Jak odplenkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
16.7.12 17:02

Ahojte všichni v této diskuzi. No u nás je to věčný boj MAlý si sedne jak na nočníki na to prkénko, ale nic neudělá. Podle mě má svěrač dost dobrý, jelikž se mi stává, už druhý den, že za celé dopoledne se vyčůrá jenomm 1 a to ráno po spaní. prostě to nechápu. kakání to zatím taky nemáme vychytaný, udělá to radši do slipů a vyčůrá se taky radši do nich než do nočníků. :x No asi budu muset být hodně trpělivá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 20:13

@beruška1 tak my dnes měli nakonec zase jedno ucvrnknutí do slipečků, malý se zapomněl na odrážedle, ale jinak bez :lol: Ono to opravdu přijde, pokud ti tak drží, tak je to i dobře, ale zase se mi to zdá i málo, jedno čůrání za dopoledne, tedy záleží i na tom, kolik toho vypije. Ale je fakt, že i já sleduju u malého, že se ty intervaly prodlužují a to pije pěkně :nevim: Holky, co máte už odplenkování za sebou, jsou ty intervaly pak delší a delší než se prďolka vyčůrá? Já totiž většinou posazuju, když už je to kolem 45-50 min. a malý se začíná rozčilovat na WC a buď neudělá nic nebo jen tak trochu kápne :nevim: Tak mám i docela strach ať se mi tím neblokne, mám to tedy už nechat na něm až zahlásí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
3.8.12 20:15

Ahoj, tak já jsem opravdu spokojená. Konečně úspěch. Náš brouček chodí na nočník a nemáme žádné problémy ani loužičky vedle. kakání nám taky celkem jde, ale mám dotaz jak často chodí vaše dítko kakat? My zatím celkem dost často obden. Byla bych ráda, kdyby se to nějak ustálilo a bylo to pravidelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
5.8.12 22:13

@beruška1 malý chodí pravidelně každý den a skoro ve stejnou dobu. Někdy jde i 2×, ale spíš je to 1× denně ;) spíš se obávám, že když je u babi, tak tam krásně čůrá na WC, ale nevykaká se tam, to až pak doma, takže má asi nějaký blok :nevim:
Jinak i my jsme konečně bez nehod a teď začínají být i suchší plenky na spinkání, ale zatím nikam nespěcháme, uvidíme jak dlouho suché plenky budou :D Taky už si zvykl na slipečky a opravdu vše hlásí, zatím jsme bez nehod. Nechávám to hlášení už jen na něm, ptám se ho, zda chce, jen když někam jdeme nebo jedeme autem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
6.8.12 13:06

No my když jedem někam autem tak mu plenku pro jistotu dám, ale vždy je suchá a vyčůrá se až doma na ničníček, takže je šikulínek. Doma ho nechávám nahýho, má pouze tričko. Teď to jde, že je doma teplo. No ještě mu to musím připomínat, ale vždy se vyčůrá :lol:, takže mám radost, že je šikovný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
6.8.12 14:03

@beruška1 jste velké šikulky :potlesk: nám to trvalo asi měsíc než jsme byli bez nehod. A u auta jsem taky měla strach, ale prostě jsem to pak jednoho dne riskla :) Jezdíme kratší vzdálenosti nebo takové trasy, kde se dá příp. zastavit ;) uvidíš, taky to pak zvládnete, už jen to, že má suchou plenku v autě a vyčůrá se doma, je vidět, že to fakt pěkně drží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
6.8.12 16:28

Verysko81 moc díky. No docela se divím, ž etak dlouho vydrží. My byli dneska asi 3 hodiny pryč a po celou dobu měl sucho, takže překvpil mě hodně. dokonce když jsme čekali na manžela tak si řekl, že chce na nočník, což v autě nemáme, aale na travičku nechtěl a držel to až domů. TAkže je to šikulka :*, ale Vám se to taky povede uvidíš. Držím palečky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
24.9.12 13:25

Oživuji diskuzi a prosím o radu.. Syn (22m) doma čůrá do nočníku, vždy když chce, tak si sedne, když dlouho nečůrá, tak ho posadím sama a většinou se vyčůrá.. Tudíž doma jsme výhradně bez plen. Nevím ale, jak ho to naučit venku? Jezdíme delší vzdálenosti i s přestupama - bus/metro a to se bojím že se mi počůrá, hlavně když dojdeme nějak na hřiště nebo někam kde je „rušno“ a „dětno“ tak se mi prostě nevyčůrá, protože už nemá čas a myslím, že by se klidně v zápalu hry počůral. Když jdeme ven jen tady po vsi tak je bez pleny, neustále se ho ptám jestli se mu chce a on na to reaguje. Ale jakmile jedem někam do centra, na hřiště, do koutku tak mu plenku dám aby se nepočůral do kočárku atd a než ho zkusím dát na místě čůrat tak už je stejně počuraná. Asi ví, že jí má a že může, nebo nevím..
Další „problém“- doma sice je bez plen ale ještě bez plínky nespal - ani po obědě, on mi to totiž nehlásí že se mu chce a počůral by se (rozuměj když chce tak si stoupne k nočníku a drží si pinďu nebo si na nočník rovnou sedne), ale z postýlky mě nezavolá (každý den před odpo spaním mu říkám ať mě zavolá až se mu bude chtít čůrat, že půjdem na nočník a vždy po spaní je plínka plná..)
CHtěla bych ho to naučit celkově, když doma čůrá do nočníku, aby mohl být bez plen úplně ale moc nevím jak (ten venek a ta postel..).
Příspěvek je možná zmatený, já trošku taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
24.9.12 13:46

Píšete, že syn je doma bez plenky (krom doby spánku), krátké procházky, pokud to dobře chápu, také zvládá. Je šikovný. Na delší výlety jsou podle mne dvě možnosti - nosit s sebou nočník anebo ukázat, jak se vyčurat venku (na trávu, kanál, kamínky…). Je dobře, že se ho ptáte, jestli se zkusí vyčurat. Nechte ho vykonat potřebu před jízdou mhd, pak hned po vystoupení z prostředku.
Odplenkování během spánku se obvykle zdaří do roka od chvíle, kdy je dítě zcela bez plenky přes den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1642
24.9.12 13:50

@PetaP ahoj, no já bych mu plínku už přes den nedávala vůbec, jestli už se doma a po vsi, jak píšeš, pohybuje bez plen tak přes den prostě bez plen… na spaní po obědě bych mu jí sebrala až po tom, co bude několik dní za sebou suchá. A vysvětluj mu to. A na noc to si teda myslim, že ještě malej na to.

Můj kluk byl bez plen od 2 let - prostě přes den nic a mnoho věci na převlečení s sebou :) na spaní po obědě jsem mu jí davala a na noc taky, ve 2,5 byla plinka sucha po spani po obede, takze spal bez a na noc mu ji davam jeste ted, akorat mu byly tri roky. A ted je treti den za sebou rano sucha, rano to hlasi a do nocniku cura „vobrovskou naloz“ a ma radost :-) s tim nocnim curanim do pliny bych to moc nehrotila, ale kazdy dite je jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
24.9.12 13:56

Jo takže na spaní v pohodě nechávat, díky..
Ano, doma a venku po vsi zvládá, buď řekne že nechce venku čůrat, nebo jo a čůrá na kytičky.. ale mám strach z toho, že když se mi před mhd nevyčůrá tak prostě nepojedem nikam (jezdí to od nás 2× za hodinu), protože by to pustil v mhd.. tak jedině fakt asi naložit kalhoty navíc a prostě převlíkat :roll: on právě když má venku plínku tak mi řekne, že se počůral - ale až po aktu.. jakmile jí má, tak nemá zábrany a myslím, že to ani nevnímá že se „něco stalo“ než když to teče do kalhot..
Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1642
24.9.12 14:02

@PetaP jj presne tak, kdyz ma plinku, tak vi, ze muze a nahlasi az po - kdyz se parkrat pocura do kalhot tak uvidi jak neprijemny to je. ono taky ty jednorazovky to je pohodicka, kdyz to neni uplne plny tak to ani neni nijak mokry a jim to asi ani nevadi, zejmena pak pohodlnym chlapeckum :-)

u nas fungovalo to do zblbnuti zkouset curat venku - pred vlezem do metra, na prestupu, po vystupu - vsude. parkrat se samozrejme pocural i bez plen nekde na vylete, ale to se do neceho zabral, jelo pendolino nebo neco podobne neodkladnyho, a bylo. ale prevliknout a znova, hlavne z toho nedelat nejaky dramo. on sam si vsimne, ze je to naprd bejt pocuranej :)

drzim palce, ale jestli uz to zvlada takhle dobre jak pises tak to je polovina uspechu. toho bych se fakt nebala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
24.9.12 14:04

Syn je velmi šikovný. Naplánujte pitný režim tak, aby se stihl napít a vyčurat v dostatečném předstihu před tím, než Vám jede mhd. Pak mu umožnit vyprázdnění hned po vystoupení z mhd. Pro jistotu s sebou prádlo a kalhoty na převlečení. Určitě to spolu nějak šikovně vymyslíte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
24.9.12 14:09

Baru hodně jsi mě uklidnila, teď se vzbudil, plínka byla suchá, hned se vyčůral na nočník. Nají se a jedem cca 15 min autobusem na plavání, takže jdem bez plínky, nočník beru sebou protože potom jdem do obchoďáku a budu se ho co 5 min ptát jestli chce čůrat.. jen se bojím kakání, on se toho totiž bojí taky, včera se úplně vyděsil „co to z něj leze na podlahu“ z prominutím, tak že to nebude zrovna v té mhd.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1642
24.9.12 14:14

@PetaP no jasný, bobek to je druhá meta, ale to taky půjde, uvidíš. my jsme „hovnouse“ vzdycky sli obradne splachnout do zachodu - nejakymu krokodylovi (to si sam vymyslel, ze tam bydli) :-D tak uz se pak tesil, ze krokouse zase nakrmi :-D proste z toho delat srandu, hlavne kolem toho nedelat moc tyjatry, ze je uz velkej a mel by to uz umet. on se s tim chudak musi taky popasovat nejak sam. ale jinak je fakt sikovnej! Ja znam holky co s tim (hlavne u kluku) bojovaly az do nastupu do skolky a pak jeste nosily domu na prani prosteradla…

párkrát se v tom holt trošku popatláte, ale rozhodně nestojí za to mu pro to pohodlíčko dávat plínu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí