Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Admila píše:
tak to vím o čem mluvíš, my to teda zakázané nemáme, ale nechceme sem tapetu lepit, není to tu naše a s sebou si ji pak už nevezmem. Ten podnájem je vyhazování peněz do luftu, když by za ty peníze mohl mít člověk něco svého. Jaké to bylo jít z domu na byt?
celkem šok, z domu o 130 m2 máme byt 70 m2.. naštěstí jsme tu sami, ale to víš, že je mi to malé - chybí zahrada, chybí úložný prostor a pod.. někdy mám z toho fakt depky, ale s mým příjmem na hypo nedosáhnu
chtěli jsme to řešit s přítelem, ale ten tu má pro změnu závazky, stěhovat se zatím nemůže.. a tu u nás se nečapeme, domy v solidním stavu min 2 mega ![]()
Taky jsem na mateřský, máme 11 ti měsíční holčičku a baráček jsme začali stavět loni v září a už se to začíná rýsovat, do Vánoc bychom chtěli být přestěhovaní. Je toho ale pořád moc k zařizování. Máme taky hypotéku (na dlouho
) Vůbec z toho nemám radost, že máme takový závazek, ale jinak to dnes nejde. Jsem šťastná, že malá bude moct běhat po zahradě a moc už se těším až budeme zkrášlovat zahradu a vše okolo. Přeju, aby Vám ty sny taky vyšly ![]()
@Cuddy píše:
Vlastni bydleni bylo pro me prioritou, tudiz nejdriv jsem resilo bydleni, pak az rodinu. Nebo alespon nejdriv dobrou praci.
já to měla taky tak, super práce, v roce 2001 jsem brala 30 čistého, pořídila si bydlení, prostě paráda.. pak plánovaně prcek, vše super. Jenže pak první rána - za mě nebyl rodičák jak teď, takže na 3 roky 7600 prvních 9 měs, pak 3600,–. Ale měla jsem úspory, vše v klidu. Njn, jenže do práce jsem se vrátit nemohla /nonstrop provoz, neměl kdo hlídat/, takže to šlo níž, práce za 15tis, pak rozvod, nucené stěhování ze svého, práce za 12 tis (jediná, co jsem sehnala, abych se zvládla postarat) a už to bylo
plány jsou hezká věc, ale realita někdy dost tvrdá ![]()
@martina.se píše:
já to měla taky tak, super práce, v roce 2001 jsem brala 30 čistého, pořídila si bydlení, prostě paráda.. pak plánovaně prcek, vše super. Jenže pak první rána - za mě nebyl rodičák jak teď, takže na 3 roky 7600 prvních 9 měs, pak 3600,–. Ale měla jsem úspory, vše v klidu. Njn, jenže do práce jsem se vrátit nemohla /nonstrop provoz, neměl kdo hlídat/, takže to šlo níž, práce za 15tis, pak rozvod, nucené stěhování ze svého, práce za 12 tis (jediná, co jsem sehnala, abych se zvládla postarat) a už to byloplány jsou hezká věc, ale realita někdy dost tvrdá
Hele, o tom, zadna, ze clovek mini, zivot meni. Nerikam, ze se nemuzu dostat do prusvihu, neco by tedy pokryly pojistky, neco rodina, ale co bude clovek neodhadne.
Domek je také můj sen. Vím, že kdybych byla skromnější a stačilo by mi jít někam za město do malého staršího domku, už jsme v něm mohli být. Ale byla by to stará ruina, do které bychom jen vráželi peníze a na tom já nemám nervy… Takže uvidíme časem, jestli to půjde. Zatím jen sním.
A tobě přeju, ať to vyjde. ![]()
@Cuddy píše:
Hele, o tom, zadna, ze clovek mini, zivot meni. Nerikam, ze se nemuzu dostat do prusvihu, neco by tedy pokryly pojistky, neco rodina, ale co bude clovek neodhadne.
tak nějak… sice pojistky mám, ale zrovna tyhle moje situace mi to nekrylo - musel by být úraz a tak… Ale co, žijem, dejcháme, je to dobrý ![]()
@Almira-Alm píše:
Pořídili jsme staršíBude to ve finále stát jako ten nový ale nepotřebuješ tolik peněz hned a na nižší hypotéku se dosahuje lépe
Opravujeme postupně a už to skoro máme dle svých představ
@medvidek píše:
@Admila ne ne. Mame 4 deti.
Jé tak to je paráda:-), ptám se proto, že mám možnost domek mít, ale museli bychom přibrat k sobě tchýni, a to se mi teda moc nechce ![]()
@Cuddy píše:
Tak se do ni ale zase budes moc rychle vratit, ne? A pak to bude oddaleni jen o par let.
No vrátit se můžu, ale my chceme ještě jednoho prcka, takže to asi zas tak rychle nebude ![]()
@neila píše:
Po letech studia se konečně začalo slušně vydělávat, takže teď to jde i s 2 dětmiale chvíli to trvalo a stálo hodně odříkání a úsilí
Hypotéka je sice vražední, ale jsme mladí, tak to zvládneme
My jsme měli hlavně cíl, že musí být dost nejen na hypo + náklady, ale i na slušné žití (ne prožívání!) - výlety, kulturu, sport, jinak bychom do toho nešli
Budu nám držet palce, aby to tak bylo i nadále a tobě budu držet palce, aby se ti taky sen splnil, dům je prostě skvělý
![]()
moooc děkuji za přání ![]()
Ahoj. Ja jsem se dockala az po 6 letech a tolika zklamanich. Uz jsme meli parcelu a projekt ale zacali delat problem sousedi. Nakonec jsme prisli i o parcelu. Tak jsme si koupili jinou, objednali jinej projekt- a obec nam to zatrhla. Tak jsme se rozhodli pro starsi domek. Vse bylo domluvene uver a hypo pripravena a domecek nam mezitim prodali!!! Nakonec se nam zadarilo a barak konecne mame!!! ![]()
@Piuse píše:
Ahoj. Ja jsem se dockala az po 6 letech a tolika zklamanich. Uz jsme meli parcelu a projekt ale zacali delat problem sousedi. Nakonec jsme prisli i o parcelu. Tak jsme si koupili jinou, objednali jinej projekt- a obec nam to zatrhla. Tak jsme se rozhodli pro starsi domek. Vse bylo domluvene uver a hypo pripravena a domecek nam mezitim prodali!!! Nakonec se nam zadarilo a barak konecne mame!!!
ty jo, tak to už bych si normálně myslela, že mi osud naznačuje, že dům rozhodně NE
super, že jste to nevzdali ![]()
@KvetinkaS píše:
Domek je také můj sen. Vím, že kdybych byla skromnější a stačilo by mi jít někam za město do malého staršího domku, už jsme v něm mohli být. Ale byla by to stará ruina, do které bychom jen vráželi peníze a na tom já nemám nervy… Takže uvidíme časem, jestli to půjde. Zatím jen sním.A tobě přeju, ať to vyjde.
tak nějak, stará ruina, z toho máme taky strach, že bychom tam jen vráželi peníze a donekonečna něco opravovali, ale v důsledku, bych to asi dělala radši než hnila v paneláku
Děkuji za přání a taky přeji, ať to i u vás dopadne podle vašich představ ![]()
@Admila se ti nedivim. A to to pise ta co ma skvelou tchyni.
Hele ona by s vama bydlela nebo by „jen dala do zastavy“neco sveho(byt, dum)? Muzova mamka ma svuj domek taky v zastave kvuli tomu nasemu. Pristi jaro pristavujeme ke stavajicimu domku dalsi mistnosti tak doufame, ze bude mit uz dost velkou hodnotu aby dum muzovi mamky banka vyvazala-pustila.
Taky jsem se dočkala, já mám svůj byt, partner má svůj byt, tak jsme si řekli, že je oba prodáme a koupíme si náš dům. Klaplo to, domek je sice starší, ale má kouzelnou zahradu a o víkendu se začínáme stěhovat i s měsíc starým synem. ![]()