Jak naučit na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Potřebuješ, aby dítě bylo hned při nácviku aspoň na 90% úspěšné, tj. aby se skoro pokaždé do nočníku vyčůralo.
Protože ho tam potřebuješ naučit čůrat, ne sedět. Sezením se nic nenaučíš.
Tj. jediná cesta je posadit ho tam hned po probuzení (ráno a odpoledne), kdy je ještě rozepsalé a automaticky se vyčůrá.
Když kojíš, tak vyzkoušet, jestli musíš před kojením nebo stačí po. Mohlo by stačit po, protože se kojí ještě skoro ve spánku, ne?
Takže dáváš na nočník 2× denně, jinak ne, a na zbytek dne má plínku.
A čekáš, než začne sama chtít nočník, protože pak už bude 2× denně na nočníku normálně čůrat, dojde jí smysl toho všeho a bude tam chtít čůrat častěji.
Plínku sundáš, až teprve přestane mít počůrané plínky, dřív určitě ne. Na noc ji ještě necháš a sundáš až ve chvíli, kdy i noční plínka nebude počůraná.
Perfektní metoda naprosto bez nehod, bez počůraných podlah a kalhot, bez psychických bloků a traumat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen ještě doplním, že na tom nočníku nesmí sedět dlouho, žádné zabavování a nucení tam sedět. Jen chvíli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceri je ted 14 mesicu.. davam ji tam 2 krat az 3 krat denne cca mesic a nekdy se vycura nekdy ne. Myslim ze chape ze by z ni melo neco vytect, porad se tam snazi sahat ale ovladat to absolutne neumi.
- Citovat
- Upravit
@martina bl ja jsem zacala vysazovat od 8 mesicu a nyni 14mesicu v klidu si na nej sedne to ji nevadi, obcas se i vycura, ale kadi do pliny. Mam pocit, ze na velkou do nocniku nechce. Nechala jsem ji na nocniku docela dlouho a hned jak jsem ji dala plinu, tak se vykadila. Nemate s tim zkusennost?
Kdyz ji bylo 8-10 mesicu, tak obcas bobek padnul, ale kolem toho roku bojkot. Zkouseli jsme televizi/ bez, hracky, knizky, jidlo, klid o samote a nic. Vzala jsem ji i sebou na zachod a to se smeje.
Ted zkousim vysazovat pravidelne vzdy po snidani a po obede. (To jsou doby kdy kadi). Ale uvidime, doufam, ze to do leta prolomime, ale zase se bojim, abych ji nevytvorila blok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk Od pondělí bez plen, od pátku doma bez nehod a plinu jen pro jistotu na spani, ale i to si říká. 1r7m. Od roku po spaní na nocnik, ze začátku úspěch, pak se mu líbilo prkynko na záchodě pro děti tak občas přímo. Pak měl chvíli bojkot cca měsíc na podzim tak jsem ho úplně nechala. Ještě minuly týden měl total durch pleny a v pondělí ráno jsem mu ji sundala a zapomněla když jsem šla pro novou. Vydržel to hodinu a pak se po zeptani vycural. Tak už jsem mu ji nevrátila a nabídla slipy. Ty se mu hodně líbí. Ze začátku si sedal za gumového medvídka, teď o víkendu už sám. Akorát bobek ujede. Včera už to vypadalo nadějné. Několikrát přišel, ze chce a při prosazení říkal není není. Pak to hodil do noční pleny. Takže si uvědomuje, ze chce, ale neví co. Zato komentuje každý nás prd
víc jak měsíc zpět začal hodně opakovat a mluvit a celkové je hodně napřed před vrstevníky. Rozhodne bych před týdnem neřekla, ze za par dnů mužů pleny uklidit
Edit: uvědomuje si bobek, ale neví kam s ním. Čůrání výhradně do nočníku
Příspěvek upraven 05.01.20 v 19:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ucimesepokusomyl píše:
@martina bl ja jsem zacala vysazovat od 8 mesicu a nyni 14mesicu v klidu si na nej sedne to ji nevadi, obcas se i vycura, ale kadi do pliny. Mam pocit, ze na velkou do nocniku nechce. Nechala jsem ji na nocniku docela dlouho a hned jak jsem ji dala plinu, tak se vykadila. Nemate s tim zkusennost?Kdyz ji bylo 8-10 mesicu, tak obcas bobek padnul, ale kolem toho roku bojkot. Zkouseli jsme televizi/ bez, hracky, knizky, jidlo, klid o samote a nic. Vzala jsem ji i sebou na zachod a to se smeje.
Ted zkousim vysazovat pravidelne vzdy po snidani a po obede. (To jsou doby kdy kadi). Ale uvidime, doufam, ze to do leta prolomime, ale zase se bojim, abych ji nevytvorila blok.
Myslím, že jsi ji docela pěkně naučila na nočníku sedět, ale vykonávat potřebu ne. To je přesně to, co píšu. Teď se to bude hůř přeučovat, že se nesedí, ale čůrá/kaká.
Jak dlouho už jsi tomu věnovala, 6 měsíců? Za mě zbytečně brzo a nakročeno k nějakému bloku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx no, jenomze co ted s tim?
doufam, ze blok uplne ne, protoze neplace nebo neciti se nekomfortne, spis to ma jako sedatko. No nic zkusim vysazovat 3× denne po spani jen na chvilku nekam do klidu. Treba v tom najde smysl. Co myslite? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx děkuji za super popis, synovi bude rok a já přemýšlela jak na to až začneme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ucimesepokusomyl píše:
@Lucie_Sx no, jenomze co ted s tim?doufam, ze blok uplne ne, protoze neplace nebo neciti se nekomfortne, spis to ma jako sedatko. No nic zkusim vysazovat 3× denne po spani jen na chvilku nekam do klidu. Treba v tom najde smysl. Co myslite?
Určitě bych to tak zkusila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Myslím, že jsi ji docela pěkně naučila na nočníku sedět, ale vykonávat potřebu ne. To je přesně to, co píšu. Teď se to bude hůř přeučovat, že se nesedí, ale čůrá/kaká.
Jak dlouho už jsi tomu věnovala, 6 měsíců? Za mě zbytečně brzo a nakročeno k nějakému bloku.
Ono se mu to spojí samo. Stačí chválit, když se povede, mluvit, vysvětlit. Chce to čas. Zbytečně brzy to podle mě není, obě moje holky byly bez plen před druhým rokem. Nehody byly, samozřejmě. Ale čekat, až to začne chápat-mám kolem sebe až příliš mnoho dětí, které začaly maminky učit později, spojilo se to s obdobím vzdoru a to je teprv blok. Dětičky ve třech a více letech v plenkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina bl píše:
Ono se mu to spojí samo. Stačí chválit, když se povede, mluvit, vysvětlit. Chce to čas. Zbytečně brzy to podle mě není, obě moje holky byly bez plen před druhým rokem. Nehody byly, samozřejmě. Ale čekat, až to začne chápat-mám kolem sebe až příliš mnoho dětí, které začaly maminky učit později, spojilo se to s obdobím vzdoru a to je teprv blok. Dětičky ve třech a více letech v plenkách.
Nevím, jak to ty maminky dělaly. Je učení a „učení“.
To, co popisuju, funguje, a téměř bez nehod. Nejde o to, že bys na nočník dítě nedávala. Dáváš, ale jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Nevím, jak to ty maminky dělaly. Je učení a „učení“.
To, co popisuju, funguje, a téměř bez nehod. Nejde o to, že bys na nočník dítě nedávala. Dáváš, ale jinak.
To je fajn. Jen s tím “sezenim se nic nenaucis” vůbec nesouhlasím. Obě deti se mi vysazovanim krasne naučily na nocnik. A nejen mně! Na každého holt platí něco jiného a univerzální rada neexistuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina bl píše:
To je fajn. Jen s tím “sezenim se nic nenaucis” vůbec nesouhlasím. Obě deti se mi vysazovanim krasne naučily na nocnik. A nejen mně! Na každého holt platí něco jiného a univerzální rada neexistuje.
Ale kolik tě to stálo času, energie a počůraných podlah a kalhot? Nepočítaně. Nebylo to učení, ale cosi jako „pokus-omyl“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím u mě každé dítko jinak, dcerka pěkně na nočník už v roku ale syn prostě nechtěl já tedy nenutila za každou cenu po druhém roku pak přišel sám a přímo na záchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Ale kolik tě to stálo času, energie a počůraných podlah a kalhot? Nepočítaně. Nebylo to učení, ale cosi jako „pokus-omyl“.
Pocuranych podlah jen par. Kalhot? Taky par.
takze žádné pokus-omyl. Neboj, neni jen ten tvůj systém funkční, i když chápu tvé nadšeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit