Jak připravit kapra?

310
5.6.17 11:23

Jak připravit kapra?

Ahoj! Včera jsme od známých dostali půlku kapra. Problém je, že vůbec netuším, jak ho připravit. Na ryby nejsem moc expert, zvládnu jen horko těžko řízky, ideálně z kapra už nafiletovaného :oops:. Nemáte někdo nějaký extra jednoduchý recept? Ideálně, aby to mohly i děti? Napadlo mě, že bychom ho mohli nějak ogrilovat jen v alobalu s kořením a cibulí, ale máme jen takový obyčejný základní gril, nic extra… Ani nevím, jak dlouho by ta celá půlka trvala?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

27595
5.6.17 11:25

@janeee2 normálně do trouby, na pekáč vcelku, kůží dolů, posolit a pokmínovat a dát kousek másla, rozmražený se peče cca 25 minut

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
191
5.6.17 11:26

@janeee2 ted jsem v sobotu jedla super kapra na grilu- nakrajeny na porce, nalozeny jen v oleji a v koreni, tusim obyc grilovaci, ale bude super i sul, pepr a bylinky treba.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.6.17 12:00

Já smažím- klasika nakrájím na požadované porce, osolím, mírně opepřím, drcený kmín, mírně popráším moukou. smažím na rozpáleném oleji nejdřív kůží domů

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18257
5.6.17 12:24
@acimedaca píše:
@janeee2 normálně do trouby, na pekáč vcelku, kůží dolů, posolit a pokmínovat a dát kousek másla, rozmražený se peče cca 25 minut

Presne tak.Neni treba tam cpat vsemozne koreni, a zadupat tu vynikajici chut jemneho masa.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.17 12:41

Tak jak píšou ostatní, osolit okmínovat, obalit v mouce a šup s tím na máslo na pekáč nebo na pánev. K dochucení pak můžeš přidat citron k nakapání.
Já si to teď před nedávnem dala i v restauraci, měli čerstvé maso (ráno ještě plaval) a byla to lahůdka.
Je škoda rybě ničit chuť nějakým silnějším kořením ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2269
5.6.17 13:08

Moje děti milují karbenátky-jsou teda docela dost pracné. Já první uvařím polívku, maso pěkně oberu od kostí, dám česnek, majoránku, sůl pepř, vajíčko a strouhanku, udělám karbenátky a smažím na troše oleje. Většinou jím jen polívku, karbenátky jsou hned pryč. Jinak kapr je výborný na grilu jak psaly holky přede mnou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
310
5.6.17 13:25

Díky moc všem za rady, zkusím to tedy prdnout do trouby jen se solí, kmínem a kápnu ždibec citronu, mám takový tušení, že to bude dle odéru trochu bahňák :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18257
5.6.17 14:48

@janeee2 pokapej ho citronem a nech pres noc. Vytahne to ten smrad.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama