Jak vaříte s dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1059
5.7.22 18:52

Vse delam s malym. Kdyz byl malinky tak sedel na lince a mlatil vareckou, hral si s kastrolem, pozdeji pomahal neco nekam dat atd. Cca od 10 mesicu v ucici vezi… michat, prendavat mouku atd…
Ted je mu 2,5 vicemene mu ukazuju co kam dat a takto si vari… sice pak hodinu uklizime :mrgreen: ale co uz.
Kdyz spi tak pracuji, na domaci prace cas neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
5.8.22 13:32
@Capricorn61 píše:
Nase kuchyn vypada jak minove pole. Vsechny dozy, hrnce, varecky, metlicky jsou ditetem vykramovany a tim se zabavi, zatim co ja si bez otravovani v klidu varim. Akorat po vareni musim uklidit zem, ale to mi problem nedela. :nevim:

Tak přesně tak to máme taky :D A taky není problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
5.8.22 13:35
@Capricorn61 píše:
Nase kuchyn vypada jak minove pole. Vsechny dozy, hrnce, varecky, metlicky jsou ditetem vykramovany a tim se zabavi, zatim co ja si bez otravovani v klidu varim. Akorat po vareni musim uklidit zem, ale to mi problem nedela. :nevim:

Přesně takhle to bylo u nás. Vykramovala vše, ale tím se vlastně zabavila, smrdlala si tam s plastovym a dřevěným nářadím a já zatím uvařila. Ze byla práce pak navíc.. no byla no..ale lepší toto než nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.22 15:21

My měli doma cestovní postýlku v kuchyni, kde malý byl po dobu vaření. Viděl, co se děje a byl v bezpečí

• Citovat
  • Upravit
35
16.2.25 23:39

Holky, ráda bych trochu oživila diskusi, protože je to u nás zrovna aktuální téma. Jak zvládáte vaření s dětmi, aby to nebylo jen o nepořádku a chaosu, ale taky o zábavě a učení? Máte nějaký osvědčený systém, jak děti zapojit do přípravy jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.25 21:03

@Hlaváčka Já jsem to u nás vyřešila učící věží. Je to fakt super pomocník. Děti mají na vše perfektní výhled a mohou se zapojit, aniž by se ti neustále motaly pod nohama a dožadovaly se zvednutí. Pořídila jsem ji od petinky, protože je to snad jediná věž, kterou jsem našla, co má možnost zabezpečení ze všech 4 stran, takže se hodí už i pro menší děti, co se třeba teprve naučily chodit, ale ještě nejsou úplně stabilní. Má i nastavitelnou výšku, takže je to věc, co využiješ dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová