Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám problém, letos se nám doma objevily mravenci, zjistila jsem že vylézají škvírkou mezi linem a zárubní lištou, takže jestli mají pod linem nějaké hnízdo nezjistím, docela jsem z nich už zoufalá, sypala jsem jim kolem vchodu takový ten modrý prášek a nic, mravenci pořád nic, potom jsem se dozvěděla že je dobré, rozdrtit hřebíček, i to jsem udělala a nasypala jsem ho k vchodu a na na různá 2 další místa, to už se na 2 dny ztratily, tak už jsem myslela že jsou pryč, ale večer nechal starší syn na kuch. lince otevřenou šťávu a do rána jich tam bylo opět tak cca.30 znovu spadlých a do toho nám začal mladší syn lézt, takže tam nechci už raději sypat nějakou chemii a raději něco přírodního, co opravdu bude fungovat, proto bych byla ráda za koukoli radu.
Ze zkusenosti vim, ze nic prirodniho nepomaha, chemie je spolehliva…my ted koupili takove domecky, tam mravenec vleze, a otravi se. ale je to asi na delsi dobu, stav mravencu se snizil, ale porad byli…
nejlepsi vzdy bylo, je vystrikat, vyvetrat, a hned nekam odjet a pak setrit ![]()
@korunkaa nám pomohl jedině dehmyzátor- jsem blbá, zaboha si teť nevzpomenu na to slovo
tvrdil nám, že to je neškodné, nevadí to ani zvířatům, v té době jsme ještě prcka neměli.. je to postřik, stálo nás to cca 1000kč a fakt byl na rok klid. No jinak jsem zkoušeli vše možné z drogerie- spreje, prášky, granulky a nic nepomohlo. Hřebíček taky bez efektu
Jéé já mám stejný problém a taky nevim jak se jich zbavit. Mě tu bydlí už od zimy a žádné raidy a babské rady nepomohly, takže mě tato diskuze zajímá…Nám také lezou škvítou mezi dřevěnýma podlahama a dokonce tady už mají i mladé…
Svagr takhle jednou slysel v radiu radu na hmyz- trochu vody a do nej hrebicek, je fakt, ze uz jim do baraku nevletela jedina moucha, ale nevim jak na mravence, ty doma nemeli, ale muzes zkusit
@suik no mě nepomáhají ani boudičky a když jsem stříkala raid tak si v klidu ťapaly dál…
My máme každej rok mravence na zahradě
občas se rozhodnou a štrádujou si to ve velkým k nám do baráku. Loni jsme přišli na to, že prostě na ně zabírá nejúčiněji prášek na vosy a sršně. Nic přírodního nepomůže, to jsem vyzkoušela ve skleníku, rpostě ne, nevadí jim nic
Takže jedině chemie a fakt tenthle prášek je suprovej, zhebli než vylezli jeden schod. a nechali jsem to jen lehce zametené a fungoval až do prvního deště ![]()
@korunkaa jen dodám- ty mravence to nezabilo, jen nám pak nelezli do bytu, ale začali chodit k sousedům. Nelezli nám tam pak ani pavouci, nic, jen to postříká
@nejvíczoufalá píše:
@korunkaa jen dodám- ty mravence to nezabilo, jen nám pak nelezli do bytu, ale začali chodit k sousedům. Nelezli nám tam pak ani pavouci, nic, jen to postříká
No tak si prosím tě vzpomeň, jak se to jmenovalo. a hooonem, už je teplo a máme po baráku pavouky, ale fakt pavouky a jestli to na ně zabralo, tak to vystříkám úplně všude ![]()
Podle maminky na ně funguje sůl. Mně se ty svině podařilo vyhubit tak - že jsem místo, kde se mi množili, vystříkala hubícím sprejem a ty mrtvoly tam nechala.. Oni se přesunuli jinam, tam jsem udělala to samé.. a takhle se to stalo několikrát, až už k nám přestali lézt úplně - oni jsou celkem chytří, takže ty mrtvoly je varují.. Ale je to za cenu toho, že nějaký měsíc, dva, máte v místnosti na různých místech postříkané chcíplé mravence ![]()
Zrovna včera jsem je v bytě likvidovala
Pomohl jen Biolit a Savo. Zkoušeli jsme všechno možný, ale nic přírodního a takový ty domečky nezabrali. Takže jsem syna poslala k babičce a celej byt vysavovala a různý mezery postříkala Biolitem. Ty naši mravenci si prokousali dokonce díru i zdí
Ale vždy pomůže jen tohle…
Já jsem sypala do linky a do spárů v podlaze prášek do pečiva
poradila mi to tenkrát mamka a musím říct, že to taky pomohlo, přes něj nešli a pak se někam vypařili ![]()
@araw tak to ti nepovím jak se to jmenovalo. zavolali jsme si toho- jak se sakra jmenuje??
on přijel, nemíchal si postřik a stříkal to takovým tím, jak se tím stříká třeba randap.. postříkal všechny místnosti tam kde by mohle vylézat- okna dokola, zárubně, pooje po celém obvodu. moment, já najdu jak se jmenuje
ale fakt to na rok zabralo ![]()