Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Trojlístek píše:
Známá, která má 70 kg, nic nedělá a vypadá nic moc. Mám kolegyni, která má cca 72 kg a vypadá normálně a velice zdravě a vitálně, poněvadž chodí na tůry, má přirozený pohyb kolem domu, chodí se psem, dětmi a manželem na vycházky.
mnooo, víš co já se naběhám v práci???8 hodin běhání, skládání zboží s palet, z palet do regálů, z regálů na úsek…posilovna hadr
ale já u sebe vím, že mužu jíst cokoliv a nemusím cvičit, jen musím jíst pravidelně. To bohužel v práci nelze…pohyb je mi k ničemu…čím víc vydám pohybu a jsem bez jídla…tím víc jsem hroch
@carambol píše:
mnooo, víš co já se naběhám v práci???8 hodin běhání, skládání zboží s palet, z palet do regálů, z regálů na úsek…posilovna hadrale já u sebe vím, že mužu jíst cokoliv a nemusím cvičit, jen musím jíst pravidelně. To bohužel v práci nelze…pohyb je mi k ničemu…čím víc vydám pohybu a jsem bez jídla…tím víc jsem hroch
Tak to je stará pravda, že čím méně tělo dostává, tak tím více ukládá do zásob. Asi tuším jakou práci děláš. A to právě jaksi se zdravým pohybem moc nesouvisí a rozhodně to nemyslím nějak špatně. Je to ve své podstatě velice jednostranně zaměřený pohyb se špatným dopadem na páteř a celkový pohybový aparát. Ale asi si moc nevybereš a po práci se ti asi nějaký moc další pohyb pěstovat nechce, je tak? To jsou právě ty extrémy sedavá práce, manuálně hodně náročná práce, žádná výhra
ani jedno…
@Trojlístek nevím co tušíš, klidně to napiš. Vyvrátím nebo potvrdím
@Trojlístek píše:
@carambol V obchodě.
jo v obchodě, ale jednostranná práce to není
@carambol píše:
jo v obchodě, ale jednostranná práce to není
Nemyslím, že je to jednostranná práce, to jsem někde psala? Ale jednostranný pohyb ano, což ve vysoké míře není pro tělo to pravé, navíc dost fyzicky náročný a v podstatě téměř nemožné se nějak relativně normálně najíst. Asi jen odskok do kuchyňky a pak šup na plac.
Neni nutne jist 5× denne, to je prezitek, naopak si traveni odpocine, takze bych si to udelala tak, jak ti to vyhovuje. Ale nejaky rad bych zachovala a samozrejme jist kvalitne, aby to nebyly blafy ![]()
@smurfka zkus si precist o prerusovanem pustu, treba by to bylo lepsi reseni pro tebe ![]()
Chapu…taky s tim mam hroznej problem. Ja i kolikrat rano mam hlad, ale proste nemam cas se najist…moje prvni jidlo vetsinou je, az okolo druhe odpoledne, kdy hlady uz silham (paradox je, ze pracuji v restauraci a neni pro me problem rict nasim kucharum at mi neco pripravi) a s pitim je to jeste horsi.
Na piti mi pomaha program co jsem si stahla do mobilu. Vzdy mi pripomene, ze se mam napit.
@carambol měla jsem podobný problém. Do práce jsem vstávala ve čtyři, to jsem dala jen sklenici vlažné vody s citronem. Snídani jsem dala rychle před šestou co jsem došla do práce, pět minut stačilo. Svačinu jsem měla připravenou v krabičce, většinou 50g tvaroh s kouskem ovoce, jedla jsem to na záchodě. Bohužel jinak to nešlo… Oběd jsem dala normálně v pauze o dvanácté a druhou svačinu ve tři když jsem dorazila domů. V laborce taky neexistovalo jídlo, pít jen na denní místnosti a tam jsem moc nemohla, šéfová měla prosklenou kancelář hned vedle
Musíš hledat způsob, ne proč to nejde. Sama jsem takhle dala za čtyři měsíce dolů 12 kg, byla jsem taky vyřízení ze vstávání a práce, kolikrát jsem si vůbec celou směnu nevedla. I tak jsem večer ještě dávala hodinu na orbitreku. Držím palce, ono to půjde