Jak vypočítat správnou gramáž surovin v jídle na porci ?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.18 10:21
Jak vypočítat správnou gramáž surovin v jídle na porci ?

Ahoj,
Potřebovala bych poradit jak vypočítat správnou gramáž každé suroviny v jídle.
Příklad dnes vařím rizoto, jak mám vypočítat gramáž všech surovin na porci? ( Kolik g masa, zeleniny.. je v porci )

Reakce:
 
Jana525
Závislačka 4865 příspěvků 12.08.18 10:26

Zvazit suroviny celkove v celem jidle ? A pak to vydelit poctem porci ?

Muzu se zeptat k cemu to potrebujes ? Jeste bych chapala pocitani, cukru, tuku a proteinu

 
TMana
Zasloužilá kecalka 862 příspěvků 12.08.18 10:26

https://cs.wikipedia.org/…%9Blen%C3%AD

 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.18 10:32
@Jana525 píše:
Zvazit suroviny celkove v celem jidle ? A pak to vydelit poctem porci ?Muzu se zeptat k cemu to potrebujes ? Jeste bych chapala pocitani, cukru, tuku a proteinu

Super děkuji . Do tabulek . Nedávám tam jídlo jako takové že napíšu třeba to rizoto a kolik gramů ,ale dávám to tak že dám rizoto a napíšu všechny suroviny a gramáž . Aby tam prostě byli ty hodnoty na tu porci

 
iiiv
Extra třída :D 10955 příspěvků 12.08.18 10:39

tak rizoto těžko spočítáš na přesné gramy, takže jedině vydělit počtem porcí

 
pikola
Neúnavná pisatelka 19262 příspěvků 12.08.18 10:59

Musíš si to vydělit počtem porcí, ale stejně to nebude přesné. Jedině si dělat extra porci pro sebe.

 
ugluk
Hvězda diskuse 43042 příspěvků 12.08.18 11:58

Tak můžeš zvážit jednotlivé suroviny, co tam dáváš, poté zvážit komplet uvařené jídlo (vařením se třeba může zmenšit objem vody), odvážit si porci, co dáváš sobě na talíř, no a pak trojčlenka :) Pokud teda nerozdělíš celou dávku na přesný počet stejně velkých porcí.

 
Anais
Kelišová 5585 příspěvků 25 inzerátů 12.08.18 12:13
@Anonymní píše:
Ahoj,
Potřebovala bych poradit jak vypočítat správnou gramáž každé suroviny v jídle.
Příklad dnes vařím rizoto, jak mám vypočítat gramáž všech surovin na porci? ( Kolik g masa, zeleniny.. je v porci )

Pokud potřebuješ poradit, brambory syrová váha se rovná uvařené, těstovniny ze 100 g syrových máš 200 g uvařených, rýže 5 velkých polívkových lžic syrové je cca 200 g uvařené rýže.
Jinak prostě odvážit jednotlivé suroviny po uvaření…

 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Co když vás auto nechá ve štychu? Nepodceňujte rozsah asistenčních služeb

Myslíte si, že základní asistenční služby obsažené v povinném ručení nebo v... číst dále >

Restaurace bez dětí: Diskriminace, nebo dobrý nápad?

Rozhodnutí Davida Salomona, že děti v jeho restauraci nejsou vítány, se sešlo... číst dále >

Články z Expres.cz

Heroinová Tereza oslavila v cele smutné výročí. Nakazila svého právníka?

Další soud a další zklamání. Češka Tereza (22), která je v Pákistánu obviněná... číst dále >

Dojemný a záhadný vzkaz Plekance: Česko slíbil synům, vrací se i Vondráčková?

Tomáš Plekanec definitivně končí v zámořské NHL a v současné chvíli je na... číst dále >

Články z Ona Dnes

KVÍZ: Kdo byl svatý Martin a co se v jeho svátek jí, pije a dělá?

Po roce 1989 se opět začaly dostávat ke slovu tradice, kterým bývalý režim... číst dále >

Do chladného počasí stačí troje boty. Na kozačky do půli lýtek zapomeňte

Letní střevíčky a žabky jsme už definitivně uložili na dno botníku. Nastává... číst dále >