Jak umýt vanu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
5.5.12 11:52

Vzít na to nějaký čistič, co smrdí jakoby po alkoholu - něco jako Okena - napdá mě BRIL nebo LARRIN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
5.5.12 12:24

Já teda nemám plastovou, ale když už něco potřebuju opravdu umýt, tak používám Bref na záchod - bílý. :oops: Máme v bytě snad století starý dřez a byl opravdu v nechutném stavu a jednou mi už ruply nervy a říkala jsem si, že když je záchod po Brefu tak hezký, tak to zkusím. Jsem to tam nalila, opatlala strany, šla si sednou k TV, zapoměla na to a ráno jsem měla pocit, že nám někdo vyměnil dřez. Vůbec jsem netušila, že nemá být hnědý, ale světlounce béžový. :roll: :lol: Jsme ho tu už hnědý vyfasovali a flekatý.. od té doby čistím běžnými čističi, ale když něco fakt potřebuju vyčistit hloubkově, tak bílý Bref.. Navíc voní silně dezinfekčně a já jsem na dezinfekční vůni úchyla a voní mi to. :lol: Pozor na ty barevné! Zabarvují!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
5.5.12 14:23

Vanu umyvam octovou vodou, to same baterie. Sem tam odsroubuju ty konce a taky namocim do octa.
Takova finta na baterie, kterym se to sitko neda odsroubovat je: nalit ocet do igelitoveho sacku, nasunout na baterii a prichytit gumickou. Tak po pul hodine sundat a docistit treba starym kartackem na zuby.
Co mi teda piluje nervy je ten prostor mezi baterii a zdi resp. koncem umyvadla, tam mi nedosahne zadny kartacek a vzdycky je tam takovy prouzek usazeneho vodniho kamene. Cim to cistite vy?
Sprchovy zaves musim sem tam postrikat savem do koupelny, protoze se tam delaji flicky plisne. Po tom savu to krasne zmizi. Ale strasne to smrdi.
Zachod: vyleju pul flasky octa, necham pusobit a jde to krasne dolu. Existuji na to primo i tablety. Jmenuje se to Tornado, ale je to desne drahy. Takze za me ocet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.5.12 19:55

2 citrony

Ahojky, díky všem za radu :D . Riskla jsem to, už jsem se na vanu nemohla dívat.
Hned, jak jsem si tady přečetla příspěvky a popsala ten můj problém, tak jsem rozpůlila 2 velké šťavnaté citrony a pořádně jimi vanu „žmudlala“. Přidala jsem trochu koup. pěny a nechala tak 10 minut. Pak jsem hadříkem pokračovala. Trochu to pěnilo, ale dolů to fakt šlo!!!! :lol: Je jako nová! Takže doporučuji. Drbala jsem poctivě něco přes hoďku, ale stálo to za to. Máme velkou rohovku, tak ručičky dostaly zabrat. Minule jsem citronem jen trochu vanu přejela a to bylo málo. A že byla !!!! :lol: Tak teď budu řešit problém, jak donutit chlapa, aby po sobě vanu oplachoval. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
5.5.12 19:59
@Aktiyata píše:
Ahojky, díky všem za radu :D . Riskla jsem to, už jsem se na vanu nemohla dívat.
Hned, jak jsem si tady přečetla příspěvky a popsala ten můj problém, tak jsem rozpůlila 2 velké šťavnaté citrony a pořádně jimi vanu „žmudlala“. Přidala jsem trochu koup. pěny a nechala tak 10 minut. Pak jsem hadříkem pokračovala. Trochu to pěnilo, ale dolů to fakt šlo!!!! :lol: Je jako nová! Takže doporučuji. Drbala jsem poctivě něco přes hoďku, ale stálo to za to. Máme velkou rohovku, tak ručičky dostaly zabrat. Minule jsem citronem jen trochu vanu přejela a to bylo málo. A že byla !!!! :lol: Tak teď budu řešit problém, jak donutit chlapa, aby po sobě vanu oplachoval. :cert:
:pankac: :pankac: taky se na to vrhnu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
5.5.12 20:05

No ja bych k tem citronum pridala sodu. Hezky to peni a hlavne cisti. Jsem zapomnela, ze ja tak napr. cistim drez v kuchyni, kdyz nemam naladu na octovy smradecek :mrgreen:
Jinak, kdyz uz budes nutit chlapa, aby vanu oplachoval, tak mu vraz jeste hadr do ruky a at ji otre aspon po okrajich. Pak se neusazuje tak strasne vodni kamen a nemusi se to pak tak casto drhnout. Ja trebas nechapu, jak je to mozne, ale u nas se nam na okraj vany normalne prasi… :think: , ale kdyz se to po sprchovani otre, tak je vanicka jako nova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.5.12 20:18

Soda - prášek do pečiva

To je nápad! Když připálím hrnec, tak do něho dávám trochu teplé vody a nasypu prášek do pečiva nebo sodu. Nechám uležet a pak houbičkou vydrbu. Když to ještě není ono, tak znovu. Drahá polovička seděla v kuchyni u noťasu, papiňák si povídal, zazvonil budík na sporáku, ale že by drahoušek vypnul sporák?
Nenenene, nic takového se nekonalo. Pak se holt připálil tak, že už v něm vařím jen psům....... :zed: Nepomohlo nic. Ani špachlte. Naši zlatí kluci, co bychom si bez nich počaly? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.5.12 20:54

Mám akrylátovou vanu a umyla jsem ji asi za 10Kč, to jsou ty dva citrony. Bez rukavic a ve vaně jsem stála bosky a nic se mi nestalo :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.5.12 14:50

Pročetla jsem diskuzi a nikdo to nepsal.

Máme starou vanou a důkladně jsem jí vyčistila pemzou na paty. Musí být přírodní.
Viděla jsem to v jednom pořadu o uklízení, tak jsem vyzkoušela. Měla jsem strach, abych ji nepodřela, zkusila jsem nejdřív na malém kousíčku. Je fakt, že na celou vanu padla celá pemza, ona se hodně odírá. Ale vana byla jako nová. Takové ty skvrny od vodního kamene byli fuč. Jinak ne vše užívám Domestos a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
14.6.12 22:43

Fixinela :mrgreen: fakt funguje :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
15.6.12 07:35
@vesna píše:
Bydlíme u tchýně a je tu stará klasická drsná vana a baterie s kamenem a jediné co mi na to zabírá a všechno 100%ně vyčistí je klasická Fixinela na vodní kámen a bakterie (růžovo-modrá láhev). :palec: :pankac:

Fixinela je opravdu vbýbornááááá!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
15.6.12 07:47

Jen pozor musí být přírodní a většinou se na tu vanu vypotřebuje skoro celá. Alespoň u nás jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.6.12 07:50

Já teda vanu drhnu zásadně pracím práškem, dělá to tak mamka i babička a fakt to pomáhá a vana je krásně čistá, lesklá a voňavá. Máme hodně tvrdou vodu a ničím jiným se mi zatím tak nepoštěstilo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
15.6.12 07:54

@RyBANA tak toto zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.2.14 09:49

Musím vás dočíst