Předevčírem jsme položili nový koberec a strašně smrdí. Je to takový ten kobercový smrad, jako když vedjete do té prodejny. Dělá se mi z toho špatně a úplně mě pálí oči. Co s tím dělat? V pátek tam má spát návštěva a v tom pokoji se nedá ani vydržet :-/
Jak na smrad z nového koberce?
Taky máme zrovna nový a pomohlo prostě jen několikrát vysát… jo a
pálila jsem svíčky a vonný olejíčky ale to nevim jestli pomáhalo
Dle meho akorat tak vyvetrat Kdyz mi kdysi nasi poridili novy koberec,
nekolik noci jsem spala mimo svuj pokoj, to se nedalo. Ale nemyslim, ze to
trvalo nejak dlouho…
Napada me leda nechat vycistit - prohnat vodou - jestli to z toho vytahne tu
chemii, tudiz to, co zpusobuje smrad. Ovsem pak je ten koberec zrejme zbaven
veskere ochrany a bude brzy vypadat jako stary
A myslíte že by zabral ten Vanish na koberce co se zapracuje a vysaje
(suchá cesta)? Větrám to furt, ale stejně, smrdí mi od toho celý byt
@freematka píše:
A myslíte že by zabral ten Vanish na koberce co se zapracuje a vysaje (suchá cesta)? Větrám to furt, ale stejně, smrdí mi od toho celý byt
Tohle nasypala kamarádka na koberec a hodně těžko se toho zbavovala. Vůbec se to nechtělo z koberce vysát.
Řešila jsem to odložením smotaného koberce na balkon. vždycky po pár dnech jsme zkusili dát dovnitr a kdyz zase zacal zavanet smotali jsme a zase sel ven
Ja bych na ten koberec nedava hlavne zadnou chemii, krome vysavani nijak necistit, jinak bude za chvilku jak starej.
@freematka Az ted mam pocit, ze uz to necitim. Ale rozhodne bych na novy koberec nedavala zadny vanish. Denne jsem ho vysavala jak uz tu nekdo psal a to si myslim, ze taky pomohlo. Neboj, vycichne.
Nic s tim podle me nenadelas, mozna ho zkusit vydrbat octovou vodou, to by mozna pomohlo na tu chemii, ale jista si tim nejsem.
Možná posypat jedlou sodou a po nějaké době pořádně vysát, soda
pohlcuje pachy. Nebo dát aspoň do té místnosti misku se sodou, taky možná
mletou kávou, to prý taky odsmraďuje.
Nevím, co by ta soda v koberci udělala…
Pritel natahl do pracovny koberec - smrdelo to intenzivne 3m a to tam bylo otevreny okno v lete prave furt, obcas to citim i ted, spat se tam teda nedalo… vzala jsem to nejakym sprejem na koberce co ma na sobe kartac a pak vysala, nezabralo, pak nejakym praskem na koberce, taky nic. Jedine si pujcit vysavac co cisti vodou
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.