Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím moc o rady, jsem už zoufalá.. Malý má příští týden 4. měsíce a spánek katastrofa. Už nevím, jak dál. Nechce mi usnout vůbec. Nošení na rukou nezvládám, má skoro 9 kilo. Hlazení, dudlík a dát do postýlky taky nic. Jediné, co občas zabere, je ho uhoupat v houpátku, ale jakmile jej přendám do postýlky, tak se za 5-10 minut vzbudí.
Dětská lékařka nám doporučila kozlík lékařský, ale to taky nepomáhá.
Moc Vás všechny prosím o rady.
V noci vzit k sobe, pres den kocar nebo nositko, zkousela jsi?
@Mamča027 do konce čtvrtého jsem výhradně nosila v šátku a nositku. v noci tou dobou začala spát se mnou- pricucla se a když usnula tak s ni hlavně nehnout. Uspavat v leze na posteli. Když na rukách tak ve spacim pytli at nemá změna teploty při odlozeni
Nositko. Vnuka tak uspavaji i ted v roce. Nebo v kocarku. A vetsinou spi v obýváku s nimi, nez jdou spat. Nechce byt v postylce
Nechala bych ho spát v tom houpatku.
a neuspáváš ho moc „brzo“. U dětí se mi to v tomhle věku lámalo a je potřeba, aby byly fakt unavený. Tzn ne, že si kňournou a promnou očka. Ale fakt hotový. Jakmile nezabere dítě do několika málo minuty, tak přestávám uspávat a jdu ho ještě trochu utahat. Chrastit, nosit, opičky, zrcadlo, říkanky, cokoliv, co ho ještě zabaví. A zkusit potom uspávat znova.
Co zkusit uspat na gymnastickym balónem ty vlastně sedíš a poskakujes dítě mezi tím usne, ale pak je nejhorší přendávání do postýlky to jsem vždy skoro ani nedychala ![]()
Ahoj holky, nemáte prosím nějaký zaručený tip jak uspat dítě v kočárku? Naše dcera má 2.měsíce a vydrží tam pouze půl hodiny a potom hrozný řev, popřípadě, aby si oblíbila čepičku?
Děkuji
@Iveťulk píše:
Ahoj holky, nemáte prosím nějaký zaručený tip jak uspat dítě v kočárku? Naše dcera má 2.měsíce a vydrží tam pouze půl hodiny a potom hrozný řev, popřípadě, aby si oblíbila čepičku?
Děkuji
Kočár prostorný, pohodlný, dítě zabalené, ale ne udusene. Perovaci, jezdit nebo nechat stat venku na vzduchu pod dohledem. Někdy děti líp spí, když je chladněji.
Čepičky byly dobré bavlnene, zavazovaci. Na ty se pak vázaly teplejší nebo se dávala kapuce. Jak se projevuje neoblibenost čepičky?