Jak odnaučit dítě spát u prsa ve velké posteli?

1297
7.11.16 19:02

Jak odnaučit dítě spát u prsa ve velké posteli

Ahoj holky, dcera bude mít sedm měsíců. Od narození spí se mnou v posteli, pomalu čtvrt noci napojena na prso. Ráda bych ji pomalu naučila spinkat v postýlce. A naučit ji spát celou noc. Cumlík si vezme jen přes den, to ji učím spinkat samotnou, horší je ta noc. Mám ještě starší dceru, spíme v jednom pokoji a ráno chodíme do školky. Tak ať se starší vyspí… Nemáte nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25117
7.11.16 19:19

A jak reaguje, kdyz ji po nakojeni das do postylky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
7.11.16 19:26

Jakmile se dokrmí a vidíš, že usíná, lehce odpojit a nabídnout jako náhradu dudlík. Nepůjde to hned, třeba se bude chvíli vztekat. Ale únava ji brzy přemůže a dudlík přijme. Pokud je tedy na něj aspoň trochu zvyklá. :)
Prostě neuspávat u prsa vůbec. Prsa jen na krmení, a poté uspat s dudlíkem.
Nám funguje po nakrmení a odpojení se trochu ponosit po pokoji. Tím odpadá to tahání se za prsem. Máme svoje zastávky u okna, u obrázků na zdi a u houpačky. To nošení trvá tak max 15minut. To už cítím, jak je miminko pomalu vláčné, a pak se nechá uložit do postýlky s dudlíčkem. Chvíli hladím po vláskách a do 5-ti minut spí. Už spí jen v postýlce. Se mnou se často budila. V postýlce spí celou noc. A má tam takové malé světýlko, aby nebyla v úplné tmě, když se náhodou vzbudí. To dost pomohlo - ví, kde co je, kouká si na hračky a po chvíli zase usne. Navíc rozsvícené světýlko v postýlce zná už jako signál, že se jde spát. Přes den ho vyndavám. :) Udělat kolem usínání pár rituálů, které se budou opakovat, a dítě to uklidní. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
7.11.16 23:36

@JayLee promiň, ale pro to jsem měla své důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
8.11.16 06:00

@Hmarilla se mnou takhle spali obě dcery. Do postýlky jsem je stěhovala kolem 9 měsíce, když už byli víc na prikrmech. U první to šlo hůř, dlouho odmítala dudlík. Nakonec podle rad na internetu jsme k ní nechodili hned když začala plakat, ale vždycky jsme přišli, pohladili ji a zase odešli. Během tří dnů se to srovnalo a už spala krásně. Ta metoda se myslím nějak jmenuje, zkus Google.
U druhé to šlo líp, jelikož ji dával spát manžel a jak necítila mléko, tak usnula hned. Mě se vždycky spala po prsu :mrgreen:
A ještě mě napadá že první dceru uspaval bílí šum. Nechávali jsme jí zapnutý větrák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
8.11.16 17:05

@Nika91 jé, děkuji, to vypadá logicky. Počítám taky s pláčem, je dost umanutá. A na partnerovi uspávání nechat nemohu, protože jsem s holkama zůstala sama. Každopádně princezna se mi koulí o sto šest a plazí se s přehledem, tak ji chci mít v bezpečí před pádem z postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
8.11.16 17:06

@JayLee jasný no, v pohodě. S tím že to bude těžké raději počítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
8.11.16 18:00

@Hmarilla u druhé pomohla i babička. Proste kdokoli bez mléka :mrgreen: ze začátku to chce fakt vydržet, ale během 3 dnů se to zklidnilo :) přeju hodně úspěchů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
20.2.19 13:48

Ahojte holky,mám 3,5m dcerku a od narození neusne jinde než u prsa (ještě teda v kočárku když jdem ven).To bych ještě vydržela ale když usne a já ji položím tak je do 5min.vzhuru.To samé i v noci.Spí s námi v posteli přisátá a pokud odejdu třeba na wc nebo za starším synem tak se hned vzbudí.Cumel nechce ani vidět od mala,plive ho,takže tím ji to prso nenahradím.Už jsem zkoušela snad všechno ale jak v noci tak přes den prostě jinde než u prsa v náručí spat nebude takže něco doma udělat je zázrak :/ Zkoušela jsem ji prostě po nakojení dát do postýlky a hladit,nebo ji nechat pobrečet ale po hodině urputnýho řvaní kdy jí teklo jak z očí tak z nosu,oči rudý…sem to vzdala.Ona by se spíš uřvala než usnula :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
20.2.19 13:52

@optimistka85 náš malej v tomhle věku chtěl být taky pořád se mnou. Dala jsem ho do šátku, on se klidně vyspal a já udělala nějakou práci. Je to jen období. A ten dudel taky dlouho odmítal, ale pak přišel zlom a usíná v pohodě sám s dudlem. Zkoušela bych to dál. Plakat bych ho nenechala, to radši oželím tu práci. 3,5m je ještě malinká a potřebuje tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
20.2.19 13:52
@optimistka85 píše:
Ahojte holky,mám 3,5m dcerku a od narození neusne jinde než u prsa (ještě teda v kočárku když jdem ven).To bych ještě vydržela ale když usne a já ji položím tak je do 5min.vzhuru.To samé i v noci.Spí s námi v posteli přisátá a pokud odejdu třeba na wc nebo za starším synem tak se hned vzbudí.Cumel nechce ani vidět od mala,plive ho,takže tím ji to prso nenahradím.Už jsem zkoušela snad všechno ale jak v noci tak přes den prostě jinde než u prsa v náručí spat nebude takže něco doma udělat je zázrak :/ Zkoušela jsem ji prostě po nakojení dát do postýlky a hladit,nebo ji nechat pobrečet ale po hodině urputnýho řvaní kdy jí teklo jak z očí tak z nosu,oči rudý…sem to vzdala.Ona by se spíš uřvala než usnula :zed:

Uspávám v kočáru a pouštím bílý šum 8)
Pohodička…taky jsem si tohle vytrpěla. Hold drncam kočár v předsíni a je klid… Do minuty je tuhy :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
20.2.19 13:58

@lampicka11 to taky dělám s tím šumem. Když je moc neklidný a nemůže zabrat, tak mu pustím fén. Do 2 minut je tuhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
20.2.19 14:02
@zuzikka píše:
@lampicka11 to taky dělám s tím šumem. Když je moc neklidný a nemůže zabrat, tak mu pustím fén. Do 2 minut je tuhý.

Nebo svazu ruce do látkové pleny… Pomáhá to zázračně :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
20.2.19 14:05

@zuzikka - Vím že je ještě malá ale bojím se právě aby se to pozděj neodnaučovalo ještě hůř,jak si na to zvykne uplně.Jinak jí taky právě nenechávám uplakat,protože to je někdy pláč šílenej, jak kdyby jsme ji párali :D
@lampicka11 - Jo kočár to jistí ale teď v tu zimu to oblíkání je na prd. Mívám ji v prujezdě kde se netopí takže musím oblíkat a v létě zas budeme na dvoře rekonstruovat tak bych jí ráda uspala i doma nějak normálně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.19 18:46

U nás taky funguje zabalit do pleny/zavinovačky, pustit vysavač či pračku nebo sycet pssst a usne kdekoliv. Existuje na to výborná appka do mobilu -uspávání miminka, dá se stáhnout na google obchodu va umí i sum i pssst zároveň, takže pustim a mám klid. U nás se taky pořád právě probouzel a když mu nechám pustenej telefon, tak se vzbudí a sám zabere. Dudlíky taky plive, takže toto je jediná možnost jak s ním nebýt 24/7 a jít si třeba vklidu na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí