Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zrovna tady dcera nadává, že takhle je to naprd
Že by šla raději do školy. Co se dá ale dělat, bohužel nic.
Tak berusky na kerich se mu malovat nechce, ale jinak ho to vylozene bavi. Vzali jsme anglictinu praktickou, takze text pisne a speaking, čeština a matika za hodinu a zbytek za další. Jako uča mam dobrou referenci ![]()
Já píšu z pohledu studentky ![]()
Dostali jsme zadání domácích prací (studuju druhym rokem grafiku) a neskutečně si to užívám.
Zlepšil se mi spánek, dělám méně chyb ať už v malbě nebo v angličtině a vyhovuje mi, že když prostě vím, že dnes by to malování nedopadlo dobře, tak si můžu raději udělat třeba teorii.
Na druhou stranu bohužel vím, kolik spolužáků na to kašle a udělalo si alkoholové prázdniny
asi je to o člověku no…
Mám prvňáka, minulý týden měl jarní prázdniny, takže to zatím dost dře.
Vcera jednu stránku z matematiky dělal skoro hodinu, pořád si vymýšlel a prudil. Snad si to sedne, protože jinak mě brzy odvezou do Bohnic. Ještě nám u toho asistují mladší dvě děti, které ho samozřejmě ruší.
Mam prvnáka, děláme tak celkem 5stránek denně matiku, slabikář. Po obědě, když mladší spí a dneska to dal za 20 minut, protože má slíbeno, když to stihne dřív než se ségra vzbudí, tak si může půjčit tablet na dětské hry. Už přišel na to, že když bude dělat blbinky tak se okrádá o čas:-)
Ucim se s detmi. Beru si kazdyho zvlast (dohromady mame 3 deti - prvnak, druhak, tretak) a co si budeme povidat, zabete nam to cele dopoledne az do obeda.
Ale vedi, ze je to jejich povinnost, ze musi. Takze o ucivo se hlasi samy a vedi, ze po snidani nasleduje domaci skola.
Udelala jsem jim v tom ale stejny system a rozvrh co maji ve skole a podle toho jedeme. Protoze nase pani ucitelky denne posilaji latku k uceni, tak v tom system mit musim ![]()
Mám prvňačku a čtvrťačku a jo, jde to, ale trvá to. Prvňačka má denně úkoly cca na 1,5 hodiny, ale čtvrťačka má svědomitou paní učitelku. Mají to rozepsané do detailu, což je super, ale pod 3-4 hodiny denně nejdeme. Takže od ranních cca 9 do 16-17 večer jedeme, s pauzami na jídlo, na procházku (třeba 5 hodin čistého času na obě děti dohromady). Plus občas trénují na nástroje a ještě každý večer 20-21h obě čtou. Dovča to rozhodně není a nedovedu si představit mít školní 3-4 děti ![]()
Nejstarší je v 7tř tak si pracuje samostatně, dnes jsem se ho ptala jestli vše ok a prý pohoda
U každého úkolu je i datum do kdy odevzdat a co má odevzdat do zítra už odeslal včera. Malá je v první a písanku zvládne sama, u slabikáře musím sedět a poslouchat co čte a u matematiky jen přečtu zadání. Angl s ní dělá manžel
Ale oba říkají že ve kole tolik práce nemají jako když jsou doma ![]()
Tak u nas na pohodu (10 a 7 let). minuly tyden, nez jsem prisla z prace, museli mit hotovo, co meli nalozeno. vecer jsem jen ctvrtakovi pomohla, s cim si nevedel rady. druhacce vse poradil ctvrtak. ted maji na vypracovani cely den, vedi, ze pokud nebude splneno, nebude vecer tablet. je fakt, ze si tu skolu prokladaji ruznou rukodelnou cinnosti (vcera neco tvorili z papiru, dnes je uchvatila modelina)… do uceni je nehonim, bylo by to dle meho kontraproduktivni. od prvni tridy se s nima neucim, nevidim, proc neco ted menit. nastesti maji super vyukove youtubka a videa ze skoly, takze v nove latce odpolko maximalne 5 min ujasnim nejasnosti.
Ma dcera chodí do sexty na gympl, jako zvlada vse posilat, udelat do určitého termínu, ale tak nebaví jí to a nechce se jí do toho, lepsi to je ve skole
.
Jeste se teda musi smířit, ze do odvolání te karantény bude doma
,.max. na terase, kratke procházce -bydlíme za městem..
U nás už si to sedlo, středoškolák zvládá sám, nadává ale, že je toho mraky, není zvyklý se doma učit, ale statečně bojuje a prý stíhá i když teda má co dělat. S šesťákem je to o tom ho k tomu dotlačit, pak už pracuje samostatně a odesílá denně nějaký předmět. A prvňačce s tím pomáháme a děláme po chvilkách celý den. Na tu bídu první den, kdy to byl fakt šok a beznaděj, je to teď super. Jen všichni tři stejně tvrdí, že toho mají mnohem více než ve škole, že tolik toho ve škole rozhodně nemají. Už se všichni těší do školy a prej už nikdy nebudou ráno remcat, že musí vstávat
. No uvidíme, jak dlouho jim to vydrží. A taky se strašně těší ven, to je u nás stálé téma, sice chodíme na procházky, ale už je to na ně dlouhé. Dnes nejstarší říkal, že chce zpět svůj starý krásný život
.
@Katchulina
Tema, ze se strasne těší ven s dcerou taky probirame porad, pro ní neni náročné to uceni, ale spis to, ze je ted ma omezení chodit ven s kamarady…
@kytkalenka píše:
Mam prvnáka, děláme tak celkem 5stránek denně matiku, slabikář. Po obědě, když mladší spí a dneska to dal za 20 minut, protože má slíbeno, když to stihne dřív než se ségra vzbudí, tak si může půjčit tablet na dětské hry. Už přišel na to, že když bude dělat blbinky tak se okrádá o čas:-)
Nezbláznila se vaše učitelka? 5 stránek matiky denně? Já svým prvňákům spočítala denně 1 stránku v písance, 1 v matice a průběžně slabikář. Počítám, že šikovnější děti to mají max. za hodinu.
Ahoj, jak jde dětem teď učivo doma?