Jak správně oškubat opeřence

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
wra
1916
30.12.13 21:08

jak správně oškubat opeřence

Dobrý večer, maminky - kuchařky :-) prosím o radu, pokaždě když škubu budoucí oběd - dnes např. bažanta, strhá se mi skoro všechna kůže. Poradíte mi jak to lépe udělat, aby se to nestávalo? Zvíře normálne strčím do kýble, spařím horkou vodou z konvice, nechám ho ponořené zhruba tři minuty, pak ho škubu. Po zkušenostech se mk lépe škube po směru růstu peří, přeci jen mi tam nějaká ta kůže zůstane. Děkuju moc za radu, ještě na mě čeká perlička, tak snad už to bude lepší 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26591
30.12.13 21:16

V dětství jsem se něco naškubávala :mrgreen: Ale na tvém popisu nevidím žádný zádrhel :think: Možná bych tedy nechala déle spařit. Škubaly jsme proti směru, ale kůže zůstávala na svém místě.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
804
30.12.13 21:18

Ahoj. Tak předávám radu od muže - máš to prý přepařené. Bažanta jen namočit do vařící vody a zkusit, jestli už jde peří dolů. Když ne, tak ještě zkusit na chvilku ponořit, ale ne to tam nechat ležet.
Bab.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
wra
1916
30.12.13 21:20

@jenny.fields děkuju :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
wra
1916
30.12.13 21:21
@Babetta píše:
Ahoj. Tak předávám radu od muže - máš to prý přepařené. Bažanta jen namočit do vařící vody a zkusit, jestli už jde peří dolů. Když ne, tak ještě zkusit na chvilku ponořit, ale ne to tam nechat ležet.
Bab.

Dvě rozdílné rady :-) zkusím ho teda jen namočit, díky moc :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
26591
30.12.13 21:22
@wra píše:
Dvě rozdílné rady :-) zkusím ho teda jen namočit, díky moc :-)
:lol: :lol: My jsme tedy měly doma jen slepice a kachny :mrgreen:
  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Gabika
30.12.13 21:22

@wra Jééžiši, to si mi pripomenula! Pred Vianocami sme dostali od kamaráta bažanta, a ja som prvýkrát v živote šklbala a pitvala. Predtým som mala načítané, že bažanty sa nesparujú, ale šklbú tak, ako sú, a že bacha, majú jemnú kožu. Tak som ho šklbala asi dve hodiny, miestami fakt po jednotlivých pierkach… :roll: A na pár miestach som kožu i tak natrhla. :nevim: Ale inak koža zostala vlastne skoro všade, takže s výsledkom som bola spokojná, ale tá práca! :roll:

  • Citovat
  • Nahlásit
quassa
30.12.13 21:23

@wra bažanta spařit nesmíš, pak se ti to bude škubat i s kůží… manžel byl nedávno u souseda škubat bažanta, ale oni to měli na mušky na ryby, a prý to musíš nasucho…

  • Citovat
  • Nahlásit
1592
30.12.13 21:24

My jsme před svátky škubaly kachny a s kůží to šlo dolů, když jsme je moc přepařili :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
wra
1916
30.12.13 21:25

Dar za všechny prachy

:mrgreen: to bych se na to ani nevys… ;)gabika

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
wra
1916
30.12.13 21:27

@SonaBN no mě jedna dobrá duše říkala že ho mám i celého stáhnout, že se prostě dobře oškubat nedá, ale to se mi nezdá :?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Gabika
30.12.13 21:27

@wra Tak nejak, :mrgreen: som si chvíľami hovorila, že to bol danajský dar :lol:
Ale aspoň som prvýkrát v živote robila bažanta na víne, a to sa oplatí! :lol: :palec:

  • Citovat
  • Nahlásit
Gabika
30.12.13 21:29

@wra Hele, na pečeného bažanta by som ho asi chcela s kožou, ale bažanta na víne asi kľudne i bez tej kože… :think: Čo na to vy ostatní, znalejší?

  • Citovat
  • Nahlásit
wra
1916
30.12.13 21:29
@Gabika píše:
@wra Tak nejak, :mrgreen: som si chvíľami hovorila, že to bol danajský dar :lol:
Ale aspoň som prvýkrát v živote robila bažanta na víne, a to sa oplatí! :lol: :palec:

já teda škubu docela často, máme dobrej zdroj, a nemůžu odolat udělat si přírodní masíčko, ale stává se mi to všeho… holt to asi fakt moc pařím :-) jinak bažant na víně za to opravdu stojí :potlesk:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
wra
1916
30.12.13 21:30
@Gabika píše:
@wra Hele, na pečeného bažanta by som ho asi chcela s kožou, ale bažanta na víne asi kľudne i bez tej kože… :think: Čo na to vy ostatní, znalejší?

teď už mi stejně nic jiného nezbyde :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat