Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj Ženy,
pořídila jsem si různé pleny, abych zjistila, co nám bude vyhovovat. Mám 4 měs synáčka. U vícevrstvých plen Kikko vel M mi příjde, že mají blbý tvar. Jsou moc dlouhé a úzké, kalhotky z nich nejdou, a abych je skládala pro chlapečka, to mi zase příjde příliš silné. Vždyť má malý taky trávit čas na bříšku, ne na 12-ti vrstvách pleny
. Jako vkládací mi to taky nevyhovuje. Prodat či mi do toho doroste? Jak je používáte vy? Děkuji
Ali
Já je používám jako savé jádro do kapsových plenek - ale mám synka, takže mi právě vyhovuje, že je podélce složím a pak vepředu přeložím. Je to pak super držák. Dávám je hlavně naven do kočárku, tam nevadí že je to „větší balík“. Na doma kvůli pohybu dávám jen složený Ikea ručník do svrchňáků narovno.
Tak já jsem ve vašem věku vícevrstvé nedávala, přišlo mi to takové objemné a děsně tuhé na to malé miminečko ![]()
Velikost M jsem vůbec nekupovala, S mi přijde akorát, používám i na téměř dvouleťáka.
Měla jsem vícevrstvé flanelové, co byly dlouhé 50cm a o 10cm jsem je zkracovala, to přehnutí mi vadilo.
Ta tuhost se odstranila až použitím sušičky, předtím jsem pro větší poddajnost vícevrstvé rozebírala po vrstvách (děsnej vopruz
).
Ale ve vašem věku jsem je tuším používala hlavně pod hlavičku pro ublinkávající dítě, čtverec přeložený napůl se shrnoval ![]()
Takže, za mě stačí S na celé plenkovací období, kaťata jsem z toho nikdy nedělala, kdyžtak jsem vkládala narovno do vázaček disana, ty kakanec zadrží mnohem efektivněji. Myslím, že nebělené vícevrstvé jsou měkčí a poddajnější jak bělené.
No je fakt že jsem je používala až tak od 6 měsíců. Vícevrstvé S mám taky a používám je stále jako vkládačky.
díky za rady, možná z nich našiju kratší vkládačky, pokud je neprodám