Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám hodně mlíka v mražáku v zásobě, takže bych chtěla na Silvestra vyrazit mezi přátele a miminku zamražené mlíčko dávat. Mám jen dotaz po jaké době zase můžu kojit? Řekněme, že přestanu po novoročním přípitku, což bude nejdéle o půl jedný. Samozřejmě se nechci opít. Jen si prostě dát dvě tři sklenky vína, proteže už potřebuju opravdu "vypnout. Snad nebudete na mě naštvaný, ale už jsem nebyla venku 2 roky a starám se 24 hodin, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce o 3 letá dvojčata a k tomu mimčo. mockrát díky za odpověd.
Ahoj,
alkohol prechádza do mlieka rovnako ako do krvi, takže sa riaď podľa toho. Ako pri šoférovaní. Keď nemáš v krvi, nemáš ani v mlieku. ![]()
Pekný silvestrovský večer!
Gabika
Ahoj,
alkohol prechádza do mlieka rovnako ako do krvi, takže sa riaď podľa toho. Ako pri šoférovaní. Keď nemáš v krvi, nemáš ani v mlieku. ![]()
Pekný silvestrovský večer!
Gabika
Aha, jen neznám ty tabulky kdy, co a jak rychle z krve vyprchá. Takže je nejlepší vyčkat 24 hodin a pak můžu s klidem kojit?
Ahoj,
našla som peknú tabulku tu: http://www.seminarky.cz/…-v-krvi-3781 Otvor si ten .xls súbor, treba ešte očíslovať nápoje. Možeš meniť hmotnosť človeka… Napr. pri 70kg váhe trvá 2dcl vína 4h do úplnej nuly.
Gabika
Mně se líbí, jak se chudáku omlouváš, že někam jdeš ![]()
Přece vyraž, když máš možnost - co já bych za to dala!!!! (nemáme nikdy noční hlídání, jen denní, takže když už vyrážím, tak bez manžela - no a na Silvestra sama slavit fakticky nepůjdu
)
Je to přesně jak holky píšou - alkohol vyprchá z tělních tekutin typu krev a mlíko za tu dobu, než prostě vystřízlivíš.
Cvakni si a druhej den asi za 12 hodin po požití bys určitě měla být čistá, myslím… pokud teda nevycvakneš flašku vodky ![]()
hehee, tak to je dobré. taky jsi mne pobavil,a že se omlouváš, že někam jdeš. Přeci o tom láska k dětem není, že je nikdy ani na chvíli neopustíš
.
Jsem zvědavá, od koho tu dostanu ceres, ale já si občas decku vína nebo malý pivo dám a absolutně kojení poté neřeším : Popravdě ani mne nenapadlo to řešit. A taky vím, že s tímhle přístupem nejsem jediná - neymslím si, že bych tím prcka nějak ohrožovala…
(jsem docela zvědavá, jestli se někdo s podobným přístupem přidá, a nebo jestli se všefhny bojíte, že budete označeny za špatné matky
)
harpyje…
ve svém předchozím příspěvku jsem chtěla napsat, že moje kolegyně na mateřské si šla s námi sednout na předvánoční posezení, cvakla si tam dvojku červenýho, odběhla si domů nakojit a zase přišla.
Trošku jsem nechápala (protože já jsem od přírody spíš nekojička - dítě nechtělo- asi mělo ňákej dobrej důvod haha), ale už to byla druhá v pořadí, kterou jsem takhle viděla.
ČÍMŽ NENABÁDÁM MATKY ABY KOJILY VÍNEM ![]()
Nicméně poměrně dost starších žen mi říkalo, že kdysi si „provokovaly“ mlíko černým pivem.
A už radši končim nebo dostanu virtuálně přes držku.
ahojky, určitě ti schvaluji někam si vyrazit. taky myslím, že po 12 hodinách bude všechno OK. jenom bych doporučila nějak průběžně odstříkávat (ale to je asi zbytečné psát
) možná jedna poznámka - my jsme potřebovali takto využít mražené mléko, když jsem nemohla po silných práškách 12 hodin kojit. a bohužel to absolutně neklaplo - Klárka to úplně odmítla… tak jenom jestli už máš vyzkoušeno, že ti mimísek to rozmražené mléko vezme. u nás byly strašlivé scény, ale nešlo to jinak.....
(tenkrát mě tak děsně chytla záda, že jsem dostala analgetika přímo do žíly… a malé byly tak 4 měsíce)
Jen si vyraž! Závidím ![]()
Jen se přidám k těm, co skleničku vína nebo půllitránek piva tak nějak neřeší a klidně kojí… Pouze na mě v restauraci známej divně koukal, že kojím a dávám si pivo
malá ho měla v těhotenství poměrně často (no spíš jedno malý), při kojení, a teď když už nekojím, tak jí ho podsouvá tatínek s dědečkem, vždycky když je vidí s pivem, tak křičí pijo pijo! a chce cucnout… Ne že bych se chtěla nějak chlubit, moc se mi to nelíbí, ale teď už nic nenadělám ![]()
Taky bych měla spíš strafch, jestli bude mrně chtít flašku a ne prso ![]()
Ani nevim proč se omlouvám
. Asi proto, že mám ještě malinkatý miminko, které opustím. Což u některých maminek je nepochopitelné. Ale bude v dobrých rukou a než se mi zase naskytne příležitost s hlídáním bude ve hvězdách
. Co se týče toho zmrazeného mlíčka, tak jsem mu ho ještě nezkoušela dát. Tak to v týdnu zkusím, jeslti mu pojede…
Ale já myslím, že si vybírat nebude, on je po tatínkovi a jakmile mu dám flašku, tak se ihned přicucne a jen hltá. Holky a jak ohříváte mlíko zamrazené? Můžu ho vyndat den předem večer z mrazničky a dát do ledničky? Má trvanlivost 48 hodin? Mě bude stačit 24 hodin max od vyndání. ( už si to moc nepamatuji od doby, kdy byla dvojčata malá.)
zamražený mlíko ohřeju ve vodní lázni - a protože už je moje mimčo vtší než tvoje, tak ho ještě trošinku zředím vodou (fakt málo) a je tak hotový maximálně do deseti minut od vytažení z mrazáku - vyndavat hodně předem nemá každopádně cenu - rozmrazuje se rychle i samo bez pomoci ![]()
PS (díky za reakce na muj příspěvek - jsem si řikala že ani na tomhle serveru asi nebudu jediná
)
neomlouvej se a využívej hlídání plnými doušky
![]()
myslím, že pokud dáš mlíčko rozmrazit do lednice, tak by mělo těch 24 hodin vydržet (zaručených je 12). ale už je to dost dlouho, co jsem tohle řešila, tak snad odpoví někdo s čerstvějšími informacemi ![]()
harpyje, já si taky tu deci vínka dala a pak v noci kojila
jo a teď je klárka jako divá po pivu, kávě a spol.
(hlásím se do klubu - taky se mi to nelíbí, tak se to snažím regulovat…)
Ahoj Marti,
tak já se taky hlásím k těm maminám, co plánují si na silvestra taky dát skleničku! Už mám na mražáku mlíko a pro případ že by malý přemražené mlíko nechtěl tak jště hypoalergenní mléko (nutrilon), kterým ho dokojovali v nemocnici. Pokud budeš pít rozumně, tak si myslím, že po 12 hodinách bys neměla mít v krvi ani mlíku nic. Já mám teda ještě v plánu to mlíko, co se mi počas toho, co budu pít odstříkat, abych měla jistotu, že malý žádný zbytkový alkohol nebo jen jinou chuť mlíka mít nebude.
Jinak mám kamarádku - mezi námi přezdívanou jako „supermatku“ - která by určitě řekla, že jakékoliv pití v průběhu kojení neexistuje. Ale to mi příjde jako šílenství.
Mě osobně příjde jako šílenství nějak hrotit, co se smí a nesmí. Ona se dokonce dostala do stavu, kdy nesvěřila dítě ani svému manželovy na hlídaní večer, protože on by se o dítě nepostaral tak dobře jak ona! Mateřství není otázka pár měsíců, takže si myslím, že i matka by měla pokračovat v normálním životě. Jen musí ohlídat-odstranit negativní důsledky na dítě.
Já si s manžou dala dokonce k štědrovečerní večeři decku vína a než jsem si to uvědomila, tak chtěl malý k prsu a tahal jak urvaný
![]()
Dokonce moje máti mi říkala, že když s námi měla problém a necjtěli jsme spát, když nám rostli zoubky, tak ji poradila doktorka ať si před kojením dá malou půlku a že jsme prý pak nádherně spali
…ale je fakt, že tohle už mi příjde jako dost na hraně.