Jak pečete husu, aby byla sťavnatá a krásně měkká?

725
27.12.18 13:50

Jak pecete husu, aby byla stavnata a krasně měkká

Prosím o recept a postup ????

  • Citovat
  • Zmínit
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

24111
27.12.18 14:04

Peču přes noc na málo stupňů, postup najdeš na internetu

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22848
27.12.18 14:06

Já husu peču minimálně, spíš kachnu. Ale tak postup pečení bych řekla, že je hodně podobnej.
Za prvé to chce den dopředu řádně prosolit a uložit do pekáče prsama dolů. Maso zkřehne, pustí šťávu a tu pak zase nacucá do těch prsou, kterýma to leží dolu (chce to spíš menší pekáč, než nějakej obr). Druhej den pořádně opláchnout, zevnitř, zvenku, propíchat kůži vidličkou (pokud to půjde, tak jen kůži, nezajet až do masa), běžně osolit, okmínovat, dovnitř vrazit cibuli a jablko (vcelku) a dát do trouby, zakryté, podlité vodou. Opět prsama dolu! A takhle péct napřed zprudka, třeba 20 minut na 240 klidně, a pak to stáhnout na 170 (přibližně, já to nehlídám na stupně) a nechat to péct pěkně pomalu. Po nějakých dvou hodinách to zkouknout, jak je maso měkké, otočit prsama nahoru a znovu zakrýt, dát tomu ještě hodinku a zkouknout, jak to jde od kosti (kachna se pak začne až rozpadat). Pak to péct odkryté, co 15 minut podlít, dokud se neudělá křupka.
Husa bude chtít víc času, ale záleží na velikosti. My míváme kachny o velikosti menší husy a tam to trvá čtyři hodiny určitě.
Péct pomalu a dlouho a zakryté, to je to nejdůležitější pro šťavnatou dobrotu ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8920
27.12.18 14:06

@1Anička1 Já jí jen osolím, okmínuju a šoupnu jí do trouby na 120 °C a nechám jí tam cca pět hodin.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9495
27.12.18 14:08

Přesně tak, pomalu a dlouho. Šťavnatá bude, protože se koupe ve vlastním sádle. Já peču cca na 80 stupňů přes noc, jen solím a kmínuju.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
32998
27.12.18 14:10

husu nedělám..jen kachnu, ale bude to stejné..
hodně hodně osolit, kmín, ( já to teda peču rovnou na zelí, )…a dát na málo stupnů, péct dlouho..netřeba hlídat, tudíž ani otevírat..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
396
27.12.18 14:51

Mně se zdá 80 stupňů málo,jsem nějak jistější,když je to malinko přes stovku.Mám velký litinový pekáč ,asi Staub.Přikryté peču přes noc,ale jednou sleju vypečené sádlo,asi polovinu.Druhý den dopoledne naporcuji,nechám v pekáči a před podáváním dám na chvilku do hodně horké trouby,udělá to křupavou kůži.Fakt dobrota :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14974
27.12.18 14:58

Dobre osolit, pokminovat a pak pecu 8h na 80 prsama dolu, pote obratim a pecu zakryte 2h na 120, nakonec 2h odkryte take na 120, po odkryti jeste potru mlekem

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10533
27.12.18 15:00

Ja pecu v remosce. Kachnu i husu si den dopredu hodne nasolim. Druhy den rano od soli oplachnu a dam do remosky. Za 3 hodky je hotovo. Nevyhodou je, ze se do ni husa nevejde vcelku, ale jen naporcovana. Ale nam to nevadi :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs.bloud
27.12.18 15:19

@1Anička1 Ja na 120C v troube cca 5-6 hodin, nekdy je tam hodne stavy, tak cca kolem treti hodiny otevrit a zkontrolovat stav, ev. polovinu odlit, jinak vubec uz neotvirat - pokud ji mas zmrazenou, nechat rozmrznout cca den a pul v lednici (jednak kvuli kazeni a jednak, ze se ji hezky uvolni svaly]. Nasledne odebrat vetsinu stavy a pul hodinku a hodinku na 200 - 220C odklopenou. Stavu muzes pak zahustit, sadlo odebrat do sklenicky a dal pouzivat na smazeni.

  • Nahlásit
  • Citovat
HSY
27.12.18 15:23

Příspěvek upraven 06.03.20 v 18:16

  • Nahlásit
  • Citovat
2494
27.12.18 16:01

Horkej vzduch na 120-140 a 3h pod alobalem, polevam sosem. Pak to na posledni pul hodinu vohulim na 200 a polevam aby byla kurka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7383
27.12.18 16:31

My pekli letos husu poprve, na sv.Martina a byla vynikajici!!! Meli jsme husu 4,5 kg, lepsi by teda byla mensi. Dali jsme ji do velkeho pekace, osolili, okminovali, dovnitr 3 vetsi jablka, kolem husy 4 velke
cibule vcelku. Trochu podlili vodou a prikryli. Dali ji do trouby ve 21:30, na horkovzduch 80°C. Po pulnoci se trouba vypnula, diky bezpecnostni pojistce. Nastesti manzel jeste nespal, tak to zase zapl. Rano jsem to otevrela, polila husu vypekem a nechala pect dalsi hodku a pak nezakrytou pri 180 asi 40 minut aby se udelala kurka. Maso se uplne rozpadalo a byla krasne stavnata…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
725
27.12.18 18:06

Děkuji holky :-) vyzkouším, asi na těch 80 přes noc :blush:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12607
27.12.18 18:48

Pect na malo stupnu a dlouho a nejlepe podlejvat ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama