Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já vyndávám tak max. do půl hodiny, když zaregistruju, že pračka je zticha
nějak mám taky pocit, že tam to prádlo dýl „zatuchne“. Ale už se mi stalo, že jsem zapomněla a vyndala to až po pár hodinách a nic ![]()
Ale když už to vyndám, tak v koši to nikdy nenechávám, v podstatě jak píše Betty o tom vzduchu a osychání, přijde mi to mnohem horší, než to nechat v pračce.
Já kolikrát i do druhého dne
Peru u našich dole a občas zapomenu. Nikdy mi nic nezatuchlo, ani se neobarvilo, nerozlišuju jestli je to bílé nebo barevné ![]()
Aviváž nedávám, buď dávám ocet nebo nic, když mi dojde.
Takže pár hodin je úplně v klidu ![]()
no já jsem na něj jednou zapomněla a nechala jsem ho tam5h a v poho
Ahoj. Já aviváž nepoužívám a nerada nechávám pračku puštěnou bez dozoru, takže peru tak, abych byla celou dobu doma a pokud nezapomenu (což se samozřejmě stává), pověsím hned. Ale myslím, že pokud věšíš prádlo venku, tak to vyvětrá.
Já jsem na tom podobně jako Angua…prádelku mám ve sklepě a kolikrát zapomenu že jsem vůbec prala
![]()
Angua píše:
Já kolikrát i do druhého dnePeru u našich dole a občas zapomenu. Nikdy mi nic nezatuchlo, ani se neobarvilo, nerozlišuju jestli je to bílé nebo barevné
![]()
Aviváž nedávám, buď dávám ocet nebo nic, když mi dojde.
Takže pár hodin je úplně v klidu
S tím octem to je zajímavý, jaký a kolik? nesmrdí to potom? já už jsem to několikrát slyšlela, ale nemám odvahu to použít.. ![]()
Angu - chtěla jsem se Tě zeptat. Ty jsi někde psala, že při praní dáváš do prádla i aromaolejík? Kolik kapek a kdy ho tam dáváš?
Většinou pouštím pračku na odložený program (levný proud máme i v určitou dobu během dne), takže dorazím domů z práce a mám vypráno, a to se někdy stane, že se zdržím a pak než se k tomu dostanu tak to taky pár hodin v pračce leží a ničemu to nevadí
![]()
aviváž nepoužívám, občas dávám ocet
Nó, tak když si vzpomenu, tak ho vyndám. Protože jsem hlava děravá, tak ho většinou vyndavám ten samý den (to je jako úspěch), ale občas se zadaří až další den
Občas to malinko zatuchlé je, ale suším v sušičce, tak ona to z toho „vyfouká“
Většinou jdu vyndat hned, ale když zapomenu, nebo se jde na procházku, tak se nikdy nic zásadního nestalo.
Prádlo je přece vyprané a vonavé, tak co by tam zatuchalo..To horší pocit mám spíš z koše na špinavé prádlo
![]()
Taky mě zajímá proč ocet?? ten je kvůli pračce nebo kvůli prádlu?
Taky vyndavam hned..jinak mam divny pocit,ne ze by se muselo po par hodinach neco stat,ale po peti a vice uz pradlo citim..co je mokre,podle me patri hned na susak a ne,aby to zatlivalo v pracce pul dne,nemuzu si pomoct.
Misto avivaze taky davam ocet,pradlo je pak krasne mekke.Citit to neni.A mimo jine ocet pusobi jako ustalovac barev
.
Doporučuju si to vyzkoušet, takhle asi těžko uvěříte, ale mně dopere pračka třeba ve 2-3 v noci, věším v 8 ráno a VONÍ TO! Dokonce se mi i stalo, že jsem přišla ke kamarádce a ta, jak hezky voním - fakt jak v nablblý reklamě, bylo to z trička, prala jsem v Ariel gelu a po tom to fakt voní i po usušení.
Betty-já bych zase nemohla prát bez aviváže,miluju když mi pak věci ve skříni voní.A i je to cítit když to nosím ![]()