Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte něco zaručeného co opravdu funguje, prosím poraďte díky
Na šmír z kola mi vždy pomohlo L. O.C. od Amwaye, ale vůbec netuším, co je to za typ (prý je jich víc druhů), tohle mi kdysi koupila tchýně ![]()
Nejdřív obyčejným kuchyňským olejem vytírat skvrnu směrem ke středu aby se nezvětšila - podložit ubrouskem, aby se neotiskla na druhou stranu. Potom vzít kartáček a žlučové mýdlo a vydrbat zbytky špíny, flek po oleji následně dočistit jarem. Pak vyprat.
Já jsem dostala šmír z kočárku- koupila jsem si v drogerii čikuli
Skvrnu od šmíru nebo nějakýho mazadla černýho, bylo to ze šlapadla, jsem měla jednou na bílým triku. Vyprání několikeré nic samozřejmě, tak jsem to zkusila mýdlem s jelenem vydrbat a kupodivu to šlo.
Já mám zkušenost že šmír jde odstranit obyčejným jarem.
Jiřina
Na to stačí jen petrolej. Skvrnu od šmíru otírejte hadříkem namočeném právě, v petroleji. Otírání vždy čistější stranou, až skvrna zmizí. Nikoliv benzín či cokoliv jiného. Očištěné místo pak stačí jen přemáchnout v mýdlové vodě. PETROLEJ NENÍ MASTNÝ. Vždy vyschne. Přeji mnoho štěstí. ![]()
Dobry den, ted dosla dcera se spinavou podzimni bundou. Myslim ze se otrela o zavirani brany, je namazane. Zkousela jsem dle rad cistit jarem, ale nepousti. Poradite?
@lefikfialka píše:
Zkousela jsem dle rad cistit jarem, ale nepousti. Poradite?
Co to bylo za rady? Ještě, že jsi nezkoušela zaříkávání.