Jaké oleje používáte - studená a teplá kuchyně?

2.8.21 23:40

Jaké oleje používáte - studená a teplá kuchyně?

Zdravím maminky,

zajímá mě jaké oleje doma používáte? Pořád nevím, jaké oleje se hodí na studenou kuchyni a jaké na teplou?
Jaké příchutě se Vám osvědčily?

Děkuji za tipy :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16148
2.8.21 23:45

To záleží hlavně na tom, co chceš dělat. Zjednodušeně, za studena lisované se hodí na studenou kuchyni, rafinované na smažení. Třeba na oliváči můžeš i restovat (ne smažit řízky), ale když budeš mít nějakej dobrej, je to plýtvání.

Já mám doma slušnej oliváč, řepkovej olej na restování a smažení, arašídový olej do woku, dýňový olej na dochucování a občas si dělám ochucené oleje. Bylinkové, chilli, pecka je citronový.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
22502
2.8.21 23:58

Na smažení řepkový, na studenou kuchyni olivový…nic lepšího asi nevymyslíš…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3.8.21 00:09

Na teplou kuchyni sadlo, maslo, kokosovy olej.
Na studenou olivovy, sezamovy, dynovy.
Ve zkratce na teplou pouzivam ty tuhe konzistence, na studenou ty tekute.

Olivovy vozime ve velkym z recka z nasich rodinnych lisoven, takze si ho sama ochucuju, at mam vetsi vyber (Susene rajcata+bazalka, cesnek, rozmaryn, tymian+citron, konopi, chilli, susene hriby,…)

Příspěvek upraven 03.08.21 v 00:18

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
200
3.8.21 00:16
  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
54613
3.8.21 07:53

Na tepelnou úpravu olej řepkový nebo klidně kokosový. Sádlo nesnáším. To smrdí.
Na studenou mám olivový olej. Občas mívají v Lidlu i oliváče, že je v té lahví rajče atd., tak i ty kupuji.
Ale mi nedělá mastné dobře (po odebrání žlučníku). Takže se snažím dávat jen trochu oleje. Aby to v mastném neplavalo, jak to mívaly naše babičky dřív. Jídlo utopené v hromadě sádla. Prostě omastku minimalisticky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2932
3.8.21 08:59

Všude oliváč, nic jiného doma ani nemám

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2
4.8.21 18:48

Zdravím, já kupuju hodně RAW olej - hlavně lněný, sezamový a ostropestřcový. Lněný je ideální na studenou kuchyni, sezamový se dá použít za studena, ale může se použít i v teplé kuchyni a ostropestřcový je taky na studenou kuchyni.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14753
5.8.21 06:14

Na studenou kvalitní olivový olej za studena lisovaný a dýňový.
Na teplou používám kokosový, slunečnicový, sádlo, máslo..záleží, co se vaří/smaží.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6.8.21 23:41

@Ba-stet Díky za koment :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6.8.21 23:42

@Janli Díky :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6.8.21 23:43

@mandle-v-cokolade Díky, potřebuji koupit tady v ČR, do Řecka se nechystám :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6.8.21 23:43

@Vanda 2 OK, díky za tip :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6.8.21 23:44

@Agatka88 Jaké konkrétně prosím kupujete?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2
9.8.21 23:49

@Dentistka35 Objednávám je na bohemiaolej.cz Mají je fakt moc dobré.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat