Jak upravit a připravit čerstvého lososa

13496
23.12.10 10:02

Jak upravit a připravit čerstvého lososa

Ahoj holky
mam dotaz..
koupili jsme na Stedry den cerstveho lososa(chtelo to nejakou zmenu)a premyslim jak ho „nachystat“.
Ja moc pach rybiny nemusim,takze jak se toho zbavit?
A asi ho uz vecer nalozit?Zrejme jen posolit,potrit olejem a osolit?
Dekuji

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

11408
23.12.10 10:12

ja lososa vzdycky zbavim kuze, okorenim a posypu (obalim) hladkou moukou a osmazim na masle, je vyborny a necitim tam zadnou rybinu :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
27303
23.12.10 10:20

Zrovna včera v „Prostřeno“ na Primě dělala holčina lososa s bylinkovou omáčkou a bramborama, vypadalo to moc hezky a všem to tam chutnalo.

http://www.iprima.cz/…tky-z-lososa

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.10 10:32

Peču v alobalu- osolím, opepřím, potřu rozetřeným česnekem,petrželka/ jiné bylinky a pár šupinek másla.
Zabalím, dám do zapékací misky a peču při 200°C cca 20 min. Je to jednoduché a hlavně není další tři dny cítit, že jsme měli rybu :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.10 10:32

Ehm, se mi to nějak zmnožilo…

Příspěvek upraven 23.12.10 v 11:05

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.10 10:32

..

Příspěvek upraven 23.12.10 v 11:05

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.10 10:33

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4990
23.12.10 11:06

my meli nedavno celeho cerstveho a citit nebyl, sundala jsem kuzi, nakrajela na podkovy, pinzetou vytahala kosti a klasika trojobal, byl krasne stavnaty a ta barva :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15055
23.12.10 11:20

co se týče pachu rybiny-pokapat citronem anebo namočit do mléka

Příspěvek upraven 23.12.10 v 11:22

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.12.10 11:21

Losos rybinou moc nezavání. Stahovat kůži je škoda, ta je moc dobrá a drží rybu krásně pokupě. Začni tím, že ho pokapeš citronovou šťávou (klidně ho v ní nech v lednici), nesolit předem. Jestli je celý kuchaný můžeš ho upéct s bylinkama, ale já mám nejraději na porce a jen tak tst tst na pánvi. Solit klidně až na pánvi a k tomu je dobrý třeba jen dresing z olivového oleje, citronové šťávy a kopru nebo blinkové máslo nebo holandská omáčka s koprem nebo nějaká smetanová (ale jsem určitě pro kopr, k lososovi jde báječně).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.12.10 11:22

Kůži není potřeba sundávat, naopak je to dobrá ochrana masa před vysušením, když se griluje nebo peče. Celkem nezáleží, jestli máš podkovy nebo podélné kusy ryby. Stačí osolit, opepřit a hodit pod gril do trouby nebo na lehce naolejovanou pánev. Maso se nesmí dělat moc dlouho, pak je to suché, takže na pánvi max. 2 minuty z každé strany a pod grilem podobně. Vprostřed by měl zůstat tmavší, než u krajů, maso by mělo zůstat trošku pružné, ne tuhé, to už je moc. No a potom ho ráda podávám s různými studenými omáčkami, výborná je třeba domácí bylinková majonéza, nebo stačí rozpuštěné máslo a do toho libovolné bylinky. Podávat nejlíp s brkaší, bramborami nebo kroketami, lze i br. salát. Plus nějaká dušená a čerstvá zelenina jako příloha.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1927
23.12.10 11:45

Já ho nejradši v páře a solit až pak :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10468
23.12.10 12:25

Já filet naporcuji na jednotlivé porce, pokapu citronem, posolím, trochu rozmarýnu, omotám kolem porcí pancettu a peču jenom krátce v troubě (do nádoby na pečení cáknu olivový olej). Mňam, už se na zítra těším :mrgreen: .

Jo, když nemáš pancettu tak třeba sušenou šunku. Rozhodně ne anglickou a podobný srágory, to fakt není na lososa moc dobrý.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10837
23.12.10 13:15

Tak my ho měli zrovna včera - stáhnu z kůže a nakrájím na 3 cm široké proužky, zakápnu cintronem,lehce posolím a na troše másla osmažím na pánvi ze všech stran - fakt jen 2 minutky z každý. V mezičase si smíchám zakysanou smetanu s trochou česneku, pepře, soli a citronu. Na talíř dám na malé kousky natrhaný ledový salát, nakápnu tou zakysanou smetanou, na to losos a jako příloha francouzská bageta lehce mázlá máslem - fakt ňamka :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.12.10 13:17

já myslím, že nakládat lososa dopředu je úplná škoda. Dáváme si ho často a rybinou teda cítit vůbec není. Děláme ho úplně na přírodno, na máslo a nechat normálně opražit, ne moc, aby se nevysušil. Solíme až pak. Je to žrádlo :huban: A ještě samozřejmě na grilu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama