Jak na smažení řízků

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.04.18 15:19
Jak na smažení řízků ..

Ahojda, zakládám téma jako anonym, neb každý nemusí vědět, že mi to nejde :-). Prosím o tipy, jak připravit luxusní smažený kuřecí řízek. Já je mám vždy vysušené… Nejlépe v trojobalu. děkuji :)

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Reakce:
 
GirlsNick
Kecalka 212 příspěvků 26.04.18 15:22

Kuřecí je suchý :think: Ale když to uděláte ze stehna, nemusel by to být takovej průser a moc dlouho to tam netrapte :palec:

 
Hadumi
Extra třída :D 13168 příspěvků 26.04.18 15:23

Maso moc neklepu, osolím, opepřím, pak hladkou mouka, pak vejce s trochou mléka, pak strouhanka. Dělám na pánvi, řepkový olej, řízek je tam víceméně ponořen, tak cca 2,5 min z každé strany. Mám je nejlepší ;)

 
histep
Závislačka 2890 příspěvků 26.04.18 15:26

Na smazeni doporucuju olej nakombinovat s zivocisnym tukem - sadlo, maslo. Je to pak o necem jinem.

 
Uživatel je onlineLychee13
Závislačka 3023 příspěvků 26.04.18 15:28
@Hadumi píše:
Maso moc neklepu, osolím, opepřím, pak hladkou mouka, pak vejce s trochou mléka, pak strouhanka. Dělám na pánvi, řepkový olej, řízek je tam víceméně ponořen, tak cca 2,5 min z každé strany. Mám je nejlepší ;)

Dělám to stejně, jen ten řepkový olej bych nedala ani na promazání dveří. :mrgreen: Ale chuťově to bude stejné, ať řepkový, nebo slunečnicový. ;)

 
vertunka
Závislačka 4336 příspěvků 26.04.18 15:33

Zatahnu na panvi a pak hura do trouby. Lepsi rizky jsem nejedla.

 
Veronika.Berta
Zasloužilá kecalka 769 příspěvků 26.04.18 15:34

Pokud je to z prsa, tak se nekrájí proti vlasu, ale s vlasem masa, pak se tak rychle maso nevysuší. Kombinovat olej se sádlem nejlépe. Na slunečnicový olej pozor, nesmí se zahřát víc jak na 180 C pak se přepaluje.

 
hapolda
Zasloužilá kecalka 864 příspěvků 26.04.18 15:34
@Lychee13 píše:
Dělám to stejně, jen ten řepkový olej bych nedala ani na promazání dveří. :mrgreen: Ale chuťově to bude stejné, ať řepkový, nebo slunečnicový. ;)

Repkovy olej je na smazeni nejlepsi, snese vysokou teplotu a neprepaluje se tak rychle. Takze repkovy na smazeni a na dvere :mrgreen: jinak k rizku, Udelej veprovej, ten je lepsi ;)

 
Markéta80
Hvězda diskuse 38685 příspěvků 26.04.18 15:34
@Anonymní píše:
Ahojda, zakládám téma jako anonym, neb každý nemusí vědět, že mi to nejde :-). Prosím o tipy, jak připravit luxusní smažený kuřecí řízek. Já je mám vždy vysušené… Nejlépe v trojobalu. děkuji :)

tak kuřecí je vždy suchý :jazyk: Já naklepu jen rukou, smažím na sádle ;)

 
catchthem
Zasloužilá kecalka 668 příspěvků 26.04.18 15:36

Já kuřecí nalozim přes noc do bílého jogurtu, se solí, česnekem, pepřem a pak obalim ve strouhance. Jsou pak šťavnaté

 
Adina_13
Stálice 82 příspěvků 26.04.18 15:37

Také doporučuji olej + alespoň velkou lžící sádla jako @histep tuk se pak tolik nepřepaluje a ten živočišný dá řízku lepší chuť, na telecí přidávám máslo místo sádla. Řízek z prsou je vždy sušší, stehna jsou idelání, já je ještě před trojobalem potírám utřeným česnekem, ale jen velmi lehce. Případně ještě kuřecí maso naložit přes noc do jogurtu je pak křehčí. Smažím na stupeň 7 z 9, čím nižší teplota, tím déle se budou řízky nořit v oleji, takže nechávám na 7 a obracím po zezlátnutí, oleje tolik, aby jedna strana byla vždy ponořená… Vepřové řízky a kuřecí stehenní dávám po usmažení zapéct na cca 10 min do trouby na 150, podložím je nakrájeným bramborem na plátky, přebytečný tuk se z nich vypeče a tím jak leží na bramborách, tak v tom neleží a zůstanou křupavé, nikdy nejsou vysušené. Místo strouhanky jsme začali používat nadrcené kukuřičné lupínky a ty sklízí úspěch. Tak hodně zdaru, to se poddá! :mavam:

 
vonajebohyne
Echt Kelišová 9127 příspěvků 26.04.18 15:40
@catchthem píše:
Já kuřecí nalozim přes noc do bílého jogurtu, se solí, česnekem, pepřem a pak obalim ve strouhance. Jsou pak šťavnaté

To delavam take. Jogurt nebo zakysanka.
Take potiram kureci prsa lehce majonezou a nechavam odlezet a pak uz jen obaluji v kukuricne strouhance a pecu nasucho v troube na pecicim papiru.

 
freeport
Zasloužilá kecalka 903 příspěvků 26.04.18 15:51

Zkus kuřecí maso napřed naložit do bílého jogurtu. je lepší.

 
kytkalenka
Zasloužilá kecalka 544 příspěvků 26.04.18 15:57

Nejlepší rada co jsem kdy dostala byla, že řízek musí plavat. Pak už je jedno v čem, ale slabá vrstva tuku na pánvi není to pravé. Jinak je také dobré přepuštěné máslo, já smažím v oleji a používám nerezový kastrůlek se silným dnem a vždycky ho tam dám celou litrovku.

 
Dojcanis
Závislačka 3541 příspěvků 26.04.18 15:59

Kureci prso je suchy porad, ale stehenni mame nejradsi, ty sou stavnaty :oops: :kytka:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?

Když jsem u nás v kanceláři řekla, že chystám článek o příhodách z dětství,... číst dále >

Do první třídy jedině s kvalitní aktovkou. Víte, na co si dát při výběru pozor?

Prázdniny pomalu končí a blíží se začátek školního roku, pro mnohé děti... číst dále >

Články z Expres.cz

Rozkol v Herbáři, konec na Primě: Rybová bude na složenky vydělávat na Ulici!

Herečka Linda Rybová (42) se nikdy netajila tím, že seriály dělá pro peníze a... číst dále >

Zdravotní stav Menzela se nezlepšuje, jaké změny provedla jeho žena Olga?

Kolem režiséra Jiřího Menzela (80) je opět rušno, podle dostupných informací... číst dále >

Články z Ona Dnes

Přijali jsme čtyři děti, všechny měly těžký začátek, říká pěstounka

Myšlenka na pěstounství se mnou vyrostla, říká paní Helena. Když už... číst dále >

Kiki a Viki se vrací k rodině. Děti do dětských domovů nepatří

Sestry Kiki a Viki se po několika letech stěhování po ubytovnách a... číst dále >


Reklama