Jak zpracovat vaječné bílky?

472
18.1.10 22:08

Jak zpracovat vaječné bílky?

Obracím se na vás s dotazem, jak lze v kuchyni zpracovat bílky? V poslední době se mi stává, že mi zbývají vaječné bílky a já nevím, co z nich udělat a jak je zužitkovat. Poradíte nějaký recept nebo radu, kam je použít?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

23505
18.1.10 22:09

Z bílků dělám kokosky nebo bílkovou omeletu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.1.10 22:13
janine24 píše:
Z bílků dělám kokosky nebo bílkovou omeletu.

To jako omeleta jak je klasická z celých vajec, tak jen z bílků? To vůbec neznám…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.1.10 22:15

No přesně tak, je to jen bělejší a jemnější, jinak všechno stejně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.1.10 22:20

Ještě mě napadá sněhové pečivo - takové ty pusinky, co se suší v troubě. Ze slaného hlavně ta omeleta, míchaná vejce z bílků a asi i fritata.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2073
18.1.10 22:33

Me napada biskupsky (bilkovy) chlebicek. Delam ho vzdy kdyz mi mam moc bilku :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.1.10 22:34
janine24 píše:
a asi i fritata.

a fritata je co? :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.1.10 22:49

španělská omeleta, dáš tam bílky nebo vejce a pak zeleninu, brambory, někdy i luštěniny, podle typu receptu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5158
18.1.10 23:00

bábovka z našlehaných bílků :-) Tu miluju, je o moc lepší, než jakákoli jiná bábovka z celých vajec 8-)

Vetřu se s malým dotazem: nemáte někdo zkušenost, zda jsou bílky „mrazitelné“, resp. jestli po pobytu v mrazáku jsou ještě použitelné a vyšlehatelné???
Díky

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.10 23:52

vulpes já si vybavuju, že doma jsme bílky mrazili, ale co jsme s nima dělali potom, to vůbec netuším, předpokládám, že se vyšlehat daly i tak :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9093
19.1.10 00:50

Ještě jsem slyšela,že se dají usušit a pak opětovně použít.Ale přesně nevím jak na to.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.1.10 10:05

Bílkový chlebíček

9 bílků

32 dkg moučkového cukru

16 dkg horkého másla (nebo Hery)

6 dkg ořechů

32 dkg hladké mouky se špetkou prášku do pečiva

Do sněhu z bílků zašleháme cukr a za stálého míchání přiléváme máslo. Pak přimícháme ořechy, kandované ovoce, čokoládu a mouku s pr. do peč. Záleží na tom, co máš ráda. My dáváme ořechy a nasekanou čokoládu. Kandované ovoce nemáme rádi. Vysypeš formu-např, srnčí hřbet-naleješ do ní a pečeš.

  • Nahlásit
  • Citovat
8043
19.1.10 10:05

Bílky se daj v pohodě mrazit a pak z nich udělat cokoliv. Osobní zkušenost s tím nemám, ale tchýně to tak dělá běžně :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2930
20.1.10 00:26

kokosky z bílku

50-60 gramů na jeden bílek cukr moučka prosáté, dále kokosu.

bílky ušleháme do sněhu, pak vmícháme kokos,cukr moučku prosátou, necháme cca 15min odležet, aby se kokos nasál.
Mezitím rozpečeme troubu tak na 150-180stupňů a na plech vystlaným pečícím papírem klademe malé bochánečky. Kokosky nejsou jen vánoční cukroví, jsou celoroční, viz v obchodech. Akorát, že zde je máte domácí, chutné a za pakatel.

Více fota na
http://www.facebook.com/group.php?…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
práč
15.4.13 19:19

Odprodej je někomu kdo posiluje. Kulturysté žloutky většinou nejí. Kdyby jsi byla má sousedka, beru je hned :-)

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama