Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ropuška_M píše:
Ahojky, potřebovala jsem taky najít čím vydrhnout vanu, našla jsem tady dost inspirace… děkuji všem…
Měla bych ještě jeden dotazek, možná máte některá stejný problém nebo víte jak na to… Máme vířivou vanu (nepořizovali jsme si ji my, už v bytě byla), nikdo nám neporadil, jak vyčistit ty vířivé trysky - prostě jak z nich dostat ten nechutný kal… Nevíte některá jak na to? Děkuji
Na to máme speciální čistící tablety. Min. 1× za měsíc se vana napustí plná, dá se do ní tableta, roszpustí se a nechá se alespoň 10-15 minut bublat. Pak se vše vypustí, vana se opláchne a do sucha vytře. Navíc u vany po každém koupání vypustíme z trysek dole vodu (zapneme víření na prázdno) a vytřeme ji do sucha. Je to sice pakárna, dělat to každý den, ale je to otázka tak dvou minut a vana je krásně čistá pořád ![]()
Mazlucha píše:Ropuška_M píše:Já bych viděla řešení v tom, že bych nalila ten ocet nebo fixinelu přímo do těch trisek pokud to půjde
Ahojky, potřebovala jsem taky najít čím vydrhnout vanu, našla jsem tady dost inspirace… děkuji všem…
Měla bych ještě jeden dotazek, možná máte některá stejný problém nebo víte jak na to… Máme vířivou vanu (nepořizovali jsme si ji my, už v bytě byla), nikdo nám neporadil, jak vyčistit ty vířivé trysky - prostě jak z nich dostat ten nechutný kal… Nevíte některá jak na to? Děkuji
Tak to nepůjde, ty trysky jsou z boku vany… ale i tak díky… ![]()
Zozole píše:Ropuška_M píše:Na to máme speciální čistící tablety. Min. 1× za měsíc se vana napustí plná, dá se do ní tableta, roszpustí se a nechá se alespoň 10-15 minut bublat. Pak se vše vypustí, vana se opláchne a do sucha vytře. Navíc u vany po každém koupání vypustíme z trysek dole vodu (zapneme víření na prázdno) a vytřeme ji do sucha. Je to sice pakárna, dělat to každý den, ale je to otázka tak dvou minut a vana je krásně čistá pořád
A kde je dostanu koupit a jak se jmenují? Děkuji ![]()
Ropuška_M píše:Zozole píše:A kde je dostanu koupit a jak se jmenují? DěkujiRopuška_M píše:Na to máme speciální čistící tablety. Min. 1× za měsíc se vana napustí plná, dá se do ní tableta, roszpustí se a nechá se alespoň 10-15 minut bublat. Pak se vše vypustí, vana se opláchne a do sucha vytře. Navíc u vany po každém koupání vypustíme z trysek dole vodu (zapneme víření na prázdno) a vytřeme ji do sucha. Je to sice pakárna, dělat to každý den, ale je to otázka tak dvou minut a vana je krásně čistá pořád
My máme vanu zn. RIHO a tablety jsou stejné značky. Přítel je kupoval tam kde tenkrát i vanu, takže speciálka na sanitu. Zkus je najít na netu, ale možná je seženeš i v obchodech typu OBI, Baumax apod. kde se prodávají taky doplňky do koupelen.
Jmenují se: RIHO clean, čistící tablety hydromasážních systémů van. V balení máme 75 tablet, ale kolik to stálo bohužel nevím, přítel to kupoval a nepamatuje si to.
Jen dobrou radu - čištění se opravdu vyplatí, protože pak vám bude vana sloužit dlouho a dobře. My jsme to dělali tak, že jak „jsme se vyvířili“, dopustila se vana, dala se do ní tableta a proběhl čistící proces.
Hodně štěstí a kdybys měla ještě nějakou otázku, klidně napiš SZ ![]()
Jestli se můžu zeptat těch co používají ten ocet, tak jak ho dávkujete do těch rozprašovačů, že bych to taky zkusila.
Od oka - půlka vody, půlka octa, asi 3 kapky aroma oleje, mám malý rozprašovač, cca 3 nebo 4 dcl. Používám na kachle v kuchyni, pracovní plochu, sporák, troubu, vanu, umyvadlo, zrcadla, okna, nerez plochy. Do záchodu liji ocet neředěný.
Jestli chceš fakt něco účinného a bez drhnutí, kup PULIRPID http://www.novaline.cz/…d-750-ml.jpg
Budeš nadšená. Sice strašně smrdí, ale za tu „bezpracnost“ to stojí. Na vodovodní baterie a špinavou vanun neznám nic lepšího ![]()
Tak jsem zkusila ten ocet a po delším mytí nechává mastné skvrny.Nemám tam přidat ještě trochu Jaru třeba? ![]()
Paťka08 píše:
Tak jsem zkusila ten ocet a po delším mytí nechává mastné skvrny.Nemám tam přidat ještě trochu Jaru třeba?
Ahoj.My máme teda zase extrémě měkkou vodu. Konvici není potřeba vůbec vyvařovat. Ale fleky na bateriích a kapky jsou všude. Ted jsem si koupila z DM od té jejich značky octový čistič, je to s vůni jablka a je suprovej. A baterie kolikrát přeleštím čističem na okna a v životě se tak neleskly ![]()
Ahoj.My máme teda zase extrémě měkkou vodu. Konvici není potřeba vůbec vyvařovat. Ale fleky na bateriích a kapky jsou všude. Ted jsem si koupila z DM od té jejich značky octový čistič, je to s vůni jablka a je suprovej. A baterie kolikrát přeleštím čističem na okna a v životě se tak neleskly ![]()
ahoj já na todle používám rinGO přírodní octový čistič mají různé vůně a nesto jí to moc. kupuji to v makru
Prosím o radu: má někdo zkušenosti s mytím plastové vany? Cif funguje dobře, ale bojím se poškrábání. Zkoušela jsem ocet, ale zdá se mi být agresivní. Citron moc nepomohl. Neustále láteřím, aby se vana oplachovala, aby se používala pěna do koupele, ale je to jako hrách na zeď.
Děkuji.
Ahoj my máme plastovou vanu pátým rokem a myju jedině Cifem. A nezdá se mi že by byla poškrábaná.