Jak udělat jídelníček 5měsíčnímu miminku?

29
9.2.15 12:09

jak udělat jídelníček 5 mesicnimu miminku?

Dobrý den maminky, potřebovala bych radu jelikož mám své první dítě nevim si nejak extra rady. Dnes jsme byli u doktorky, ale jelikoz nepribira rekla nam at pridavam ke kazdemu memu kojeni 50ml UM, pak at mu davam ovoce se sušenkami, příkrmy mrkev a tak, a k večeři kaši. malý chodí v 7 spát a kolem 4-5 rano vstava jak by jste vy sestavili jidelniček? Děkuji moc:) malý toho přes den moc nenaspí. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
9.2.15 12:13

Na UM bych se vykašlala a začala se zeleninou (po 14 dnech masozel) k obědu a kaší k večeři, zhruba za měsíc bych přidala i svačiny (ovocné a třeba jogurt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.2.15 12:14

Zapoměla jsem dodat že na příkrmech masozeleninových je od 4 měsíce:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
9.2.15 12:16

No hlavne bych zacla zavadet postupne. Vzhledem k nepribirani bych nejdriv zkusila kasi, ne nutne vecer, po tydnu az dvou zeleninu, po dalsim tydnu az dvou ovoce a urcite zadne susenky, lepek by mohl byt spis v te kasi.
UM jako takove mi prijde zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
9.2.15 12:17
@Romik2 píše:

tak pridej kasi. Vtomhle veku uzdite nemusi mit nejake zavratne prirustky, obzvlast pokud uz se umi otacet a tim spali vic energie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.2.15 12:18

Jenže onse nají a za hodinu má znovu hlad a pláče a pláče:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
9.2.15 12:22

A jak příkrmy baští? Rozhodně bych nezařadila vše vyjmenované najednou. Pokud baští masozeleninu k obědu dobře, přidala bych ovoce ke svačině. Pokud masozeleninu moc nejí, spíš bych postupně přidávala množstvík tomu obědu + postupné zařazování nových druhů. UM bych nedávala, pokud kojíš. A kaši zatím také ne. Syn mi pak dokonce hůř spal a to byl o něco starší - kaše na noc na něj byla moc těžká a měl i žízeň. Zlepšilo se to, když jsem místo kaše dala jako poslední jídlo přesnídávku a pak už jen kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.15 12:23
@Romik2 píše:

Proc tak brzo? Ja bych davala jen ten obed a k veceru kasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.2.15 12:24

@Romik2 Kolik váží? Moje dítě bylo v tomhle věku plně kojené a občas mělo netabulkové spurty. tak jsem ho pár dní kojila po hodině, ono ho to zase přešlo.
Pokud jí už masozeleninu, tak ybch přidala bu´d ovoce, nebo kaši, Ne obojí najednou a sušenky a podobné sladké krávoviny bych mu s klidným srdcem klidně do prvních narozenin zcela zatajila.
Ne kžadé mimino musí být automaticky vyžraný barokní andělíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.2.15 12:27

On právě naposledy kdy jsme byli tak vážil 6700g a po 3 tydnech ted měl o 60g méňe:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
9.2.15 12:34

@Romik2 podívej se třeba na web kojen.net - tam jsou dva soubory, je to tam pěkně popsané, co a jak a kdy zavádět a jak dokojit a kdy nahradit celou dávku atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
9.2.15 12:37

A přes den už nekojíš nebo proč jí nedáš mezi jídly mlíčko když má hlad? Přídala bych kaši a třeba jednu ovocnou svačinku. Určitě ne sušenky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
9.2.15 12:44

@Romik2 zkus dát večer na noc kaši, já to tak dělala u obou synů a dělám doteď. A mají ji i nad ránem, kolem páté hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.2.15 12:54
@geilens píše:
A přes den už nekojíš nebo proč jí nedáš mezi jídly mlíčko když má hlad? Přídala bych kaši a třeba jednu ovocnou svačinku. Určitě ne sušenky :zed:
kojím mezi jídly ale stejně pláče:(
@geilens píše:
A přes den už nekojíš nebo proč jí nedáš mezi jídly mlíčko když má hlad? Přídala bych kaši a třeba jednu ovocnou svačinku. Určitě ne sušenky :zed:
ty sušenk mám přidat do ovocne svacinky
@geilens píše:

kojím mezi jídly normalně furt, ale ted uz po 1-1,5hodine kolikrat:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
9.2.15 12:59

Ráno bych nakojila, plus to UM, jak říkala doktorka.
Na svačinku bych dala ovocnou přesnídávku se sušenkama
Kojení plus UM
Masozeleninový příkrm
Kojení plus UM až do večeře
Před spaním kaši

Rozhodně bych se řídila radou doktorky, určitě tomu rozumí víc, než uživatelky eMimina ;) A pokud takhle hubne, tak to není dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí