Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Borec přechytračil banku… a banka musela platit.
Co na to říkáte?
http://www.novinky.cz/…i-kartu.html
Ten chlap je podle mě génius a jeho příběh určitě bude velice zajímavou inspirací pro ostatní ![]()
Myslíte, že by to prošlo i v česku? ![]()
Četla jsem to a nápad je to geniální. Přeju mu, aby banka cálovala jak mourovatá, však je to jejich chyba, že nečetli malá písmenka
A padělání smlouvy to není, však jí nepadělal, ale upravil a tu upravenou banka podepsala…její problém ![]()
V Česku? Nevím, myslím že by to mělo šanci projít, ale po tomhle případu už to asi nebude možné, aby se to neohlídalo. Přeci jen to teď asi zkusí spousta lidí.
Hahahaha, je dobrej
.
A jestli by to prošlo i v ČR? Nejspíš ne.
@zvědavá borůvka píše:
Borec přechytračil banku… a banka musela platit.
Co na to říkáte?
http://www.novinky.cz/…i-kartu.html
Ten chlap je podle mě génius a jeho příběh určitě bude velice zajímavou inspirací pro ostatní
Pán je vynalézavý - a banka holt dojela na hloupost svých úředníků. Ono se šeredně nevyplácí podepisovat něco jen tak, bez kontroly a přečtení - ani normálním lidem, ani bance.
To ale nic nemění na tom, že dotyčný pán není nic jiného než podvodník.
Nepřipadá mi nic obdivuhodného na tom, když se někdo dopustí podvodu - a nevím, proč bych tomu měla tleskat jen proto, že se jedná o banku.
Podvod je podvod - i když má kvůli lidské chybě zákonné zastání.
Je mi velice sympatický, super nápad. Ale. Ale až tak moc se mi nelíbí ten všeobecný postoj, že si to ta banka zaslouží. Každý má možnost to buď přijmout tak, jak to je, anebo podmínky odmítnout a s bankou se nebavit a nic si nepůjčovat atd., no. Vím, že je to utopie, ale kdybychom všichni a společně banky poslali do kelu, ty lichvářské úroky by nebyly na takové výši. ![]()
@BohunkaP jakej podvod, dyť oni smlouvu podepisovat nemuseli, maj číst…co je psáno to je dáno. jak oni na nás tak mi na ně!!! Mě se to líbí moc
@BohunkaP Myslíš, že jde o podvod? Banka poslala smlouvu s podmínkami. Pán odeslal smlouvu s podmínkami. Kdyby banka četla, tak jak má číst i klient, může to za takovýchto podmínek odmítnou.
Podvod by to, dle mého byl, kdyby se to nějak snažil zatajit, obejít, nevím. Pokud to klasicky dopsal do smluvních podmínek, jednal sice trochu nestandardně, ale podvodem bych to nenazvala. ![]()
@Vrtul píše:
jakej podvod, dyť oni smlouvu podepisovat nemuseli, maj číst…co je psáno to je dáno. jak oni na nás tak mi na ně!!! Mě se to líbí moc
O tom je zbytečné diskutovat
- kdo vnitřně necítí, že tohle je mimo jakékoli hranice morálky, toho o tom nemá smysl přesvědčovat.
Ano, neměli to podepsat bez přečtení.
Ale dotyčný mohl na tohle jen upozornit - udělat z toho precedens, komickou situaci. Pak by mu všichni zatleskali. Ne toho zneužívat a brát peníze, na které má nárok jen proto, že je získal nefér způsobem. To není nic než podvod - podle zákona ne, ale lidsky zcela jistě.
@BohunkaP píše:
O tom je zbytečné diskutovat- kdo vnitřně necítí, že tohle je mimo jakékoli hranice morálky, toho o tom nemá smysl přesvědčovat.
Ano, neměli to podepsat bez přečtení.
Ale dotyčný mohl na tohle jen upozornit - udělat z toho precedens, komickou situaci. Pak by mu všichni zatleskali. Ne toho zneužívat a brát peníze, na které má nárok jen proto, že je získal nefér způsobem. To není nic než podvod - podle zákona ne, ale lidsky zcela jistě.
ano, obalamutil je, je to podvod, banku by asi nenapadlo že to někdo přepíše ale když jsou různé takovéhle dovětky malými písmy na smlouvách tak to není podvod??? když důchodcům levně prodávají zázračné deky ze stříbra na splátky za 50 tis s tím že jim to zachrání život bez možnosti vrátit zboží a kolikrát ty lidi finančně zničí přitom zázračná deka bez které jistojistě zemřou je obyčejnej klump za pár stovek??? a teď co je horší??
Jen se směji… zda-li je to správné nebo ne k tomu se vyjadřovat nebudu… Blbost lidí je prostě nekonečná
![]()
@Vrtul Tady asi nejde o to, co je horší. Dovětky malým písmenem nejsou podvod. Jsou tam a máš možnost si je přečíst. Důchodci a krámy - je to zcela jistě amorální a opovrženíhodné, ale to už je takových roků, co se to děje, to už snad nikdo tomu nemůže věřit.
Pán jednal stejně jako banka - obě strany mají ve vlastním zájmu povinnost si smluvní podmínky přečíst. Nevnímám to jako amorální jednání, a to jsem na to hodně háklá. Ale každý jiný.
@Virginia jo pán je chytře vyčuranej a je v právu… tím končím… a těma důchodcema? divila by ses co jsou schopni jim ty lidi nakecat… Já to vídala na vlastní oči, pracovala jsem v hospodě kde se tyhle předváděčky dělali…