostě když uklízím, tak poctivě a pak už nemusím s hadrem lítat každý den (ale nemáme zvířata). Co mě spíš zaráží, že jsem potkala fakt minimum domácností, kde by to bylo aspoň jako u nás nebo uklizeněji. Nebudu to popírat - všímám si.
Nikomu do soukromých věcí nelezu, ale pokud si jdu třeba na návštěvě umýt ruce a vidím umyvadlo s prstencem černých hnusných chuchvalců v odpadu, zatuchlý ručník, plísně kolem těsnění apod., dělá se mi šoufl a neumím si toho nevšimnout sorry jako.
A i tihle lidé jsou schopní vykládat, jak denně uklízí. Takže ona se pak ještě nabízí otázka JAK kdo uklízí. ![]()
Ne, takhle šíleně opravdu neuklízím, mám jiné zájmy. Luxuju, myju koupelnu jednou týdně, vytírám a utírám prach když je to potřeba.
Chodím do práce dlouhý/krátký týden manžel to samý a máme 2 děti. Každý den pereme, naložíme myčku, poskládáme sušičku + úklid jedné místnosti. A je pořád čisto bez tkz. velkých úklidu. Provozní nepořádek nepočítám
Píšu my protože neuklizím sama, ale s manželem se podělíme a každý udělá něco a kluci už taky občas pomáhají ![]()
Já jsem na mateřské s ročním synem a taky uklízím každý den a to celý byt včetné balkónu. Syn mi „pomáhá“, baví ho šudlat hadříkem, dávat prádlo do pračky, zalívat kytičky a honit mop když vytírám
jednou za týden když je syn u tchyně tak uklízím víc ( vytírám skříňky, myju obklady atd.) Takže mi nepřijdeš divná ![]()