Jak děláte kuřecí kung-pao - nějaké tipy

Anonymní
1.4.20 23:14

Jak děláte kuřecí kung-pao - nějaké tipy

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s vařením obyčejného kuřecího kung-paa.
Díky, za odpověď.

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

1313
1.4.20 23:21

Ano. Mám. :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.20 07:21

@robinka je mohla bych se pridat k tematu a poprosit o recept :grin:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1853
2.4.20 07:47

Taky prosím recept :potlesk: :potlesk:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1313
2.4.20 08:30

České kung-pao

Upss. Jsem si naběhla. :) Dělám „českou“ čínu, za kterou by mě Asiati nejspíš umlátili hůlkama. Teda aspoň, co jsem měla možnost poznat „pravou“ v China Town v Americe. :think: Ale ta od Číňanů na mě byla moc suchá a sladká a já potřebuju, aby to jedly i moje mlsný děti. Dělám to zhruba následovně:

Kuřecí prsa (ale dá se použít i krůtí nebo libové vepřové maso - kýta) si naložím: trochu worchesteru, hodně sojové omáčky, koření (na čínu/grilovací atd., co mám), obalím v solamylu. Nechám odležet - min. 2 hodiny, raději přes noc.

Na rozpáleném oleji (obyč repkový/slunečnicový, nebo sesamový) opeču nejdřív maso, přidám na proužky nakrájený česnek, jen zlehka opeču, přidám kopec zeleniny - pórek/jarní cibulka, barevná paprika, na proužky zelí, mrkev, pár fazolových lusků, houby shiitake nebo počesku žampiony. Ale nejjednodušší je vsypat mraženou wok nebo asijskou směs, kde už všechno je + přidat navíc domácí. Nechám povařit, připadám hrst opláchnutých arašídů (kvůli slanosti), dochutím - sojovka, rybí omáčka, PL kečupu (pardon, vím, že nepatří, je to prasárna) atd., pro výhradně dospělou společnost chilli nebo zázvor - vše podle chuti, momentálních zásob; zahustím malinko směsí ze studené vody + solamylu a je to. Rýži dělám zásadně v k tomu určeném rýžovaru - takový oboustranný cedník, je mnohem kypřejší a chutnější.

Pozor na sůl - rybí a sójová omáčka jsou dost slané samy o sobě, je potřeba dochucovat až poté, jinak můžete přesolit.

Nevím, jestli jsem napsala všechno. Mám hodně různých dochucovadel a asijských dobrot, nakupuju převážně v Lidlu, když je asijský týden. Kdekoliv se da sehnat mrazena wok směs. V tomto „českém“ případě číny se fantazii meze až tolik nekladou (ale aby to zas nebyl Babica). Dobrou chuť. :mavam:
Edit: překlep

Příspěvek upraven 02.04.20 v 09:01

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
779
2.4.20 08:31

Jééé super, zrovna dnes to budu dělat, dělám to pokaždé trochu jinak dle surovin co mám, ale základ je zhruba dle tohoto receptu, akorát já dávám ještě nějakou zeleninu, třeba bambus. výhonky nebo ty malé kukuřičky, můžetedát i chilli papričky, žampiony atd.
Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky. Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky.
Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr. Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy.
Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1313
2.4.20 08:38

@LennyL1 Ano. Tohle je víc kung-pao. :D Taky mám dnes v plánu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48777
2.4.20 09:05

U nas se dalaji ruzne varianty ciny, ale vylozene kung-pao nedelam. Ze nikdo nechce orisky. Kdybych je tam dala, tak to jist nebudou.
Dneska budu delat kureci cinu a dusenou ryzi.
Ze nekolik dni po sobe byly brambory (ruzne variace), tak mame chut na ryzi.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1313
2.4.20 09:18

Kurkuma

Do asijských jídel doporučuji špetku kurkumy - opravdu jen malinko. Je velmi zdravá a jidlo obarvi pěkně do zlutoucka. Používám samotnou, i když bývá casteji součástí (indickeho) karí. Ale to už je chuťově příliš výrazná.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1006
2.4.20 09:45

Před pár lety u nás bydlela asi 2 týdny číňanka. Holky, ta když uvařila… No, nechtěly by jste to jíst. Vůbec to nevypadalo jako čína, jak ji vaříme. Vzala kuře, rozsekala ho sekáčkem na malý kousíčky i kostma a kůží. Hodně zázvoru, podlila pivem. Uvařila rýži a smíchala ji s vajíčkem, to udělala jako míchaný. Takže rýže byla žlutá - žádná kurkuma na barvičku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1313
2.4.20 10:09

@kačka39 Super příspěvek. :palec: Netopyrozrouti, no. :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.20 10:29

@robinka dekuji ciny delam podobne :lol: :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.20 10:30

@robinka cinu

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1313
2.4.20 10:32

Če-čína hotová:)

Foodstyling prosim omluvte.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.20 15:23

@robinka vypada to moc chutne my dnes k obedu domaci pizzu :srdce:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama