Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky jak uspáváte svá miminka? Dcera zatím usínala jedině u kojení, jenže tomu chci zamezit aby uměla usínat sama aby jí třeba mohla hlídat babička atd ale taky, že to na ní přestává zabírat (když mi usne u prsa a já se odtáhnu hned se vzbudí a brečí (hlad nemá) Je to u nás jak kdy, převážně jí ted uspávám fénem nahraným z webu uspavac. cz.. a hladím jí a ona usne ale někdy to trvá i dvě hodiny a celé ty dvě hodiny pláče ne v kuse, ale třeba poplakává pak už jen naříká a usíná a pak zase pláče pak jen kouká a pořád dokola, dudlíka mi odmítá..občas když mi ho vezme ta se ududá a spí tudíž by byl dudlík u nás uplně nejlepší ale bohužel no nechce ho.. Ale dá se říct, že spíš tim vším po těch skoron dvou hodinách se vyčerpá a usne.. Nechci abyste mi psaly co dělám nedělám špatně nebo klidně ale NEREJPAT!!! Má hlavní otázka i nadpis téma jak uspáváte vy?
Po obědě si jdeme lehnout spolu do velké postele, tam se tulíme a malej (2 roky) do půl hodiny usne. Večer usíná sám v postýlce - ale je fakt, že jsme začínali tím, že ho do postýlky dával tatínek (když jsem ho tam dala já, tak řval a chtěl, abych u něj byla). Ale pak si zvykl usínat sám… Taky nepíšeš, kolik let je dcerce.
Je omlouvám se, dcerce je 5 měsíců.. je malá takže nic nehrotím vůbec, jen bych ráda aby pak ze mě nebyl chodící dudlík
Hodně jsem četla že pomohlo když uspával tatínek.. bohužel my jsme bez tatínka..
Protože mi to tu zblblo, ale ostatní témata už jsem nahlásila a požádala adminy o smazání
To je jeste malicka. A ona ti u vecerniho kojeni neusne? Nebo usne a jakmile jdes pryc tak se vzbudi?
@Pomka Usne ale pak se vzbudí.. nejraději by mě pořád dudala.. jenže já u ní nemužu ležet třeba do půl noci, musím tkaé něco udělat doma a ten dudlík ajk jsme psala mi nevezme a přitom b yjí tak krásně pokaždý uspal ![]()
Je maličká..a to že tě má jako dudlík je jenom období. třeba jí rostou zuby, nebo tak. nejmenší syn měl taky obdoíb, asi týden, 14 dní, kdy jak se probudil, a nebylo na dosah prso, tak ječel jak siréna, co 10 minut jsem ho chodila kojit, po pár dnech nebo týdnech to zase přešlo. a stačilo ukojit, a spal.
Ja ti dobre neporadim, protoze jsem to mela stejne a asi nechces radu, abys to vydrzela
ja malou opatrne prendala do postylku a kdyz se probrala, tak znovu uspat. Kdyz uz jsem ji prendat ve spanku nedokazala, nechala jsem ji v nasi posteli. Kdyz chtela v noci napit nebo proste prso, dala jsem. Ted uz je tedy vetsi, prso ji davam vzdy pred spanim (jeste pije mleko), ale v noci ji uz prso nedam - ale da se to uz vysvetlit. Malymu miminku to nevysvetlis.
Od narozeni jsem to mela se synem stejne jako @JayLee jen s tim rozdilem, ze nikdy nevzal dudlika a misto usinacka jsem poustela strojek z kolotoce.
Kojený byl do 32 m, ale nikdy jsem u prsa neuspávala ani na rukách.
Příspěvek upraven 02.04.16 v 17:59
Nevím, dcera má skoro dva a stále uspávám u prsa
no problem, a když někam jdu tak ji v pohodě uspí tatínek, buď v šátku nebo v posteli. Nemám potřebu cpát dítěti dudlík co nikdy nechtěla však prsa mám pro ni. A nevím kolik tvé malé je, ale babičce ji na hlídání nedám ještě dlouho ![]()
Je to těžký, kamarádku takhle malá ožužlávala pomalu do roka, třeba 20× za noc si jen cucla a usnula a po čtvrt hodině zase… bylo to pro ní dost vyčerpávající, když se pořádně nevyspala a pak to odnaučování bylo docela kritický… takže já chápu, že se to snažíš vyřešit teď… nejsem rozhodně pro to, nechat dítě vyřvat do padnutí, ale to, že hledáš alternativu, jak jí naučit usínat samotnou, chápu… a držím palce ![]()
My dáme malého do postýlky, dostane dudlík a oblíbeného plyšáka, přečtu pohádku, srovnám ho v postýlce, nejrůzněji po ni cestuje, prikryju, natáhnu kolotoč, když byla tma, rozsvítila jsem lampičku promítajíci hvězdičky na strop. Pak už jen odejdu a Kuba si usne. Takhle je začali v pátém měsíci, zpočátku jsem ho držela za ruku a většinou usnul už u pohádky. Přes den nečtu pohádku, jen natáhnu kolotoč a zapnu pejska od FP, to nám funguje asi od 6. měsíce ![]()