Jak zpracovat hovězí kýtu?

153
28.5.20 21:26

Jak zpracovat hovezi kytu?

Hezky vecer vsem. Dostala jsem pomerne velke mnozstvi hoveziho, ale nemam moc zkusenosti s jeho zpracovavanim. Konkretne jsou to kostky z kyty z mladeho byka. Planovala jsem udelat klasicky gulas a potom nejakou jeho variantu inspirovanou Francii (s vinem, bylinkami a zampiony). Jen se chci ujistit, ze tomuto typu masa nejvice svedci dlouhe pozvolne duseni. Nebo se pletu? Zatahla bych maso na panvi a pak nechala co nejdele probublavat v omacce. Dekuji za radu, cervene maso nedelam moc casto :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

59603
28.5.20 21:32

@salvatrice jako jo, zpracování ok.. Já si s tím hraju.. Peču na nízkou teplotu několik hodin atd.. :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.20 21:35

Ja nedavno delala tohle a bylo to super, takovy skoro hovezi po burgundsku:
Hovezi kyta
1 cibule
2 mrkve
200ml cervene vino
200g zampiony
1 hovezi bujon
Olivovy olej
Sul
Pepr
Petrzel
Tymian
2 bobkove listy
500ml protlak

Na lzici olivace osmazit maso na kostky jen aby se zatahlo
Maso vyndam a pridat zase do hrnce lzici olivace
Osmazim cibuli s 1 mrkvi na kosticky
Az zezlatne prilit vino a nechat ho odparit
Pridat protlak, hovezi bujon a asi decku vody, poradne zamichat a dat do hrnce zpatky maso
Osolit, opeprit, pridat bobkove listy, tymian a nasekanou cerstvou petrzel
Priklopit a vrazit do trouby vyhrate na 160 stupnu
Oloupat zampiony, nakrajet na ctvrtky a druhou mrkev na kolecka a po hodine pridat do hrnce, zamichat a zase priklopeny vratit do trouby
Za dalsi hodinu odklopit a jeste cca 40minut nechat pect

K tomu stouchacky s parmezanem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.5.20 21:45

@martina.se @Zmatena.prvomatka Moc moc dekuju vam obema, misto vareni s poklickou na lince tedy zkusim soupnout hrnec do trouby. A presne takovy recept jsem si predstavovala, jen jsem si uplne nebyla jista s temi pomery, tak jsi mi udelala zverejnenim velkou radost :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8610
28.5.20 21:56

Když tak skutečný beef bourguignon:

https://cafedelites.com/…bourguignon/

není to tak složitý, jen je s tím hroznýho sraní :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6830
28.5.20 22:16

Mám takovou tu skleněnou zapékací mísu s víkem a dá se v tom dělat cokoliv (musí to být přiklopené), hromadu masa, zeleniny, bylinek, dá se podlít vínem nebo pivem, a zásadní je dělat to na nižší teplotu delší dobu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2008
28.5.20 22:17

Kyta je fajn na omacky, koprovka, krenovka, rajska, houbovka, frankfurtska, stepanska, rozlitany ptacek zatahnout a dusit a nebo dloho pomalu pect a pak si dohrat s omackou.. na duseni na vine pouzivam spise falesnou svickvou, to je pak maso krehke jako dort

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1236
28.5.20 22:40

Guláš z toho každopádně nedělej, tam je potřeba i tuk, na to je kýta moc libová. Nejlépe pečení, ideálně prošpikovat slaninou na začátku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama