Jak na smažení řízků

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.04.18 15:19
Jak na smažení řízků ..

Ahojda, zakládám téma jako anonym, neb každý nemusí vědět, že mi to nejde :-). Prosím o tipy, jak připravit luxusní smažený kuřecí řízek. Já je mám vždy vysušené… Nejlépe v trojobalu. děkuji :)

Stránka:  1 2 3 Další »
Reakce:
 
GirlsNick
Kecalka 399 příspěvků 26.04.18 15:22

Kuřecí je suchý :think: Ale když to uděláte ze stehna, nemusel by to být takovej průser a moc dlouho to tam netrapte :palec:

 
Hadumi
Extra třída :D 13557 příspěvků 26.04.18 15:23

Maso moc neklepu, osolím, opepřím, pak hladkou mouka, pak vejce s trochou mléka, pak strouhanka. Dělám na pánvi, řepkový olej, řízek je tam víceméně ponořen, tak cca 2,5 min z každé strany. Mám je nejlepší ;)

 
histep
Závislačka 3656 příspěvků 26.04.18 15:26

Na smazeni doporucuju olej nakombinovat s zivocisnym tukem - sadlo, maslo. Je to pak o necem jinem.

 
Uživatel je onlineLychee13
Závislačka 3076 příspěvků 26.04.18 15:28
@Hadumi píše:
Maso moc neklepu, osolím, opepřím, pak hladkou mouka, pak vejce s trochou mléka, pak strouhanka. Dělám na pánvi, řepkový olej, řízek je tam víceméně ponořen, tak cca 2,5 min z každé strany. Mám je nejlepší ;)

Dělám to stejně, jen ten řepkový olej bych nedala ani na promazání dveří. :mrgreen: Ale chuťově to bude stejné, ať řepkový, nebo slunečnicový. ;)

 
vertunka
Závislačka 4706 příspěvků 26.04.18 15:33

Zatahnu na panvi a pak hura do trouby. Lepsi rizky jsem nejedla.

 
Veronika.Berta
Zasloužilá kecalka 777 příspěvků 26.04.18 15:34

Pokud je to z prsa, tak se nekrájí proti vlasu, ale s vlasem masa, pak se tak rychle maso nevysuší. Kombinovat olej se sádlem nejlépe. Na slunečnicový olej pozor, nesmí se zahřát víc jak na 180 C pak se přepaluje.

 
hapolda
Ukecaná baba ;) 1099 příspěvků 26.04.18 15:34
@Lychee13 píše:
Dělám to stejně, jen ten řepkový olej bych nedala ani na promazání dveří. :mrgreen: Ale chuťově to bude stejné, ať řepkový, nebo slunečnicový. ;)

Repkovy olej je na smazeni nejlepsi, snese vysokou teplotu a neprepaluje se tak rychle. Takze repkovy na smazeni a na dvere :mrgreen: jinak k rizku, Udelej veprovej, ten je lepsi ;)

 
Markéta80
Hvězda diskuse 40405 příspěvků 26.04.18 15:34
@Anonymní píše:
Ahojda, zakládám téma jako anonym, neb každý nemusí vědět, že mi to nejde :-). Prosím o tipy, jak připravit luxusní smažený kuřecí řízek. Já je mám vždy vysušené… Nejlépe v trojobalu. děkuji :)

tak kuřecí je vždy suchý :jazyk: Já naklepu jen rukou, smažím na sádle ;)

 
catchthem
Zasloužilá kecalka 706 příspěvků 26.04.18 15:36

Já kuřecí nalozim přes noc do bílého jogurtu, se solí, česnekem, pepřem a pak obalim ve strouhance. Jsou pak šťavnaté

 
Adina_13
Stálice 88 příspěvků 2 inzeráty 26.04.18 15:37

Také doporučuji olej + alespoň velkou lžící sádla jako @histep tuk se pak tolik nepřepaluje a ten živočišný dá řízku lepší chuť, na telecí přidávám máslo místo sádla. Řízek z prsou je vždy sušší, stehna jsou idelání, já je ještě před trojobalem potírám utřeným česnekem, ale jen velmi lehce. Případně ještě kuřecí maso naložit přes noc do jogurtu je pak křehčí. Smažím na stupeň 7 z 9, čím nižší teplota, tím déle se budou řízky nořit v oleji, takže nechávám na 7 a obracím po zezlátnutí, oleje tolik, aby jedna strana byla vždy ponořená… Vepřové řízky a kuřecí stehenní dávám po usmažení zapéct na cca 10 min do trouby na 150, podložím je nakrájeným bramborem na plátky, přebytečný tuk se z nich vypeče a tím jak leží na bramborách, tak v tom neleží a zůstanou křupavé, nikdy nejsou vysušené. Místo strouhanky jsme začali používat nadrcené kukuřičné lupínky a ty sklízí úspěch. Tak hodně zdaru, to se poddá! :mavam:

 
vonajebohyne
Echt Kelišová 9527 příspěvků 26.04.18 15:40
@catchthem píše:
Já kuřecí nalozim přes noc do bílého jogurtu, se solí, česnekem, pepřem a pak obalim ve strouhance. Jsou pak šťavnaté

To delavam take. Jogurt nebo zakysanka.
Take potiram kureci prsa lehce majonezou a nechavam odlezet a pak uz jen obaluji v kukuricne strouhance a pecu nasucho v troube na pecicim papiru.

 
freeport
Ukecaná baba ;) 1047 příspěvků 26.04.18 15:51

Zkus kuřecí maso napřed naložit do bílého jogurtu. je lepší.

 
kytkalenka
Zasloužilá kecalka 634 příspěvků 26.04.18 15:57

Nejlepší rada co jsem kdy dostala byla, že řízek musí plavat. Pak už je jedno v čem, ale slabá vrstva tuku na pánvi není to pravé. Jinak je také dobré přepuštěné máslo, já smažím v oleji a používám nerezový kastrůlek se silným dnem a vždycky ho tam dám celou litrovku.

 
Dojcanis
Závislačka 3666 příspěvků 26.04.18 15:59

Kureci prso je suchy porad, ale stehenni mame nejradsi, ty sou stavnaty :oops: :kytka:

Stránka:  1 2 3 Další »
 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu
Reklama

Poslední články

Konec ftalátům i salmonele. Co přináší Evropa vašemu miminku?

Slýcháte kolem sebe občas lamentování, že přivést děti do dnešního světa je... číst dále >

5 receptů na rychlé vánoční cukroví

Taky se vám nechce zbytečně stát za plotnou ještě před Vánoci? Nebo nestíháte... číst dále >

Články z Expres.cz

Bez Gábi ani ránu! Biatlonisté mají Koukalovou dál na kamionu, na trati ale propadají

Český biatlon je vzhůru nohama. Ze sportu, který nedávno zažil boom, přivábil... číst dále >

Největší sériový vrah? Pilčík brutálně vraždil emigranty, na holčičku sestrojil mučicí stroj

Spousta lidí jeho jméno nezná, přitom jde dost možná o vůbec největšího... číst dále >

Články z Ona Dnes

O 10 let mladší: Tragédie v dospívání Petru zničila, chce nový restart

Petra je matkou dvou dětí, které vychovává sama. Hodně pracuje a ještě k tomu... číst dále >

Příběh Ondřeje: Chci konečně strávit Štědrý den s mámou, žena je proti

Začal advent, období, které jsem měl od dětství z celého roku nejraději.... číst dále >