Jak skladujete pečivo?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Taciras
Extra třída :D 11070 příspěvků 26.12.16 16:03
Jak skladujete pečivo?

Ahoj, chci se zeptat, jaké skladování pečiva se vám osvědčilo?

Už mě to štve, nejprv jsme dávali do skříně, tam se ale vždycky něco zapomnělo a pak jsem vytáhla plyšáka :poblion:, takže máme v mikroteňácích na stole, nechávám 3 dny, 1. a 2. den to jíme a 3. den je zase ideální na houstičku do polívky nebo tak něco. Čtyřdenní pečivo už dávám ztvrdnout na strouhanku. Jenže to máte rohlíky a chleba nebo třeba někdy kaiserky, každý v samostatném sáčku a přes to, že to pečivo mám na košíčku v rohu, tak to nevypadá dobře ani náhodou. Říkám si, že by nemusel být špatný chlebník, ale zase aby to nebyl další krám, co bude jen překážet. Pak se mi nezdá, že by se tam to pečivo dávalo jen tak a netvrdlo? I když dám třeba chléb do látkové tašky, tak je ráno okoralý (tolik k teorii skladování v utěrce). Takže co se vám osvědčilo na skladování pečiva a jak si třeba oddělíte to co jíte od toho, co je ještě dobré do nádivky, na houstičku…

Reakce:
 
Bondgirl007
Zasloužilá kecalka 591 příspěvků 26.12.16 16:06

Tak my mame chlebnik, dreveny a v nem pecivo jeste v saccich. Pokud pecu doma chleba, dam do uterky a do chlebniku. Jinak my skladujeme pecivo v mrazaku a vytahujeme podle potreby a je to porad cerstve :palec:

 
Kriss Tina
Kelišová 5410 příspěvků 26.12.16 16:08

Chleba kupuju jenom obcas a treba jenom ctvrtku aby se sned tak za 2 dny, a ostatni pecivo skladuju v mrazaku. Vzdycky si vyndam treba 2 rohliky za chvilku rozmrznou a sou jak cerstvy. Nechavat to v pytliku na stole tak to druhej den uz nikdo nebude chtit…

 
Doe_Jane 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.12.16 16:11

Já si dávám vše do mražáku pokud se to nesní ten den, pak vytáhnu kdy potřebuju

 
PepiKo
Ukecaná baba ;) 1103 příspěvků 26.12.16 16:28

Chleba kupujeme většinou čtvrtku nebo půlku, aby se snědl hned, případně zbyl na topinky, smaženky… ostatní dáváme hned do mrazáku a rozmražujeme dle potřeby

 
Heivka
Závislačka 3199 příspěvků 26.12.16 16:38

Pečivo mám v chlebníku, bílé pečivo a pečivo z rozmrazeného polotovaru je v chlebníku v igelitu. Poctivý chléb (Mašek nebo žitný kváskový domácí) mám v chlebníku v látkovém pytlíku nebo ve lněné utěrce. Chlebník je nejlepší dřevěný, měla jsem i plastový, ale v tom to plesnivělo a tvrdlo.
Třeba tchyně má pečivo v sáčcích, které má na stole v košíku a aby to trochu vypadalo má přes to hezký látkový ubrousek.

 
Jogrr
Závislačka 4318 příspěvků 26.12.16 16:48

Skladuju v potravinove skrini v kuchyni v mikrotenovych saccich. Na stole, ani na lince mi nic nesmi lezet. Kupuju kazdy den cerstve, nic nezamrazuji, o vikendu dopekam v troube k snidani cerstve dopekaci bagetky.

 
Jana525
Závislačka 4872 příspěvků 26.12.16 17:23
@Taciras píše:
Ahoj, chci se zeptat, jaké skladování pečiva se vám osvědčilo?Už mě to štve, nejprv jsme dávali do skříně, tam se ale vždycky něco zapomnělo a pak jsem vytáhla plyšáka :poblion:, takže máme v mikroteňácích na stole, nechávám 3 dny, 1. a 2. den to jíme a 3. den je zase ideální na houstičku do polívky nebo tak něco. Čtyřdenní pečivo už dávám ztvrdnout na strouhanku. Jenže to máte rohlíky a chleba nebo třeba někdy kaiserky, každý v samostatném sáčku a přes to, že to pečivo mám na košíčku v rohu, tak to nevypadá dobře ani náhodou. Říkám si, že by nemusel být špatný chlebník, ale zase aby to nebyl další krám, co bude jen překážet. Pak se mi nezdá, že by se tam to pečivo dávalo jen tak a netvrdlo? I když dám třeba chléb do látkové tašky, tak je ráno okoralý (tolik k teorii skladování v utěrce). Takže co se vám osvědčilo na skladování pečiva a jak si třeba oddělíte to co jíte od toho, co je ještě dobré do nádivky, na houstičku…

Mam nakrajene platky chleba v mrazaku. Vzdy si vecer vytahnu jen mnozstvi na nasledujici den, dam na talirek, rano prikryju ubrouskem.

 
LLenule111
Závislačka 3400 příspěvků 3 inzeráty 26.12.16 17:38

Taky abych nemusela denně do obchodu, pečivo zamrazím a pak jej vytahuju podle potřeby.. CHleba kupuji krájený, taky mrazím a vytahuji jak potřebuji. Pečivo rozmrzlé je jako čerstvě koupené.

 
Taciras
Extra třída :D 11070 příspěvků 26.12.16 19:16

Hele, já mám taky zamraženo pro případy, že by bylo potřeba víc, nebo jsme byli nemocní a nechtělo se nám na nákup… Ale mrazit denně si nedokážu představit. To si jako večer zamrazíte všechno, i to, co je v plánu k snídani? A když dítě přijde, že má hlad, tak čekáte, až rozmrzne rohlík?

Přiznám se, že máme velké zbytky pečiva, protože děti nejí rovnoměrně, kluk jeden den sní půl rohlíku k večeři a zbytek nedojí a jiný den padnou 4 a nikdo neví předem, takže pečiva kupuju, aby bylo vždy dost, proto i dost zbyde, ale není to problém, protože v odpadu nekončí, sousedka ho ráda bere na krmení králíkům. Co je na ztvrdnutí, to vystrčím do přepravky na chodbě a dál se nestarám :)

Jinak z mrazáku jsou dobré rohlíky, s tím souhlas, ale rozmražený chleba mi přijde teda pěkně nedobrý, rozhodně má k čerstvému daleko, takže mrazím jen rohlíky.

 
Kelsey
Hvězda diskuse 44760 příspěvků 26.12.16 19:35

Nechávám trošku v potravinovem šuplíku v sáčku, u nás v pekárně něco dávají do papírového něco ne, tak pokud nechají v papírovém, tak aj s ním to dam do igelitaku.
My většinou, ale koupíme 5-6 rohlíku a žitný chleba. Rohlíky ty jsou pokud se nesni jak guma, to je jasné, ale tak neva nakrájím, ususim a buď pouziju na strouhanku nebo otec chová ovčí stádo, maji rádi sušené pečivo.
A chleba ten vydrží. Ted se ještě kupuje vánočka a ta je taky v pohodě.
A někdy i na mrazák dam. Ted na svátky jsem davala na mrazák.

 
Kriss Tina
Kelišová 5410 příspěvků 26.12.16 21:03

@Taciras ja kdyz chci rozmrazit urychlene tak to strcim na chvilku do troubymesta pak sou hodne krupavy :) jinak ano mrazim vsechno hned jak to pritahnu z kramu.

 
bublinek
Kelišová 5110 příspěvků 26.12.16 21:56

Peču vlastní kváskový a ten stačí dát do utěrky a vydrží na lince i týden nebo dokud ho nesníme.

 
Bondgirl007
Zasloužilá kecalka 591 příspěvků 27.12.16 10:26
@Taciras píše:
Hele, já mám taky zamraženo pro případy, že by bylo potřeba víc, nebo jsme byli nemocní a nechtělo se nám na nákup… Ale mrazit denně si nedokážu představit. To si jako večer zamrazíte všechno, i to, co je v plánu k snídani? A když dítě přijde, že má hlad, tak čekáte, až rozmrzne rohlík?

Přiznám se, že máme velké zbytky pečiva, protože děti nejí rovnoměrně, kluk jeden den sní půl rohlíku k večeři a zbytek nedojí a jiný den padnou 4 a nikdo neví předem, takže pečiva kupuju, aby bylo vždy dost, proto i dost zbyde, ale není to problém, protože v odpadu nekončí, sousedka ho ráda bere na krmení králíkům. Co je na ztvrdnutí, to vystrčím do přepravky na chodbě a dál se nestarám :)

Jinak z mrazáku jsou dobré rohlíky, s tím souhlas, ale rozmražený chleba mi přijde teda pěkně nedobrý, rozhodně má k čerstvému daleko, takže mrazím jen rohlíky.

Tak my delame velke tydenni nakupy, takze kdyz privezeme pecivo, dame vse do mrazaku a nechame v chlebniku jen to, co budeme jist ten den, pripadne k snidani. Jinak vytahujeme jen potrebne mnozstvi, kdyz zbydou treba dva rohliky, tak rano si je rozpecu v topinkovaci, totez s toustovym a normalnim chlebem. Pripadne ja to snim i gumove, kdyz se mi nechce rozpekat. Ale tech zbytku je minimum, uz to mame v oku. Chleba zamrazujeme krajeny po pulkach. Tam nam nevadi, kdyz je vcerejsi, nebo udelam treba chleba ve vajicku ci opet topinky. Ja uz jsem zvykla to pecivo kupovat do sacku po mnozstvich, ktere snime, vytahuju cely sacek, ne jednotlive kusy. Jinak pokud potrebuju rozmrazit urychlene, tak v mikrovlnce je to otazka minuty, dvou :kytka:

 
BedřiškaA
Kecalka 115 příspěvků 27.12.16 10:39

Taky většinou peču a sní se to hned. Obyčejný pečivo jako rohlíky, chleby skoro nekupujem. Ale kamarádka něco skladuje v mrazáku..

 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Nádherná proměna: Kuchyně se díky odborníkům stala skutečným srdcem domova

Paní Jana si ve svém životě prožila mnoho těžkých chvil. Příběh dvakrát... číst dále >

Podzimní čtení: Tyhle knihy vás v klidu nenechají

Podzim je ideální na to uvařit si čaj (nebo nalít dvojku červeného), zavrtat... číst dále >

Články z Expres.cz

Súdánec nabídl dceru na Facebooku. Dostal za ni 500 krav, tři auta a čtvrt milionu

K naprosto šokující události, která připomíná středověký obchod s otroky,... číst dále >

Rozhovor s českým Freddiem Mercurym: Na začátku mi nadávali do teploušů

Freddie Mercury žije! A je to Čech! Známý norský klub takto vychvaloval... číst dále >

Články z Ona Dnes

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale... číst dále >

O 10 let mladší: když se manželství unaví, je třeba radikální změna

Manželé Dana a Vladimír vychovávají kromě svých vlastních dětí i vnuka Míšu,... číst dále >