Jak skladovat rozkrojený meloun?

1780
2.8.15 15:34

Jak skladovat rozkrojený meloun?

Ahoj,

jak název diskuze napovídá, ptám se, jak skladovat nakrojený meloun.

Před chvílí jsem meloun rozkrojila napůl, je vynikající, sladký, nicméně polovinu chci v úterý dovézt ke kamarádce.

Budu do skladovat v lednici, to je jasné, a mám ho přikrýt potravinářskou fólií, nebo nechat volně? Aby byl v úterý ráno jako čerstvý.

Díky :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Verca1990
2.8.15 15:37

@Everyone Já to balím buď pod alobal nebo fólii…A vydrží dlouho :)

  • Citovat
  • Upravit
3438
2.8.15 15:42

To je vtip ten dotaz? :lol:
Tak snad je zřejmé, že když rozkrájený meloun ničím nepřikryješ, po pár hodinách okorá, případně do sebe nasaje různé „vůně“ z jiných potravin v lednici.
Já používám mikroten.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.8.15 15:45

Sněz ho a v úterý kup nový, je to nějaký problém?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
47737
2.8.15 15:47

@Everyone do úterý bych neskladovala. Já meloun rovnou vypeckuji a krájim na kostky a do mísy a pak už jen stačí vidlička :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9318
2.8.15 16:12

Js meloun privezu, sezeru a shanim novej

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.15 16:12

Me prijde, ze kdyz ho prikreju folii a je v lednici dyl jak do druhyho dne, ze pod tou folii tenka vrstvicka tak nejak zkyseli, nevim jak to popsat, proste mi pak tolik nechutna. Do utery bych neskladovala, vzala bych novej.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1521
2.8.15 16:21

@Azeretereza přesne, tu pak vždycky odkrojim a vyhodim. Ale taky mi chutnal vždy jen ten první den. U nás celý meloun = trable:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.8.15 16:22
@e-lili píše:
Js meloun privezu, sezeru a shanim novej

tak to máme stejné

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.8.15 16:23
@smutnalucy píše:
@Azeretereza přesne, tu pak vždycky odkrojim a vyhodim. Ale taky mi chutnal vždy jen ten první den. U nás celý meloun = trable:)

kup si jen půlku

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
888
2.8.15 16:35

Já meloun vždy nakrájím celý do mísy nebo dvou - půlku dám do lednice a půlku většinou sníme s manželem hned :)… do úterý by u nás meloun nevydržel :D včera jsem koupila 4kilový a už je pryč :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1780
2.8.15 16:39

Tenhle meloun má kolem 5 kil…Sama s dcerou ho nesníme..

Asi tu půlku přikryju mikrotenem a budu doufat, že do úterního rána vydrží

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13585
2.8.15 16:40

Půlku snim hned a druhou přikreju alobalem nebo potravonovou folií, ale skladu jenom do druhýho dne pak je hnusne a roztejká se :D do úterkla bych neskladovala:D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
888
2.8.15 16:44

@Everyone: já bych jen dodala, že ten 4kilový jsem v podstatě během večera a rána snědla téměř sama :D

Jinak já opravdu raději rozkrájím na „kostky“ a pak nechám v lednici, přijde mi to lepší… jenže u nás fakt dlouho nevydrží a já jej zpucuju téměř sama :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
69307
2.8.15 17:08
@Markéta80 píše:
@Everyone do úterý bych neskladovala. Já meloun rovnou vypeckuji a krájim na kostky a do mísy a pak už jen stačí vidlička :palec:

jak vypeckuješ meloun?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama