Jak dlouho vydrží maso ve vakuovém sáčku?

1005
17.4.21 11:44

Jak dlouho vydrží maso ve vakuovém sáčku?

Ahoj, máte někdo zkušenost, jak dlouho vydrží naložené maso v marinádě ve vakuovém pytlíku - doma zataveném domácí vakuovačkou? Je to vepřová panenka s kořením, olejem..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7997
17.4.21 11:51

Tak podle toho, jak stará se nakládala :think:

Ale pár dní určitě jo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1005
17.4.21 11:59

No to nevím, ale v den nákupu v masně to bylo zavakuováno.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
53476
17.4.21 12:29

Proč to už neuvaříš? V lednici v sáčku bych to nenechala, ale třeba 2-3 dny vydrží :nevim:. Spíš bych to v den nákupu otevřela a předělala do misky.
Marinuji si maso sama a to dávám do misky.
Tam 3-4 dny to maso vydrží. Dýl jsem nezkoušela.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1005
17.4.21 12:47

Ale to bylo normálně maso na váhu z masny, přítel to dal do marinády a v zavakuoval doma do speciálního sáčku. Aby se nekazilo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
53476
17.4.21 12:53

Tak to otevři a čuchni k tomu masu. A budeš hned vědět, jestli je poživatelné nebo do popelnice.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14824
17.4.21 12:54

Déle jak tři dny bych to nenechala. Ale já i klasické marinované nechávám ležet maximálně 1 den.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4499
17.4.21 14:43

Mám vyzkoušeno, že 5 dnů. Tím vakuem a marinády se to hodně dobře zakonzervuje.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5173
17.4.21 14:55

Tak maso normálně naložené v marinádě tak 3 dny, pokud je zavakuované tak určitě dýl, cca 5 dní. To, že se to zavakuuje, tak by to mělo tu expiraci zákonitě prodloužit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4499
17.4.21 18:24

@bigl přesně tak, já ho měla nejvíc 5 dnů a vydrželo by určitě i déle. Chystám si takto maso na celý týden a pak jen dávám do pomalého hrnce.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8
18.4.21 09:31

Je to jednoduché, pokud tam není vzduch, nemá se tam co kazit. Když nakládám maso na uzení(ano, je naložené v soli, pro šťouraly), tak ho mám zavakuované v lednici třeba měsíc.
Když se nakládá do láku, je to stejné, ale nesmí se tam dostat vzduch.

Takže týdne ve vakuu bez soli bych se vůbec nebál. Samozřejmě je potřeba počítat s tím, ž maso stále zraje. Říká se, že hovězí maso ve vakuu vydrží v lednici cca 3 týdny, vepřové maso 2-3 týdny. Osobně mám zkušenost i s tím, že je rozdíl v tom, jak silnou má člověk vakuovačku.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat