Jak na sociálku?

3127
4.8.10 11:31

Jak na sociálku?

Holky, jsem v koncích a tak žádám o radu.

Jak již asi většina z vás ví, na miminko jsem sama. Žiji v bytě s rodiči a jsem bez práce. Jsem vedená na pracáku a nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Příjem naší domácnosti je cca 20.000,– Kč. Byla jsem na sociálce a ta slepice mě vyhodila se slovy, co tam vůbec lezu, když máme takové příjmy.

Jenže s tím vyjdeme jen tak tak. Já nemám absolutně žádný příjem a bez peněz výbavičku asi nedokoupím, že?

Co mám udělat proto, aby mi na sociálce dali alespoň nějaké penízky, abych nemusela stále žebrat u rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1748
4.8.10 12:02

mě napadá jedině přehlášení trvalého pobytu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.8.10 12:03

ahoj bohužel se to posozuje podle domácnosti s kým bydlíš…a pokud bydlíš s rodiči se to bere že mají stále povinost tě živit ikdyby ti bylo 50let.tohle je vždy komplikované :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
4.8.10 12:04
veverka-andy píše:
Holky, jsem v koncích a tak žádám o radu.

Jak již asi většina z vás ví, na miminko jsem sama. Žiji v bytě s rodiči a jsem bez práce. Jsem vedená na pracáku a nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Příjem naší domácnosti je cca 20.000,– Kč. Byla jsem na sociálce a ta slepice mě vyhodila se slovy, co tam vůbec lezu, když máme takové příjmy.

Jenže s tím vyjdeme jen tak tak. Já nemám absolutně žádný příjem a bez peněz výbavičku asi nedokoupím, že?

Co mám udělat proto, aby mi na sociálce dali alespoň nějaké penízky, abych nemusela stále žebrat u rodičů?

ono to tak bohužel je, pokud jste všichni nahlášení na jedné adrese, počítají se příjmy všech :-( já žádnou kličku neznám :nevim: taky by mě zajímalo jak to naši nepřispůsobiví spoluobčané dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
4.8.10 12:22

Je mi strašně číst tyhle příspěvky,kdy někdo trpí a čeká první miminko a někteří spoluobčané jich mají tucty a jsou happy :zed:

Nicméně vydrž 8 týdnů před porodem nastoupíš na rodičák(kdybys pracovala byla by to mateřská) ale jelikož jsi byla na pracáku máš nárok na dorovnání soc. dávky do výše rodičovského příspěvku a to je 7600,–. Teda aspoň takhle to měla kamarádka co jí taky nedali ani kačku(ale měla manžela,který pracoval) a dostala peníze až těch 8-6 týdnú před porodem. Snad jsem to napsala srozumitelně. Když tak se na to zeptej..jestli už o tom náhodou nevíš :wink:
A jinak hodně štěstí, do takové situace se může dostat kdokoliv ze dne na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.8.10 12:33

Veverko, nenapsala jsi, jestli si otec dítěte vydělává. Myslím, že bys měla mít nárok na nějaké peníze od otce dítěte už teď v těhotenství…Netuším však, jaké tahanice to obnáší. :nevim: :nevim: Držím pěstičky, ale to určitě zvládneš. Výbavičku jsme také neměli celou novou. Někdy tu holky i nabízejí oblečení po dětech a na doma to úpně stačí. Tak malé miminko potřebuje hlavně lásku a péči. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
4.8.10 12:34

Elhanna můžuse jen zeptat, víš určitě, že kamarádka dostala peníze už před porodem? Já myslím, že na rdičák vzniká nárok až po porodu a to, jestli byla na pracáku, s tím nemá nic společného.

Já jsem měla mateřskou nižší než rodičák, dorovnání do výše rodičáku jsem začala dostávat až po porodu, proto mě tvoje informace udivuje.

Příspěvek upraven 04.08.10 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
4.8.10 12:35

Na sociálce fakt asi nic nedostaneš.Já na tom byla stejně(jenže já měla manžela)Brala jsem podporu v nezaměstnanosti a pak už nic,až rodičák.Není to ani hmotná nouze když rodiče peníze mají.Příspěvek na bydlení asi také nedostanete s těmito příjmy.

Příspěvek upraven 04.08.10 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
4.8.10 12:35
Anonymní píše:
a na antikoncepci si nemyslela než si s NÍM vlezla do postele??? než sis pořídila děcko, měla ses zamyslet nad tím, jestli na něj máš peníze. teď se nediv, že nedostaneš ani korunu..
mmch…co otec dítětě? ten by nepřispěl? :nevim: a nebo nevíš s kým si do té postele vlezla? :mrgreen:
:lol: :lol: taky jsem měla antikoncepci a čekám vojčata ,tak neodsuzuj,mohl se na ní taky přítel vykašlat a s tím chudinka nic nenadělá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
4.8.10 12:37

ahojky ja si vsimla ze jsi z prahy tak me napada ze tam musi byt nejaka prilezitost na brigadku ne? ja skoro po celou dobu tehotenstvi se snazila si neco vydelat, ted uz mam 2 dny pred terminem tak mesic uz sedim doma na zadku ale pokud to slo tak jsem se snazila. taky jsem byla na pracaku a vydelaval jenom pritel, tak mi to prislo trosku sobecky aby me zivit.. nevim jakej je tvuj zdravotni stav ale myslim ze roznaseni letaku nebo naka lehci prace by nemela byt problem… a uz vubec ne ze zacatku tehotenstvi kdyz si jeste nemela brisko… ja treba delala v call centru a tech je v praze plno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.8.10 12:37
Anonymní píše:
Jedina rada, ktera me napada je, dojdi se poradit s nasimi neprizpusobivymi spoluobcany, ty v tomhle smeru vi absolutne vsechno.

Je mi te lito, tyhle situace me strasne vytaci, protoze ja osobne tem neprizpusobivym vyplacela jejich davky a ver tomu, ze to nejsou jen nejake tisicovky, ale neni vubec problem, aby od statu dostaly dohromady sumicky 20000 az 30000. Je to sprosty, jak se tady podporujou flakaci a lidem, kteri poctive zijou a pracuji stat ukaze zadek.

Myslim, ze cely figl asi je v tom, ze oni nemaji zadny majetek, nic nedelaji, nic nemaji.

Naprosto s Tebou souhlasím :cert: :mrgreen:
Taky jsem v tomto oboru dělala, i když se zákony mění, rámcově vím, jak se dávky počítají. Celý fígl je v tom, že nikde leta nepracovali. Protože většina těch dávek se počítá ze zpětných příjmů.

Normálnímu rodiči, který má první dítě a žádá o rodičovský příspěvek, se počítá z příjmu za minulý rok, to pracoval, tudíž dostane houby.

Anonymní ve 12:11, jsi nechutná. Další podkopávání a zneužívání možnosti psát anonymně. Hlásím nevhodný příspěvek. Snad admini nejsou na dovolené a začnou toto konečně nějak řešit. Objevuje se to dost často.

Veverko, je mi Tě líto :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
4.8.10 12:39

jinak milá tazatelko,do porodu nedostaneš nic bohužel to tak je ,já jsem po rozvodu zůstala na rodičáku 2500 bydlela jsem u roičů,alimenty na mne ani dceru exmanžel neplatil a nikdo nám nic nedal,po porodu dostaneš rodičovský příspěvek ,požádáš o přídavky na dítě a pokud znáš otce stačí nehat si sverit dite do pece stanovit alimenty na tebe i dite ,pokud muzu poradit veskere doklady z dob tehu si schovej tatínek by měl přispět :hug: NEBOJ ZVLÁDLY TO OSTATNÍ ZVLDÁNEŠ TO TAKÉ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.8.10 13:12
nikita066 píše:
Anonimko, když se chceš zapojovat do této diskuze a vyládáš, že jsi vyplácela tyto dávky, tak můžeš nám normálním lidem říct jak na to a nepředhazovat tady ty tmavé flákače, kteří se chovají většinou nevhodně!!!! Pokud ne, nech si své názory pro sebe. Někdo se dostane do takové situace ani neví jak (vina chlapa, nehoda) a i tak se těší na miminko a užívá si toho! Nekaž nám radost!!!

Vím, že to nebylo na mě, ale já si myslím, že jsem to rámcově vysvětlila :wink:
Prostě dlouho nikde nepracovali, většina dávek se počítá ze zpětného příjmu. Rodič, který zpětně pracoval, nemá nárok, dávky nevyjdou.

Na prvním anonymu nevidím nic špatného. Napsala, tak jak to je :wink: .Bohužel.
Myslím si, že ten druhý anonym je někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
4.8.10 13:17

Jani a nějaké vychytávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
4.8.10 13:19

a podle me taky zalezi na tom na koho mas na socialce stesti, nektery pracovnice se ti opravdu snazi pomoci a reknou ti veskere informace ktery by ti pomohli… klidne porad chod na urady a ptej se, me se to vyplatilo… klidne muzes i na jinej urad pod kterej nespadas, oni ti reknou jenom ruzny alternativy a potom uz si o to zazadas proste jenom na tve socialce.. hodne stesti, drzim pesti! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat