Reklama

Jak na smažení řízků

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.04.18 15:19
Jak na smažení řízků ..

Ahojda, zakládám téma jako anonym, neb každý nemusí vědět, že mi to nejde :-). Prosím o tipy, jak připravit luxusní smažený kuřecí řízek. Já je mám vždy vysušené… Nejlépe v trojobalu. děkuji :)

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Reakce:
 
Uživatel je onlineGirlsNick
Kecalka 292 příspěvků 26.04.18 15:22

Kuřecí je suchý :think: Ale když to uděláte ze stehna, nemusel by to být takovej průser a moc dlouho to tam netrapte :palec:

 
Hadumi
Extra třída :D 13404 příspěvků 26.04.18 15:23

Maso moc neklepu, osolím, opepřím, pak hladkou mouka, pak vejce s trochou mléka, pak strouhanka. Dělám na pánvi, řepkový olej, řízek je tam víceméně ponořen, tak cca 2,5 min z každé strany. Mám je nejlepší ;)

 
Uživatel je onlinehistep
Závislačka 3267 příspěvků 26.04.18 15:26

Na smazeni doporucuju olej nakombinovat s zivocisnym tukem - sadlo, maslo. Je to pak o necem jinem.

 
Lychee13
Závislačka 3047 příspěvků 26.04.18 15:28
@Hadumi píše:
Maso moc neklepu, osolím, opepřím, pak hladkou mouka, pak vejce s trochou mléka, pak strouhanka. Dělám na pánvi, řepkový olej, řízek je tam víceméně ponořen, tak cca 2,5 min z každé strany. Mám je nejlepší ;)

Dělám to stejně, jen ten řepkový olej bych nedala ani na promazání dveří. :mrgreen: Ale chuťově to bude stejné, ať řepkový, nebo slunečnicový. ;)

 
vertunka
Závislačka 4623 příspěvků 26.04.18 15:33

Zatahnu na panvi a pak hura do trouby. Lepsi rizky jsem nejedla.

 
Veronika.Berta
Zasloužilá kecalka 775 příspěvků 26.04.18 15:34

Pokud je to z prsa, tak se nekrájí proti vlasu, ale s vlasem masa, pak se tak rychle maso nevysuší. Kombinovat olej se sádlem nejlépe. Na slunečnicový olej pozor, nesmí se zahřát víc jak na 180 C pak se přepaluje.

 
hapolda
Zasloužilá kecalka 975 příspěvků 26.04.18 15:34
@Lychee13 píše:
Dělám to stejně, jen ten řepkový olej bych nedala ani na promazání dveří. :mrgreen: Ale chuťově to bude stejné, ať řepkový, nebo slunečnicový. ;)

Repkovy olej je na smazeni nejlepsi, snese vysokou teplotu a neprepaluje se tak rychle. Takze repkovy na smazeni a na dvere :mrgreen: jinak k rizku, Udelej veprovej, ten je lepsi ;)

 
Markéta80
Hvězda diskuse 39664 příspěvků 26.04.18 15:34
@Anonymní píše:
Ahojda, zakládám téma jako anonym, neb každý nemusí vědět, že mi to nejde :-). Prosím o tipy, jak připravit luxusní smažený kuřecí řízek. Já je mám vždy vysušené… Nejlépe v trojobalu. děkuji :)

tak kuřecí je vždy suchý :jazyk: Já naklepu jen rukou, smažím na sádle ;)

 
catchthem
Zasloužilá kecalka 694 příspěvků 26.04.18 15:36

Já kuřecí nalozim přes noc do bílého jogurtu, se solí, česnekem, pepřem a pak obalim ve strouhance. Jsou pak šťavnaté

 
Adina_13
Stálice 87 příspěvků 26.04.18 15:37

Také doporučuji olej + alespoň velkou lžící sádla jako @histep tuk se pak tolik nepřepaluje a ten živočišný dá řízku lepší chuť, na telecí přidávám máslo místo sádla. Řízek z prsou je vždy sušší, stehna jsou idelání, já je ještě před trojobalem potírám utřeným česnekem, ale jen velmi lehce. Případně ještě kuřecí maso naložit přes noc do jogurtu je pak křehčí. Smažím na stupeň 7 z 9, čím nižší teplota, tím déle se budou řízky nořit v oleji, takže nechávám na 7 a obracím po zezlátnutí, oleje tolik, aby jedna strana byla vždy ponořená… Vepřové řízky a kuřecí stehenní dávám po usmažení zapéct na cca 10 min do trouby na 150, podložím je nakrájeným bramborem na plátky, přebytečný tuk se z nich vypeče a tím jak leží na bramborách, tak v tom neleží a zůstanou křupavé, nikdy nejsou vysušené. Místo strouhanky jsme začali používat nadrcené kukuřičné lupínky a ty sklízí úspěch. Tak hodně zdaru, to se poddá! :mavam:

 
vonajebohyne
Echt Kelišová 9526 příspěvků 26.04.18 15:40
@catchthem píše:
Já kuřecí nalozim přes noc do bílého jogurtu, se solí, česnekem, pepřem a pak obalim ve strouhance. Jsou pak šťavnaté

To delavam take. Jogurt nebo zakysanka.
Take potiram kureci prsa lehce majonezou a nechavam odlezet a pak uz jen obaluji v kukuricne strouhance a pecu nasucho v troube na pecicim papiru.

 
freeport
Ukecaná baba ;) 1021 příspěvků 26.04.18 15:51

Zkus kuřecí maso napřed naložit do bílého jogurtu. je lepší.

 
kytkalenka
Zasloužilá kecalka 590 příspěvků 26.04.18 15:57

Nejlepší rada co jsem kdy dostala byla, že řízek musí plavat. Pak už je jedno v čem, ale slabá vrstva tuku na pánvi není to pravé. Jinak je také dobré přepuštěné máslo, já smažím v oleji a používám nerezový kastrůlek se silným dnem a vždycky ho tam dám celou litrovku.

 
Dojcanis
Závislačka 3662 příspěvků 26.04.18 15:59

Kureci prso je suchy porad, ale stehenni mame nejradsi, ty sou stavnaty :oops: :kytka:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu
Reklama

Reklama

Poslední články

České porodnice nedodržují standardy pro podporu kojení, ukázal průzkum

Jak před pár dny informoval portál iDNES.cz, porodnice by podle UNICEF a... číst dále >

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Články z Expres.cz

Nejznámější český vodník Josef Dvořák: Na prahu osmdesátky vypadá prostě skvěle

Když se řekne vodník, každý si hned vybaví Josefa Dvořáka (76). Herec totiž,... číst dále >

„Církev a LGBT? Prohraná bitva, snad gayové povstanou,“ říká církevní teolog

O Istanbulské úmluvě veřejně nikdo moc nemluvil, téměř bez povšimnutí zůstalo... číst dále >

Články z Ona Dnes

KVÍZ: Vyznáte se ve zdravém stravování?

Češi stále tloustnou, a to i přesto, že je v obchodech dostatek zdravých... číst dále >

Jsem zvědavá, do světa mě to táhne pořád, říká Marta Jandová

Její kapela Die Happy patřila k nejpracovitějším v Německu, za pětadvacet let... číst dále >