Jak vyhubit doma mravence?

228
22.4.13 09:30

Jak vyhubit doma mravence??

Dobrý den, mám problém, letos se nám doma objevily mravenci, zjistila jsem že vylézají škvírkou mezi linem a zárubní lištou, takže jestli mají pod linem nějaké hnízdo nezjistím, docela jsem z nich už zoufalá, sypala jsem jim kolem vchodu takový ten modrý prášek a nic, mravenci pořád nic, potom jsem se dozvěděla že je dobré, rozdrtit hřebíček, i to jsem udělala a nasypala jsem ho k vchodu a na na různá 2 další místa, to už se na 2 dny ztratily, tak už jsem myslela že jsou pryč, ale večer nechal starší syn na kuch. lince otevřenou šťávu a do rána jich tam bylo opět tak cca.30 znovu spadlých a do toho nám začal mladší syn lézt, takže tam nechci už raději sypat nějakou chemii a raději něco přírodního, co opravdu bude fungovat, proto bych byla ráda za koukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
22.4.13 09:35

Ze zkusenosti vim, ze nic prirodniho nepomaha, chemie je spolehliva…my ted koupili takove domecky, tam mravenec vleze, a otravi se. ale je to asi na delsi dobu, stav mravencu se snizil, ale porad byli…

nejlepsi vzdy bylo, je vystrikat, vyvetrat, a hned nekam odjet a pak setrit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.13 09:36

@korunkaa nám pomohl jedině dehmyzátor- jsem blbá, zaboha si teť nevzpomenu na to slovo :mrgreen: tvrdil nám, že to je neškodné, nevadí to ani zvířatům, v té době jsme ještě prcka neměli.. je to postřik, stálo nás to cca 1000kč a fakt byl na rok klid. No jinak jsem zkoušeli vše možné z drogerie- spreje, prášky, granulky a nic nepomohlo. Hřebíček taky bez efektu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
22.4.13 09:37

Jéé já mám stejný problém a taky nevim jak se jich zbavit. Mě tu bydlí už od zimy a žádné raidy a babské rady nepomohly, takže mě tato diskuze zajímá…Nám také lezou škvítou mezi dřevěnýma podlahama a dokonce tady už mají i mladé…

• Citovat
  • Upravit
11522
22.4.13 09:38

Svagr takhle jednou slysel v radiu radu na hmyz- trochu vody a do nej hrebicek, je fakt, ze uz jim do baraku nevletela jedina moucha, ale nevim jak na mravence, ty doma nemeli, ale muzes zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1

@suik no mě nepomáhají ani boudičky a když jsem stříkala raid tak si v klidu ťapaly dál…

• Citovat
  • Upravit
17013

My máme každej rok mravence na zahradě :pocitac: občas se rozhodnou a štrádujou si to ve velkým k nám do baráku. Loni jsme přišli na to, že prostě na ně zabírá nejúčiněji prášek na vosy a sršně. Nic přírodního nepomůže, to jsem vyzkoušela ve skleníku, rpostě ne, nevadí jim nic :pocitac: Takže jedině chemie a fakt tenthle prášek je suprovej, zhebli než vylezli jeden schod. a nechali jsem to jen lehce zametené a fungoval až do prvního deště :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@korunkaa jen dodám- ty mravence to nezabilo, jen nám pak nelezli do bytu, ale začali chodit k sousedům. Nelezli nám tam pak ani pavouci, nic, jen to postříká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.4.13 09:43
@nejvíczoufalá píše:
@korunkaa jen dodám- ty mravence to nezabilo, jen nám pak nelezli do bytu, ale začali chodit k sousedům. Nelezli nám tam pak ani pavouci, nic, jen to postříká

No tak si prosím tě vzpomeň, jak se to jmenovalo. a hooonem, už je teplo a máme po baráku pavouky, ale fakt pavouky a jestli to na ně zabralo, tak to vystříkám úplně všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
22.4.13 09:44

Podle maminky na ně funguje sůl. Mně se ty svině podařilo vyhubit tak - že jsem místo, kde se mi množili, vystříkala hubícím sprejem a ty mrtvoly tam nechala.. Oni se přesunuli jinam, tam jsem udělala to samé.. a takhle se to stalo několikrát, až už k nám přestali lézt úplně - oni jsou celkem chytří, takže ty mrtvoly je varují.. Ale je to za cenu toho, že nějaký měsíc, dva, máte v místnosti na různých místech postříkané chcíplé mravence :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4246
22.4.13 09:46

Zrovna včera jsem je v bytě likvidovala :zed: Pomohl jen Biolit a Savo. Zkoušeli jsme všechno možný, ale nic přírodního a takový ty domečky nezabrali. Takže jsem syna poslala k babičce a celej byt vysavovala a různý mezery postříkala Biolitem. Ty naši mravenci si prokousali dokonce díru i zdí 8o Ale vždy pomůže jen tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.4.13 09:53

Já jsem sypala do linky a do spárů v podlaze prášek do pečiva :mrgreen: poradila mi to tenkrát mamka a musím říct, že to taky pomohlo, přes něj nešli a pak se někam vypařili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.13 09:54

@araw tak to ti nepovím jak se to jmenovalo. zavolali jsme si toho- jak se sakra jmenuje?? :) on přijel, nemíchal si postřik a stříkal to takovým tím, jak se tím stříká třeba randap.. postříkal všechny místnosti tam kde by mohle vylézat- okna dokola, zárubně, pooje po celém obvodu. moment, já najdu jak se jmenuje :mrgreen: ale fakt to na rok zabralo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
22.4.13 09:56

@nejvíczoufalá Tak to by mě taky zajímalo co to bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.13 09:56

@araw tak asi hledej dezinsekce.. :)

• načítám...