Jak jste naučily spát dítě samotné?

316
8.8.24 09:17

Jak jste naucily spat dite samotne ?

Zdravim, dcera 5 let. Doposud nam to nevadilo, ale nyni by jsme chteli naucit dceru spat samostatne. Uz kdyz jsme ju na to pripravovali tak rikala, že se bojí. Dcera je hodne citlivá a mazlivá. Tak me zajimá jak jste to deti naucily vy? V planu mam precist pohadku pomazlit se a az usne normalne odejit, ale uz ted kdyz jsme ji uspali a nechali samotnou nez jsme sli s pritelem spat se v noci probudila a rvala. Tak jsem zvedava jak to bude zvladat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kocourGarfield
8.8.24 09:29

Nijak. U všech našich dětí to přišlo věkem samo. Nejdřív Špály s námi v posteli, později na vlastní posteli v ložnici, pak odešly do vlastních pokojů, od nejdřív spaly se sourozenci, později sami ( chtěly pokoj každý zvlášť ). Přirozený vývoj o-12 let.
Jinak dítě se musí v místě kde spí cítit bezpečně. Pokud se boji spát sama musíte najít řešení, jak ji pomoci se nebát. Veliký plyšáka do postele, nějaký rituál večer na uklidnění.
Co s ni několik nocí spát v pokoji?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.24 09:39

Zatím nenaučila. Spí se mnou, ale má svoji postel. Pokusů bylo moc, i jsem půl roku spala v jeho pokoji s ním, aby si zvykl. Pokud spí sám, do půlnoci přijde, když jsem mu to zakázala, nepřišel, ale rozkousal si prsty do krve.
Starsi sourozenec s ním spát nechce.
Už jsme byli i u psycholožky a ta říkala, že dokud to zvládame a nerozpadá se nám kvůli tomu rodina, tak nechat, že dozraje.

• Citovat
  • Upravit
2914
8.8.24 09:45

Uprimne, vlastne nijak - zadne uceni neprobihalo. Spalo u nas v loznici ve sve posteli, ale v noci slo k nam do postele. Chvilku pred 3. narozeninama jsme udelali vlastni pokoj a v podstate od prvniho dne spi samo. vetsinou tam jsme nez usne, nekdy usne samo. Jen nekdy na nas zavola jednou mac. dvakrat v noci zavola.
Rozhodne od doby co spi samo, spime vsichni lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
8.8.24 09:55

Kdyz mu bylo 6, proste jsme se tak domluvili. Nekdy pro me prijde, nekdy spi celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 09:57

Sice náš syn-2,5r- spí od narození sám ve svém pokoji, ale tak 2× do týdne se v noci vzbudí a chce aby tam s ním někdo byl. Chvilku tam jsem a buď usne, nebo dělá scény a vzteká se, tak mu řeknu, že musí spát sám, abychom mohli třeba s balónem ven a že táta se musí vyspat do práce. V tomhle jsem neústupná. Pokud nemá trápení není nemocný, tak s námi nehne. Zkoušel na nás, že by spal s námi v posteli jen tak. Vysvětlili jsme mu, že má svůj pokoj a že tam taky nespíme, že je to naše postel, naše ložnice. Kamaráda syn má 4 roky a chce pořád spát s tátou v posteli. Od té doby, co má novou přítelkyni ho dal do pokoje a nediskutuje s ním.

• Citovat
  • Upravit
417
9.8.24 22:35
@Anonymní píše: Více

A vam prijde fer, ze jste dospeli a spite spolu a miminko odstrcite samotne do jeho pokoje a je vam uplne jedno, ze se neciti dobre? 😓 Mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
9.8.24 22:53

Hele to je individuální. Mám 4,5 letého syna, je to nezávislá povaha. Přál si palandu s klouzačkou, do nového bytu ji dostal a spí tam. Chodí kolem 5,6 ráno ke mě. A pak mám staršího syna - 8 let a u něj mám pocit, že se nehne nikdy. :mrgreen:
A jeden point. Moje děti (obě) v našem předchozím bydlišti děsily v noci zrcadla.
Teď v pokoji skrříň se zrcadlem nemají a je to lepší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
9.8.24 23:04

Předem hlásím že naše děti s námi nikdy nespaly v jedné posteli. Ale nejdříve v postýlce přiražené k naší manželské posteli, takže s námi hned vedle, ale ne přímo s v naší posteli. Později po pár měsících s námi stále v místnosti, ale postýlka nebyla úplně přiražená, děti spaly a už se nekojily, tak se nebudily tak často, ale věděly že maminka je blízko. Do svého pokoje šly až když na to byly zralé. První dítě dřív, druhé déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
9.8.24 23:45

Děti měly od začátku svůj pokojíček a vedle nás spaly v postýlce na natáhnutí ruky jen v miminkovském věku. Byt nebyl velký, byly blízko nás, slyšela jsem, když se vzbudily. Ta zrcadla nejsou v pokoji prý zdravá ani pro dospělé. Když dítě spí, moc dobře cítí, jestli od něj člověk odešel a nechal je samotné. To máte jako je pro ženu rozdíl, když je v baráku, v bytě, s ní muž a úplně jinak se jí usíná a spí, když odjel na služební cestu.
Některé ty děti prostě tu blízkost cítit potřebují a asi by se jim mělo vyhovět. Věk je jen vedlejší záležitost. Některé dítě ani nenapadne, že by se samo v pokojíku mohlo bát a některé se boji tmy i ve společné ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
10.8.24 00:37
@kocourGarfield píše: Více

U nas uplne stejne.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...