Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zuby doma nevybělíš, maximálně poskodíš. Volně dostupné přípravky na bělení vysušují sklovinu - tím dosáhneš efektu „bělení“, ale pouze na chvíli. Zuby jdou bělit JEN a POUZE peroxidem, ke kterému se nedostane nikdo jiný, než zubař, hygienistka…
Ještě je tu možnost domácího bělení - na dentální hygieně Ti udělají obtisky, vytvoří jakýsi „nástavec“ a dají gel s obsahem peroxidu, který si budeš na noc nanášet..
Jediný co funguje, je peroxid, jak tu již bylo zmíněno. Je pravda, ze ordinačni bělení stojí kolem 8,10.000, ale přesně, pokud si nechas v ordinace udělat obtisky, tak to domácí vyjde na polovinu. Akorát je potřeba se v průběhu toho bělení rozloučit s kávou, já po tom ordinacni měla nějakou dobu “bílou” dietu, už bych kecala jak dlouho, protože ta sklovina je narušena a to barvivo se ti dostane do zubu a zůstanou ti fleky navždy. Na to opatrně.
Já měla dobrou zkušenost s bělící sadou White pearl. Zuby mi to vybělilo krásně, jen po dobu bělení byly hodně citlivé, což se po ukončení kůry srovnalo.
Už je to ale pár let ![]()
@Milly2 tak k peroxidu se dostane běžně každý kdo má občanku ![]()
Ale zpravnou koncentraci bych stylem pokus omyl zkoušet nechtěl ![]()
@JiříkMazlík nedostane, maximálně k 3%.Beleni je 10%,16 % k domácímu bělení a k tomu se dostane pouze a jen lékař a hygienistky. Ničím jiným se zuby prostě vybelit nedají, akorát je to o poškození skloviny, pokud lidé doma experimentují
@Gábííí píše:
@JiříkMazlík nedostane, maximálně k 3%.Beleni je 10%,16 % k domácímu bělení a k tomu se dostane pouze a jen lékař a hygienistky. Ničím jiným se zuby prostě vybelit nedají, akorát je to o poškození skloviny, pokud lidé doma experimentují
Proč mám teda 30% a mohu si ho normálně objednat po netu. Samozřejmě ho používám při leptání DPS. a vůbec není problém jestli je pro lékařské nebo průmyslové využíti
30 % by se opravdu neměl prodat jen tak, ale pouze na předpis. Zda se dá získat na netu, tak je to špatně.
@Gábííí nejen tam i v každé normální drogerii
jako spousta dalších věcí.
A co ti vadí na tom že je to" volně prodejné? " Třeba od 18 ti
To, že si to může koupit kdokoliv a může se fakt hnusne spálit?! Prostě by to nemelo byt volne prodejné, toť můj názor
@Gábííí spálí tě i horká voda a plotýnka sporáku ![]()
Jako spíš bych se obával možného výbuchu ( třeba potopení ponorky Kursk)
Ahoj holky, prosím vás, chtěla bych se zeptat, nemáte někdo zkušenost s bělením zubů doma? Jsem bývalá kuřačka a milovnice kávy a už je to na těch zubech trochu znát. Například bělící pásky/pera atd. - jaké značky, jaké byly výsledky bělení a vše kolem toho? Nechci úplně s tím chodit k zubaři či hygienistce, při představě, že známá za to dala 8 tisíc (a to bylo před 2 lety). Nepište prosím bělení sodou, kurkumou, uhlím nebo podobný kraviny, které nefungují a pouze jsou známé.
Děkuju moc za rady