Jakou teď v zimě zeleninu?

1295
20.2.17 16:42

Jakou ted v zime zeleninu?

Ahoj, chci se poradit, jakou ted v zime kupujete zeleninu (a kde)? Melo by snist denne tak 500g a jeji kvalita nic moc, cena take. Nejen jakou varite sobe i rodine, to se da jeste neco koupit, ale jakou chystate ke snidani, svacinkam, proste jen tak nastudeno?
Hledam inspiraci, abychm nebyli jen na mrkvi a paprikach, okurky a rajcata ted moc nekupuji, kdyz uz tak cherry, ale ta cena…jime to vsichni, tak rychle mizi.
A jeste otazka- pouzivate pekingske (cinske) zeli, kdyz jsou na nem takove ty cerne tecky?
Diky a pekny den vsem.

Příspěvek upraven 20.02.17 v 16:48

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Reakce:

1776
20.2.17 16:46

@pajaxy na studeno všechno - nejčastěji okurky, rajčata, papriky, ale i redkve, kedlubny a tak. Co se mi libi.
Nejčastěji kupuju rohlik.cz nebo v lidlu. Čínské zelí moc nejime.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4174
20.2.17 16:49
@pajaxy píše:
Ahoj, chci se poradit, jakou ted v zime kupujete zeleninu (a kde)? Melo by snist denne tak 500g a jeji kvalita nic moc, cena take. Nejen jakou varite sobe i rodine, to se da jeste neco koupit, ale jakou chystate ke snidani, svacinkam, proste jen tak nastudeno?
Hledam inspiraci, abychm nebyli jen na mrkvi a paprikach, okurky a rajcata ted moc nekupuji, kdyz uz tak cherry, ale ta cena…jime to vsichni, tak rychle mizi.
A jeste otazka- pouzivate pekingske (cinske) zeli, kdyz jsou na nem takove ty cerne tecky?
Diky a pekny den vsem.Příspěvek upraven 20.02.17 v 16:48

kupujeme vše jako v létě (papriky, okurky, rajčata, mrkev, salát..) - akorát je to náročnější pro peněženku. Černý tečky teď nevím, asi nepoužíváme

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1295
20.2.17 16:51

Kedlubny obcas taky koupim, ale nekdy mi prijde, ze tak divne pachnou, plisni mozna nebo skladem.Kdz dam pulku na porci, jsou to dve jen na jeden chod?
Mivate plny kosik zeleniny?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2029
20.2.17 16:54

Rajčata a papriky teď nekupujeme, rajčata jsou bez chuti a okurky hnusný. Občas vezmem papriku, ale ty jsou drahý jako pes, tak jsme se naučili zelí+mrkev+cibule a děláme salát colleslaw, výborné, levné a zdravé.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18132
20.2.17 16:54

Kupuju zeli, repu, mrkev, papriku hlavne. Delam hodne zelne salaty, s krenem, koprem, coleslaw, s jogurtem..casto v zime delam pickles, vitaminova bomba, jime temer denne. Rajcata se nedaji jist. Obcas jeste okurku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
kazda.m
20.2.17 16:54

Tak my v zimě akorát brambory, cibuli, česnek, řepu, mrkev- vše uskladněno z našich zásob. A to je asi tak všechno. Zbytek pouze zavařenou - řepu, lečo, kysané zelí, rajčata. Občas koupím květák nebo brokolici nebo dýni na polévku. Zas to doháníme ovocem - citrusové plody, banány, hrozno a jablka a hrušky (ty taky se snažíme z nějakého menšího sadu). To jíme po kilech.

  • Citovat
  • Upravit
15903
20.2.17 16:55

Zeli, mrkev, repa, celer… jablka obcas mandarinky, donedavna hrusky ze zasob. Jinak mrazene boruvky jahody rybiz maliny…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4426
20.2.17 16:55

@pajaxy Tak nám ta zelenina přes zimu nejede, nechutná. Myslím si, že by nám v našich podmínkách mělo stačit zelí, mrkev, jablka. To, co se jedlo přes zimu i dříve. Přes léto máme plný skleník všeho a tak to asi má být. A to nej je přes zimu určitě naložené zelí ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
kazda.m
20.2.17 16:56
@Petruš Z. píše:
@pajaxy Tak nám ta zelenina přes zimu nejede, nechutná. Myslím si, že by nám v našich podmínkách mělo stačit zelí, mrkev, jablka. To, co se jedlo přes zimu i dříve. Přes léto máme plný skleník všeho a tak to asi má být. A to nej je přes zimu určitě naložené zelí ;)

Vidím to stejně :)

  • Citovat
  • Upravit
1295
20.2.17 17:01

@kazda.m no prave je to ted bida, prave mne prijde, ze uz jime taky jen tu mrkev a jablka, obcas to zeli (ze syrove zeleniny), maji to tak i ti co jedi opravdu zdrave, resp. co si hlidaji zdravou a vyvazenou stravu? Co si o tom myslite, knizka a jidelnicek snese vse, ale jaka je asi realita, nebo kde nakupuji?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3743
20.2.17 17:02

Pod pokrytím antihistaminiky v zimě zvládnu syrové zelí, brambory, mrkev, celer, cuketu a…jablka. Za chvíli začne jaro, tak budu mít problém i jen se škrábáním zeleniny ;).

Celer jím osmažený nebo podušený s mrkví a rozmarýnem s bazalkou.
Zelí si pokrajuji, někdy zvládnu i vařené kyselé (ne kysané) zelí, pokud je dochucené kys.citr. ne octem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.17 17:03

Mrkev, celer, kedlub, tuřín. Z ovoce citrusy a jablka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5700
20.2.17 17:05

@pajaxy na studeno ke svačinám a snídaním klasika - nakrájené rajče, papriky, okurky, kedlubny, různé druhy ředkví, ledový salát.

Na teplo pečený lilek, cuketu, případně maso na celeru a hooodně ovoce. Teď frčíme prakticky denně na hroznech a mangu. Kromě jablek, ty jíme taky denně. My celá rodina ovoce a zeleninu milujeme a do peněz to leze, to je fakt, ale stojí to za to.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6582
20.2.17 17:07

Zelí, řepa, ředkev, porek, růžičková kapusta, fenikl, rukola.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama