Prosím o radu. Před pár dny jsem poslala manžela na 2 tvarohy na
tvarohový řez a přinesl mi je, ale ty tvrdé - na strouhání .Když pomineme poznámky na téma, že můj muž
je mimoň, tak prosím o radu, jak je využít, pokud nechci dělat sladké
knedlíky. Do těch se mi nechce, bo se u nás moc nejí a nemám ani žádné
ovoce v zásobě. Máte nějakou radu?
Jak zužitkovat tvaroh na strouhání?
@Sova Klára Takové jídla se u nás právě moc nejí. Mě by zajímalo, jestli někdo nemá nápad nebo zkušenost, jak to využít spíš naslano. Nebo klidně i do nějaké buchty apod.
Nudle s tvarohem a s cukrem to miluje můj muž
Já měla s tvarohy taky dost dlouho problém, když mě pro ně jako malou
posílala mamka, takže mě to nezaráží
Edit: Tak nic no
Bábovku, já z mě zbyl též a udělala jsem z něj bábovku dle tohozo
receptu, je výborná
6 vajec,
1 hrnček kokosu,
1 hrnček práškového cukru,
250 g masla,
1 hrnček polohrubej múky,
1 vanilínový cukor,
1 kypriaci prášok,
1 citrón,
250 g tvarohu,
hrsť hrozienok,
hrubá múka na vysypanie formy
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým
cukrom do peny, postupne vmiešame zmäknuté maslo, tvaroh, citrónovú kôru a
na záver kokos s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame ručne sneh
z bielkov a hrsť hrozienok. Formu vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 30-35 min.
Má to být z měkkého tvarohu, ale já potřebovala zdělat tvrdý, tak jsem ho nastrouhala a smíchala s mlékem(od oka, aby to bylo taková kaše(jako měkký tvaroh) a bylo to výborné
@bigl píše:
Prosím o radu. Před pár dny jsem poslala manžela na 2 tvarohy na tvarohový řez a přinesl mi je, ale ty tvrdé - na strouhání.Když pomineme poznámky na téma, že můj muž je mimoň, tak prosím o radu, jak je využít, pokud nechci dělat sladké knedlíky. Do těch se mi nechce, bo se u nás moc nejí a nemám ani žádné ovoce v zásobě. Máte nějakou radu?
Z tvrdého tvarohu jde například udělat slané pečivo, tyčinky, preclíky, k vínu, pivu… V receptu na sýrové tyčinky dáte místo sýra strouhaný tvaroh. Protože dělám tvaroh, občas od oka při pasterizaci mléka přestřelím teplotu a místo měkého tvarohu mám tvrdý, tak dělám buď česnekovou pomazánku (najemno nastrouhaný tvrdý tvaroh, zakysanka, česnek…), nebo lze i v domácích podmínkách vyrobit sýr tavený; tvrdý tvaroh rozdrobíte do mléka na větší kousky, mírně zahříváte až se začne tvaroh natavovat, mezi tím si v rendlíku rozpustíte lžičku másla, sítkem vyndáte tvaroh a dáte na mírný plamen na máslo. Jemně osolíte a přidáte tavidlo (trošku kypřicího prášku nebo jedlé sody), mícháte a tvaroh se změní v tavený sýr. Dáte do misky, a můžete mazat za tepla i za studena:-)
@bigl píše:
Prosím o radu. Před pár dny jsem poslala manžela na 2 tvarohy na tvarohový řez a přinesl mi je, ale ty tvrdé - na strouhání.Když pomineme poznámky na téma, že můj muž je mimoň, tak prosím o radu, jak je využít, pokud nechci dělat sladké knedlíky. Do těch se mi nechce, bo se u nás moc nejí a nemám ani žádné ovoce v zásobě. Máte nějakou radu?
Z tvrdého tvarohu jde například udělat slané pečivo, tyčinky, preclíky, k vínu, pivu… V receptu na sýrové tyčinky dáte místo sýra strouhaný tvaroh. Protože dělám tvaroh, občas od oka při pasterizaci mléka přestřelím teplotu a místo měkého tvarohu mám tvrdý, tak dělám buď česnekovou pomazánku (najemno nastrouhaný tvrdý tvaroh, zakysanka, česnek…), nebo lze i v domácích podmínkách vyrobit sýr tavený; tvrdý tvaroh rozdrobíte do mléka na větší kousky, mírně zahříváte až se začne tvaroh natavovat, mezi tím si v rendlíku rozpustíte lžičku másla, sítkem vyndáte tvaroh a dáte na mírný plamen na máslo. Jemně osolíte a přidáte tavidlo (trošku kypřicího prášku nebo jedlé sody), mícháte a tvaroh se změní v tavený sýr. Dáte do misky, a můžete mazat za tepla i za studena:-)
@bigl ja tady na emiminu
dostala dobry tip. Nalozit tvrdy tvaroh do slaneho nalevu (dala jsem 3 lzice na
litr vody) a druhy den je z toho balkansky syr
Já ho nakrájím na plátky a dávám péct na plech se zeleninou. Teď většinou nějaký mix kořenové. Hezky se to opeče do křupava a zasytí mě to.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.